reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Goniab jeśli potrzebujesz jakichkolwiek informacji na temat wizyty kwalifikacyjnej, pytaj śmiało, chętnie Ci pomogę. My na pierwszą wizytę mieliśmy ze sobą wszystkie dokumenty dot. dotychczasowego leczenia oraz świeże AMH (moje) i bad. nasionek eMka. Na tej wizycie dostaliśmy cała listę badań do zrobienia, które miały pomóc w podjęciu decyzji o kwalifikacji. I choć tak naprawdę powinny być one refundowane już po zakwalifikowaniu do programu, zrobiłam je na własny koszt (wydałam ponad 800zł.) aby przyspieszyć decyzję o kwalifikacji, tak bardzo chciałam dostać się programu... Ale czego się nie zrobi aby spełnić największe marzenie swojego życia :tak:

A Wy Goniab ile lat się staracie, i jaki "problem" macie (jeśli można wiedzieć oczywiście)?

reklama
Hej

Goniab ja również leczę się w Gamecie, jednak na razie jeszcze próbujemy naturalnie i iui bo po ciąży pozamacicznej dopiero w tym cyklu ładnie zareagowałam na Gonal. Tą ciążę wykrył właśnie dr Cz. Baaardzo fajny lekarz, ma super "nosa" ;-) Szefo Gamety (dr W.) mówił mi ostatnio że jeszcze mają limity z rządówki ale nie znam szczegółów

Gizas super :laugh2: czas zacząć stymulkę :tak:

Agusia bardzo ładnie zareagowałaś na stymulkę. Wczoraj miałam estradiol jakoś 402 (11dc) i wyszło, że mam dwa jajca więc mam nadzieję, że jajca dojrzałe, ale chyba tak bo lekarz bardzo zadowolony. U Ciebie też będzie wszystko ładnie przyrastało, a niektóre jajca pewnie jeszcze niespodziewanie dorosną :tak:

A ze mną to zobaczymy co będzie bo jedno jajco urosło niespodziewanie. Wcześniej miałam tylko jedno dominujące w jajniku, przy którym nie ma jajowodu, miało nie być iui więc emka nie było ze mną, a tu taki psikus i nie zrobiliśmy iui :confused2:

Hej :)
Postanowiłam się ja przyłączyć . Jutro mamy z mężem wizytę kwalifikacyjną :) Niby wszystko przemawia za tak ale póki nie usłyszę na bilion procent TAK Dostaliście się to jakoś tak mnie ściska w dołku :/

Angella u nas wygląda to tak....z m wszystko oki :) u mnie hmmm w 2011 pierwsze hsg-jajowody drożne i od razu ciąża, która trwała 11tyg ;( i od tamtej pory cały czas walczymy ;( zmieniłam lekarza, który od razu wysłał mnie na drugie hsg i okazalo sie ze jajowody mam niedrożne ;( wiec laparoskopia, histeroskopia i udało się udrożnić lewy, ale jak na złość owulka tylko z prawego (wcześniej miałam naprzemiennie , no ale jak pech to pech), a w przechwytywanie pęcherzyków to jakoś nie wierze :p I tak to wygląda ;/ Dzis robiłam amh, wiec 10 dni czekania, reszta hormonów niby oki.

Goniab to u mnie podobna sytuacja wewnętrzna ;-) Po dwóch latach starań - ciąża pozamaciczna, straciłam prawy jajowód, a lewy jajnik leniwy. Trzymam kciuki za Ciebie, trafiłaś do dobrego lekarza :tak:

Angella, prawdopodobnie jak już nic wiecej po drodze mi nie wyskoczy to bedziemy działały mniej wiecej w tym samym czasie, ja tez czekam na @ i zaczynam brać antyki, za ok tydzien powinnam ją dostać, później tez tak w granicach 1-5 września do doktorka i zaczynamy stymulkę:happy:.
chyba, że torbiel nie zniknie to kolejny cykl w plecy...
Pozdrawiam

reklama
Goniab ja wszystkie badania robiłam w Vitalabo (siedzibę mają w Bydg. na Fordonie, ale w Inie mają 2 punkty pobrań), robiłam u nich ponieważ zawsze idą na rękę i na prośbę przyspieszają wyniki - na AMH czekałam 5 dni (a standardowo powinnam czekać 10), tak samo było z Toxoplazmozą i różyczką - też przyspieszyli :) I co jeszcze fajne, że dostałam kartę z danymi do systemu internetowego, tak więc w każdej chwili mam dostęp do wszystkich wykonanych badań i w każdej chwili można sobie wydrukować wynik.
A teraz wogóle chyba mają dużo badań w tym kier. ponieważ na ich stronie pojawiła się informacja, że czas oczekiwania na wyniki (cytomegalia, różyczka i toxoplazmoza uległ skróceniu do 1 dnia.

Darka to fajnie, że będziemy działały prawie w jednym czasie, zawsze to raźniej, będziemy mogły na bieżąco wymieniać się spostrzeżeniami :-) A wiesz już jaki protokół będziesz miała? Ja dowiem się dopiero na początku września.

Do góry