reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczynki dzisiaj zrobiłam betę po 5 IUI i tak jak się spodziewałam jest do dupy więc niedługo do Was dołączę na stałe, teraz tylko podczytuję, nie udzielam się bo nie mam nowych info. Teraz mam przerwę w starankach do 9 października, do wizyty kwalifikacyjnej do IVF z refundacją. Muszę czekać do tego czasu bo dopiero minie mi 12 miesięcy leczenia.

reklama
Kasik teraz odpoczniesz i od 9 października z kopytka ruszysz zobaczysz:) buziaki
Dziewczyny a myslalyscie juz co zrobicie z "nadmiarem komórek"?tylko 6 zapladniają

Ostatnia edycja:
Kasik, przykro mi bardzo. Ale nie poddawaj się. Masz przecież 3 próby. I musi się udać.
A do tego czasu organizm się zregeneruje i taki wypoczęty z radością przyjmie maleństwo :-)
No i włącz pozytywne myślenie, bo bez tego nie ma powodzenia. :tak:

ja nigdy nie miałam nadmiaru komórek..ale gdybym miała to wszystkie zamrażam..

Kasik..no to zostajesz z nami...
nie martw się...wiem...łatwo mówić)

Ostatnia edycja:
a ja sie chyba zaraz poryczę...
na wizycie doktor brała ode mnie wyniki amh i fsh...
powiedziała ze skseruje i będą do odebrania..dzis dzwonie tam..pytam czy są te wyniki w kartotece i co???
nie ma...
zgubiły się...

jest wpis tylko od lekarza a wyników nie ma...
powiedziałam ze to są drogie badania i je potrzebuję..mam dzwonic o po 20.

ręce mi opadają.

Myśle właśnie nad tym zamrazaniem, zamrazaniem na własny koszt, ale późniejsze zapłodnienie juz w naszej gestii, nie z rządówki, czyli co koszt zaplodnienia in vitro i transfer ? Za to płacimy? Z tego co wiem to jak nasze zapłodnienie komórki zamrozi bo podadzą jednego bąbelaski to jeżeli sie nie uda (tfu tfu tfu)to odmrazaaja i znowu podają jednego i za to nie płacimy bo to jest jeden cykl procedury tak?
Blue"..........oni chyba sobie jaja robią!!!!!!!! Czy ta klińika powaznie traktuje ludzi czy tylko pieniądze widzi? Oddali ci za badania?

Lawendowy a jak u ciebie bo ty sie juz klujesz i chyba jakoś podglądanko cię czeka:)?

Ostatnia edycja:
Genna, słuszną kwestię tutaj poruszyłaś.
Miałam się właśnie o to samo dzisiaj zapytać naszego doktorka, ale mi umknęło. Jak będę w piątek na kolejnym podgladanku, to zadam mu to pytanie.

Blueskye, no to są kpiny. Może włożyli Twoje badania do kartoteki innej pacjentki. Takie rzeczy się czasem zdarzają.
A gdzie robiłaś badania?: Na pewno można poprosić o wydanie wyników raz jeszcze.

reklama
Genna, dzisiaj miałam pierwsze pogdlądanko. I na prawym jajniku jest 5 pęcholi. A lewy odmówił współpracy i się schował. Może coś w piątek będzie bardziej współpracował. :tak:

Do góry