reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja jestem umówiona na poniedziałek na 11;20 na monitoring, już sie nie chce wkurzać, ale jak powiedziałam czy godzina jest uwzględniona z badaniem krwi, to się pytają czy lekarz tak zalecił:baffled: to ja mowie że chodzi o podstawę czyli estradiol i progesteron i że jestem w programie rządowym. A ona na to że wyniki będą po 15 a dr pracuje do 13, no to oświadczyłam że wynik będę musiała otrzymac telefoniecznie. Nie ma cackania się i ściemniania. Mam prawo to rządam:dry:
W poprzendich klinikach badania miałam do 2 godzin max przed wizyta a na wizycie już były, zeby wiedziec co dalej. Jakieś nieogarnięte mają to laboratorium:no: Cieszę że jestem świadoma i pośiadam wiedzę i doświadczenie bo tak to masakra. Schemat leczenia bez poparcia niczym:no:

@ sie rozkręca, wymrożone miejsca wogóle nie dolega więc jest ok:tak:Jutro pierwsze kucie:tak:

reklama
No i my już po. ZAkwalifikowani ozstaliśmy. Szczęście w neszczęściu bez żadnych problemów. ZA ok 2 dni powinnam dostać @. Potem jedziemy z krótkim protokołem , od drugiego do szóstego dnia na Gonal 225 i od czwartego do szóstego również Cetrotide 0,25 :)
Mam nadzieje że się wszystko uda.
Zdiagnozowano u mnei zespół niepekającego pecherzyka.... tego tytyłu robią mi się również wstrętne torbiele. Dziś na usg było czysto ... mam nadziejej że tak już pozostanie.

Karusia super gratulacje:), a gdzie podchodzicie?
agnella , ale te badania co robiłaś w ogóle nie są potrzebne do zakwalifikowania, tym bardziej szybszego!!!! AMH lub FSH ( ale lepiej oba) no i nasienie!!!!

GizaS dobrze im powiedziałaś, wkurza mnie takie podejście, zachowują sie czasami jakby nam wielką łaskę robili. A to raczej my robimy łaskę im, że zostawiamy u nich kupę naszej kasy! Płacimy i wymagamy (fachowej opieki i rzetelnej wiedzy)! Ale się wkurzyłam hihi ;-)
Karusia gratuluję! No kurcze popatrz, dopiero co się pojawiłaś u nas, a już ruszyłaś ostro z kopyta :-) Oby tak dalej, 3mam kciukasy żeby torbieli nie było.

Ale szybko lecicie dziewczyny z tym ivf :-) super !!!! Niedługo będą pozytywne bety jedna za drugą :tak::-):-D
Gizas dobrze im powiedziałaś, mniej wszystko pod kontrolą, niech sobie nie myślą !!
Karusia gratuluję kwalifikacji
Smerfeta a co u Ciebie kochana? Udało się w końcu wyhodować jajco przy dobrym jajowodzie?
Goniab swego czasu też leczyłam się u dr Cz. :tak:Bardzo fajny lekarz, mi przyniósł szczęście, życzę Ci tego samego
Blue a co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Agnella nie martw się, w Gamecie to nawet w rejestracji panie często pytają czy będą wymagane badania przed wizytą i dostosowują godzinę wizyty. A na wyniki czeka się do 2 h więc jest oki :tak: w wolnym czasie można przejść się nad morze lub na przystań jachtową, czy gdzieś na kawkę.... :-D

Karusia to poszłaś jak burza:-), niedługo będziesz w ciąży mówię Ci to. Wszystkie po kolei będziemy:tak::tak::tak::tak:.
Angella ja też na początku września się wszystkiego dowiem, tak że będziemy w kontakcie;-)

GizaS-ja miałam wysoki estradiol...13 jajców powyżej 15mm a komórki tylko 3 dojrzałe..reszta pusta..wiec to tez nie jest wykladnik na 100% :baffled:

żle też znosiła puregon..bardzo..nie mogłam nawet chodzić taki ból..obrzęki na nogach...migreny...

teraz tylko boli lewy jajnik..ale do zniesienia.
a mam od 1dc gonapeptyl a od drugiego jeszcze pergoveris.

Agusiapiela...zaczynaj kucie znów od p-oczątku(w sensie miejsca)...tkanka regeneruje sie w ciągu 24 godzin wiec nie martw sie..mozesz ukłuc sie tam,gdzie w pierwszy dzien-tylko z pol cm w bok w jedną lub drugą stronę...do wykorzystania masz czały dół brzucha-tak jakby usmiech...byle ok 2cm od pępka...potem mozesz robic z pasie 3cm od pępka:)

wody pić musisz duzo..i jesc duzo produktów białkowych-czyli nabiał...piersi z kury.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry