reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Na wstępie witam nowe koleżanki. Dobrze trafiłyście, to forum jest najbardziej przyjazne :)

dani - przepraszam, że nalegałysmy na twoją historię. Byłam pewna, że napiszesz o kilkakrotnym poronieniu czy coś w tym stylu. Nie spodziewałam się takiej tragedii. Nawet nie mogę sobie wyobrazić twojego bólu i wiem, że ja bez psychiatryka bym sobie nie poradziła. A Ty piszesz takie pogodne wiadomości!!! Szacun!!!!

kasik36 - mam nadzieję, że B-stok nie będzie potrzebny i przyjedziesz do nas tylko turystycznie,np. podziwiać naszą kilkuletnią starówkę :) Co do ciężarnych dookoła to mamy ten sam problem. Często obracam się w towarzystwie wielodzietnych rodzin, sama marzyłam o 5-tce. I tylko na marzeniach się kończy, ta bezradność jest straszna:(

kasiamakaronik i ewelina - ja cały czas trzymam kciuki

anuszka - podobnie lecimy. Ja również byłam dzisiaj na podglądanku. 7dc i zarazem 5d stymulacji gonalem F - estradiol 551. Lekarz powiedział, że wysoki. Mam niestety dużo pęcherzyków: 6 po 12mm i ok.20 malutkich. Zmniejszył mi dawkę leku i następna wizyta w niedzielę. Boję się hiperki :(

reklama
Z przyjemnością dopisuję się do listy "marcowych czynności"

MARZEC:

08.03.2014 ema51 criotransfer - będzie piękny prezencik na dzień kobiet
09.03.2014 Wanesska podglądanko
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
10.03.2014 AniaM81 wizyta usg
10.03.2014 KasiaMakaronik wizyta - USG leniuszka
10.03.2014 anuszka: trzecie podglądanko
13.03.2014 anuszka ? punkcja?
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014. kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet, żeby nasze największe marzenie spełniło się jak najszybciej :)

Dziewczyny ile trzeba przeznaczyć mniej więcej na leki do stymulacji? I ile razy byłyście na kontrolnym usg podczas symulacji?

Widzę ,ze nie tylko ja widzę wszystkie kobiety w ciąży ,jakby mało tego moja młodsza siostra ,duzo młodsza jest w ciąży ,bratowa niedawno urodziła a brat właśnie oznajmił ,ze jego dziewczyna jest w ciąży.Ja jestem najstarsza w domu i wszyscy z rodziny na mnie siadają ,mimo ze wiedza co przeżyliśmy ...

Ema dzisiejszy dzien jest wyjątkowy ,mocno trzymam kciuki za transfer :)&&&&

Miniu to zależy od tego jak bedziesz sie stymulowala ,cieżko jest powiedzieć ,ale na pewno musisz liczyć na koszty w granicach 3 tys .

Ostatnia edycja:
Ja również życzę wszytskim tu na forum wszystkiego naj naj naj z okazji naszego Dnia :-),mąż mnie z tejże okazji zabiera na zakupy ciuszkowe :happy:. Co do brzuszków to na mnie też strasznie to dziala, już nie tak wózki jak kobiety w ciąży. Moja szefowa jest w temacie, ale żaluje, bo jest fałszywa osobą i mam wrażnie że wszyscy wiedzą. I najlpesze są teksty szefowej,żę dziecko nie jest najważniejsze a ma jedynaczkę któą traktuje jak księżna, a jak mi sie pierwsze podejscie nie udalo, przez parę dni sluchalam jej pytań : "a co sie stalo z tym zarodkiem, czy on sobie wyplynął ze mnie, czy widzialm podczas miesiaczki jego", a wiecie jak mowilam jej ze chociaż te pare dni moglam czuć sie jak w ciazy to rraz zasmiala sie i powiedziala do mnie bez przesady toz to jeszcze nie jest czlowiek :baffled:... Zaluje ze jej to powiedzialam, ale najwieksze wsparcie w otoczeniu mam ze strony męża, rodziców i teściów i oczywiście tu na forum, bo kto jak kto ale wy tu najlepiej rozumiecie :sorry:.
Miniu ja za wszystkie leki <stymulacja a potem po stymulacji> zaplacilam ok. 2700 zl, na monitoringach bylam 4 razy, a pozniej juz punkcja. Stymulacja trwała u mnie 8 dni, a 10 dnia mialam punkcję, pobrano 11 oocytow, z czego 10 dojrzalych, ale co z tego jak do programu potrzeba 6 ;-)
ema51 kciuki za transferek

Montana, moja szefowa jest podobna do Twojej... W życiu im nic nie powiem. Ma jedną córkę rozpieszczoną. I jej ulubiony tekst "rodzicielstwo jest przereklamowane" oraz "jak będziesz planowała dziecko daj nam znać żebyśmy byli przygotowani" no ku.... :( . Szef nic lepszy.... wiedział kiedyś że byłam w szpitalu na badaniu drożności jajowodów (Chyba jakimś cudem się domyśliława bo nic nie mówiłam ale przyniosłam l4 z oddziału ginekologicznego) i rzucił hasłem że jego żona też miała takie badania (nie mają dzieci) myślałam że skoro "wie jak to jest" to będzie wyrozumiały... mhm Jak zatrudnili nową dziewczynę to podczas rozmowy z szefem (mnie akurat nie było pierwsze dni jak ona zaczynała) spytała czy Magda ma dzieci a szef od razu ją poinformował że nie bo mają jakieś problemy... Dowiedziałam się o tym od niej jak już się "zakuplowałyśmy" i sama powiedziała że szef nie powinien jej o tym mówić wystarczyła by informacja że nie ma. Teraz ta koleżanka jest w ciąży... moja mina jak się dowiedziałam była bezcenna :( ona nie chciała drugiego dziecka i proszę... My decyzję o dziecku podjęliśmy szybko i czekamy już prawie 7 lat :( Boże jak ten czas leci :(

reklama
Do góry