reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kotuska chociaż mi nikt nic nie powiedział oficjalnie, jedynie moja szefowa jest w temacie i była zdziwiona jak mnie zobaczyła w pracy, ale reszta chociaż "oficjalnie" nie wie to miałam wrażenie że chcieli dokładnie powiedzieć jak napisałaś .

dlatego też u mnie w pracy nikt nic nie wie
właśnie żeby uniknąć głupich pytań kiedy co i gdzie masz brzuch, głupkowatych sztucznych uśmieszków i pocieszeń jak się nie uda ... oraz znalezienia powodu do zwolnienia ...

Nikt nas tak nie zrozumie jak my same wzajemnie. Myślę, że nawet nasi mężowie do końca nie wiedzą co w nas siedzi . Tym bardziej, że nie jednokrotnie płacze sobie po kątach bo nie chcę go jeszcze moim płaczem obciążać dodatkowo.
Jestem z wykształcenia psychologiem i powiem Wam, że najlepiej rozmawia się z obcymi, a jeszcze lepiej obcymi, którzy mają takie same doświadczenia

Anuszka ja pracuję w szpitalu, ogólnie to jest to inne środowisko i do takich problemów się podchodzi inaczej ale zawsze znajdą się w każdym środowisku osoby które nawet nie chcą zrozumieć problemów innych, a nawet mają z tego jakąś dziwną satysfakcję .

Kotuska widzę że Ty zmieniłaś klinikę , jesteś zadowolona z Invicty ?
dopiero zaczęłam protokół wiec ciężko mi ocenić. Na razie profesor pasuje mi, panie w recepcji tez miłe ( profesor ma swoją rejestracje). Jakos tak czuje się póki co bezpiecznie, mam wrażenie ze mój lekarz wie co robi. Jaki będzie efekt to zobaczymy. W Gamecie podobno robi się coraz mniej pacjentek. W sumie to nie wiem czy podjęłam dobrą decyzje, ale na raze nie żałuje.

Cześć dziewczyny :-)
Witam wszystkie nowe koleżanki :tak:

KasiaMakaronik Twoja beta faktycznie bardzo dziwnie i 'nie-książkowo' przyrastała ale różnica pomiędzy dwoma ostatnimi jest wg. mojej wiedzy idealna więc trzymam kciuki - mam nadzieję że to faktycznie jak go wszyscy już nazywamy meeega leniuszek :-)

ewelina.br tak jak Kasik pisała - ja też jestem zdania że przy 5-dniowym zarodku w 7dpt zazwyczaj beta jest wyższa. Mi też zdarzało się robić w tym dniu i oczywiście zawsze i tak powtarzałam w 10dpt bo tylko to będzie na 100% pewny wynik i na podstawie zrobionego wcześniej nie można w żadnym wypadku podejmować decyzji - słyszałam na forum że zdarzały sie przypadki zerowej/bardzo niskiej bety w 7dpt i ciąża potwierdzona betą w 10dpt czego Tobie również życzę :tak:

Dopisuję się do tabelki - huraaaa :laugh2:

MARZEC:
07.03.2014 anuszka: drugie podglądanko
08.03.2014 ema51 criotransfer - będzie piękny prezencik na dzień kobiet
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
10.03.2014 AniaM81 wizyta usg
10.03.2014 KasiaMakaronik wizyta - USG leniuszka
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio

dziekuje , dobrze ze mozna tu wszystko wypisac zawsze to jakas ulga bo wy rozumiecie co i jak a inni .......... :( mam nadzieje ze mozje przeczucia sie nie sprawdzą.

reklama
Dziewczyny widzę, że zapoczątkowałam dzisiaj nieświadomie trudny temat :sorry2: Nie było łatwo, znajoma w 6 miesiącu ciąży, niby ciąża zagrożona ale świruje w domu więc wyrwała się na 3 godzinki. Jakoś dałam radę. Ciąża z wpadki, jak wszystkie ostatnio w moim otoczeniu. Jeszcze nigdy nie było tyle ciąż w koło mnie. Mam już prawie 38 lat więc moje koleżanki mają już duże dzieci a tu nagle wszyscy nasi znajomi będą mieli dziecko albo właśnie niedawno im się urodziło. Najczęściej są to nowe związki, starszy facet i młoda kobieta. Wiem, że nie powinnam w ten sposób ale już wiele razy nie wytrzymałam i powiedziałam mojemu M, że jak tak bardzo chce to musi też sobie znaleźć młodszą o pół wieku dziewczynę. To tak bardzo boli ... :sorry2: Przepraszam ale dwie lampki wina zrobiły swoje ...

Do góry