reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Danii przykro mi, że jednak miałyśmy rację z panią doktor dwojga nazwisk ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło. 9 to ładny wynik, będzie z czego wybierać. Odpoczywaj kochana :-) A rozmowę po punkcji też miałaś z tą panią doktor czy z kimś innym?

Czarna dawno Cię u nas nie było, ależ Twój suwaczek mknie aż miło popatrzeć :-) Jak się czujesz? Wiesz już kto zadomowił się w Twoim brzuszku?

Dziewczyny no co ja poradzę jak ja taka panikara jestem :zawstydzona/y::sorry2: Zrobiłam wyniki i dopiero teraz zaczęłam się poważnie martwić, co prawda są w innych jednostkach ale już się doczytałam, że estradiol 1853 (tu akurat jest ok bo ładnie wzrósł) ale progesteron 2,04 :szok: A powinien być mniej niż 1, tak więc dobrze, że zrobiłam, pokażę doktorkowi w piątek bo to może oznaczać, że transfer nie powinien się odbyć w tym cyklu. W ogóle jak zobaczyłam wynik to mi oczy z orbit wyszły bo jest 6,50 ale w jednostce nmol/l a nie w ng/ml jak w Invickie a przelicznik to 3,18 do 1.

reklama
Dziewczyny u mnie w klinice nfz nie kończy sie na transferze. Ja po transferze miałam jedną betę niepłatną i teraz usg pęcherzykowe teraz też nieodpłatne doktorek powiedział mi tylko ze juz nastepna wizyta jest odpłatna.

Madzia76 a jak się czujesz? Masz już jakieś ciążowe dolegliwości? ;-) ja dziś jakaś bojaca jestem, martwię się, nie wiem czy to hormony szaleją, czy co? ;-) będziesz robić jeszcze betę przed wizytą? Ja mam zrobić betę, progesteron i estradiol.

Kasik ja progesteron 0,99 miałąm w 8 dniu stymulacji i przedłużył mi dr o 3 dni, potem miałam 1,21 i tez było ok, więc chyba to nie jest tak, że musi byc <1.

Madzia z tym , że ja już mam 2 uvf za sobąi jakoś jestem psychicznie nastawiona, że w razie czego będzie dwójeczka :tak: więc pewnie zdecyduje sie na dwa.

Co do końca refundacji, to widzę że znowu trzeba poszperać, bo jak to jest możliwe że w jednej klinice kończy sie po beta a w innych nie? gdzieś to musi być określone.

dziewczynki wyskrobałam e-mail do Ministerstwa Zdrowia odnośnie płatności za te badania przed punknkcją, Dziewczynki z Gamety , któe są u innych lekarzy, czy wy też płaciłyście?

DW87 no właśnie nie mam nic prócz bolących piersi ale nie wiem czy one bola mnie po progesteronie czy już zaczynaja sie objawy, ale na pewno są takie pełniejsze:-). A tak to nic kompletnie, nawet mnie podbrzusze nie boli czuje sie jak przed punkcją, ale teścik oczywiście dzisiaj sobie strzeliłam i mam teraz dwie grube krechy:-D. Co do badań to dr. juz nic na razie nie kazał robić tylko we wtorek przyjść na wizyte i wtedy sie juz wszystko zobaczy. Ty sie nie denerwuj bo to dzidzi szkodzi wszytsko bedzie dobrze.

Dani oczywiscie że pozwolą Ci włozyć dwa zarodki, po 35 roku życia ty o tym decydujesz, oni mogą co najwyżej cos zasugerować, ale to Twoja decyzja i Twoje prawo i niech nikt Ci nie mówi ze jest inaczej.

Madzia gratuluję super widoku maluszka :).

Kasik kochana, a Ty się kobieto wykończysz. Musisz troszeczkę się uspokoić, bo niedługo będziesz miała maleństwo pod serduszkiem, a ono nie lubi stresu ;-).

Czarna widzę, że nieźle mnie gonisz hehe. Będziemy rodziły w podobnym terminie. Wiesz już, czy to będzie synuś, czy córcia? My będziemy mieli synka :-).

Karusia u mnie zaparcia były jedynym objawem, że jestem w ciąży- wcześniej nie miałam takich problemów. Więc to dobry znak:tak: .

Jeżeli chodzi o wizyty i badania po transferze, to w Invicie wszystko już miałam płatne. Zarówno za wizytę i za badania w 14 dpt i bodajże w 25 dpt płaciłam.

reklama
Ja też mam jakby pelniejsze piersi, trochę bolą przy dotykaniu ale tak mam w sumie od transferu, pewnie po luteine i duphastonie ;-) raz tryskam szczesciem raz panikuje;-) no i delikatne zaparcia. Również zrobilam sobie tescik sikany na pamiątkę hehe ;-)

A co do płatności za badania przed punkcja (ja w gamecie Gdynia): za te hormonalne, chlamydie, HIV, hbs,hcv nic nie placilam! A że badania dla anestezjologa robiłam u siebie to placilam ok 35zl. I tyle.

Do góry