reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Danii weryfikacja powinna być w 3, 6 i 10 dniu a u Ciebie 6 przypada w niedzielę i dlatego masz w poniedziałek.

Heiza nie zawsze dzwoni pani S, Anulla wspominała, że do niej dzwoniła raz pani dwojga nazwisk a raz pan S więc chyba każdy ma w inny dzień dyżur i dzwoni.

Smerfeta a jaką dawkę lutki masz brać? A dupek to jaką ma dawkę progesteronu? Mi teraz wychodzi w sumie, że mam brać 3 x dziennie 600 luteiny (400 dowcipnej i 200 podjęzykowej).

Genna miłego wypoczynku, ze śniegiem czy bez ale odpocznij, odstresuj się i spróbuj zapomnieć chociaż na chwilkę o starankach a może naturalsik się przytrafi, tego Ci życzę z całego serducha.

Ostatnia edycja:
reklama
Danii weryfikacja powinna być w 3, 6 i 10 dniu a u Ciebie 6 przypada w niedzielę i dlatego masz w poniedziałek.

Heiza nie zawsze dzwoni pani S, Anulla wspominała, że do niej dzwoniła raz pani dwojga nazwisk a raz pan S więc chyba każdy ma w inny dzień dyżur i dzwoni.

Smerfeta a jaką dawkę lutki masz brać? A dupek to jaką ma dawkę progesteronu? Mi teraz wychodzi w sumie, że mam brać 3 x dziennie 600 luteiny (400 dowcipnej i 200 podjęzykowej).

Genna miłego wypoczynku, ze śniegiem czy bez ale odpocznij, odstresuj się i spróbuj zapomnieć chociaż na chwilkę o starankach a może naturalsik się przytrafi, tego Ci życzę z całego serducha.
Hahaha Kasik naturals odpada, bo lada moment czekam na @ a po drugie jestem sama, na obozie narciarskim z firmy :) moj stary nie lubi sportów zimowych, 3 instruktorów narciarstwa nie dało mu rady jest anty zimowy, nawet nie lubi kuligów :) i Kasik prosze troszkę sie pooszczedzac, niech mąż cię rozpieszcza i rozmawia z bąbelkami zeby zostały :)

Kasik, pewnie masz racje. Wypada w niedziele.

Genna, gdyby było dużo śniegu to peklabym z zazdrości, narty odkryłam dopiero w tym roku ale odrazu to pokochałam, mimo ze jeżdzę jak ostatnia łamaga :-)

Dziewczyny, jak podczas II weryfikacji beta nie wyjdzie to już koniec?

Genna to ja mam świetny pomysl - darmowe in vitro z obcym facetem na obozie ;-):-D

Danii myślę, że jak 7 dpt beta będzie mniej niż 0,1 to już raczej koniec ale jeżeli coś drgnie i będzie conajmniej 5 to jeszcze jest szansa. Są przypadki, że zarodek późno się implantuje. Miałaś jakieś plamienia? Ja dzisiaj podczas aplikacji lutki zobaczyłam na aplikatorze malutką plamkę różową ale dosłownie mniejszą niż główka od szpilki ale tylko raz. Tak bym chciała, żeby to bym wynik implantacji :zawstydzona/y: Zastanawiam się czy ja w ogóle dotrwam do II weryfikacji bo mam krótkie cykle 24-26 dni a transfer miałam 21 dc więc pewnie wcześniej przyjdzie @ niż zweryfikuję betę. No chyba, że lutka zablokuje @ to doczekam do weryfikacji.

Genna to udanego wypoczynku i przede wszystkim odstresowania ;)

Dziewczyny czy któraś z Was słyszała o wpływie l-karnityny na jakość nasienia? Ja teraz po za androvitem dla m kupiłam mu również l-karnityne bo niby ma wpływ na ruchliwość.
Ja poczyniłam dziś ważny krok :) - powiedziałam mamie o leczeniu bo nikt nic nie wie... ale kwestię in vitro jeszcze przemilczałam bo nie chciałam jej przyprawić o zawał :(

Ostatnia edycja:
Genna, nie śmiałam sugerować tego co Kasik ;-) hihihi

Kasik moze ta kropka to właśnie wynik implantacji:tak: zobaczysz, tym razem wszystko będzie dobrze, miałaś piękne zarodki wysokiej klasy :-)

Ja jakos słabo znoszę to oczekiwanie, mam trochę zawroty głowy, myślałam, ze to po relanium, ale od wczoraj nie biorę a zawroty wciąż są. No i od czasu do czasu pobolewa mnie trochę brzuch. Żadnego plamienia niestety nie było.
No ale cóż, muszę jeszcze te dwa dni wytrzymać.

Danii z klasą moich zarodeczków nie do końca chyba było tak dobrze skoro mają "1" z przodu. Niby pani embriolog tłumaczyła, że w blastocyście już się nie da policzyć podziału bo jest tak jakby 1 i tylko rośnie ale na ich stronie jest klasyfikacja od 1 do 6 więc mój był wczesną blastocystą. Anulla miała blastkę 3A i się nie udało a inne dziewczyny miały słabiutkie zarodki i się przyjęły. Tu chyba naprawdę nie ma reguły. Jak ma się przyjąć to przyjmnie i tyle. A to malusieńka różowa kropeczka to pewnie podrażnienie od amplikatora bo implantacyjne trwałoby przynajmniej dobę i byłoby tego więcej. A powiedz mi czy Ty wczoraj jeszcze wzięłaś 2 x relanium? Bo ja dzisiaj tylko 1. W ogóle nie stosowałam się do ich zaleconych godzin, brałam o 9 i 18 a dzisiaj dopiero o 11 bo jeździłam autem. Pani, która dzwoniła dzisiaj mówiła, żeby odstawić a mój doktorek mówił, żeby brać 4 dni. Myślisz, żeby wziąć jeszcze wieczorem?

Ostatnia edycja:
Jestem juz po transferze i na chwile obecna jestem w ciazy ;) mialam podanego pieknego zarodka..4AA
No i tez bede testowac 4.03
Relanium biore od dzisiaj 2x1 do 24.02, lutka 3x2, bupka 3x1 i kwas foliowy ale biore tez complex wit B.

A l-karnityna bardzi dobrze dziala na morfologie plemnika
Moj bral androvit i kwas foliowy, rutinoscorbin (bo wit c tez jest wazna)

Sent from my LG-E610 using Forum BabyBoom mobile app

A na mnie chyba to relanium nie dziala

Pisze z tel.sorry za bledy

Sent from my LG-E610 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ania super, że masz kropka pod serduszkiem i to takiej wysokiej klasy, MUSI się udać :tak::tak::tak: Jakie jednostki lutki bierzesz, 50-tki? A dupek ile ma progesteronu? Ja też się dobrze czułam po relanium, może trochę bardziej uśmiechnięta i spokojniejsza byłam ;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry