reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Od wczoraj mam podniesiona dawkę gonalu ze 150 do 300 i od dzisiaj wchodzi cetrotide ,myśle ze cos nie tak z estradiolem skoro mi podwyższyła ,a ja głupia zapomniałam zapytać jaki wyszedł :/ no ale jutro kolejne podgladanko ,wiec dopytam co i jak ...

Karusia byc moze problemy z załatwianiem to jeden z objawów ,ze sie udało :D

A co do badań to od pierwszej wizyty do teraz za żadne nie płaciłam ,wiec nie wiem od czego zależy ,zapytam jutro doktorki jak jest z zarodkami i jakie trzeba spełniać warunki zeby dostać dwa .

reklama
danii ja również podchodziłam do ivf w Invikcie z przyczyną niepłodności idiopatyczną, punkcję też miałam wykonywaną przez tą samą panią i również nie było w moim przypadku wskazań do ICSI, stwierdziłam, że lekarze chyba wiedzą co robią i zgodziłam się na zapłodnienie klasyczne, co zaoowocowało bardzo pięknym wynikiem na 5 komórek zapłodniły się 4, wszystkie przetrwały do 5 doby i były bardzo dobrej jakości, z czego jedno już noszę pod serduchem, a trzy mam jeszcze na zimowiskach, więc głowa do góry, jak wyczytałam w necie nie jest prawdą że ICSI jest metodą lepszą, ale w niektórych wypadkach np. przy słabych parametrach nasienia - niezbędną, u mnie przy ICSI (prywatne podejście) na 12 zarodków do 5 doby przeżyły zaledwie 4 i nie były tak dobrej jakości jak tym razem...
pozdrawiam i przesyłam ciążowe fluidki :)

Basia-KRK witaj, a gdzie się leczysz?
tylko lekarz może zadecydować o podaniu 2 zarodków, niestety ty wg regulaminu się nie kwalifikujesz, chyba że lekarz zadecyduje inaczej, u nas sam lekarz zadecydował o podaniu 2 , jest jeszcze możliwość że jeżeli będzie mało zarodków i będą wątpliwej jakości to mogaą podać, któraś tak miała, że zostały 2 jedne dobry a drugi słaby, że nie miałby szansy na przetrwanie to podali, ale niestety nie udało się jej, ale nie pamiętam która z nas to była :/

Kasik spokojnie nie panikuj, lekarz wie co robi !!!!!!!! kobito ty się wykończysz

Czarna dziejkuje za fluidki i gratuluje fasolki.
Po rozmowie z lekarzem okazało sie, że konsultowali sie z profesorem i powiedział, że absolutnie ma być ICSI i on to podpisze. Wiec już mi lżej. Pobrali 9 pęcherzyków, ale miały rożne wielkości od 16-28mm wiec nie wiadomo, który i ile będzie dojrzałych.
Zgłosiłem chęć otrzymania tel od embriologa wiec jutro o 12.40 ma dzwonić co i jak.
Poza tym dowiedziałam sie, ze refundacja NFZ kończy sie na transferze. Wszystko pózniej jest płatne.
Kazali mi zrobić weryfikację 3 razy, czyli 180zl oraz każdorazowo 120 badania.
Do tego dzisiaj 200 zł w aptece wiec ten nasz NFZ poszedł po taniosci.

Kasik nie denerwuj sie tak. Trzymam już kciuki za Twój jutrzejszy zabieg.

7 dpt :)
Już dziś mi trochę lepiej na duszy. Jakoś tak wróciła mi nadzieja :) Problem z toaletą mam nadal:/ ale jeżeli to ma być objaw że się udało , to spoko:) Mogę się pomęczyć.
Miałam dziś nawet genialny pomysł by betę zrobić w walentynki tj w 9dpt. Mąż jednak tłumaczy mi że skoro wytrzymamy do piątku to do poniedziałku też już nie daleko. Z jednej strony chciałabym wiedzieć. Teraz, już. Z drugiej strony cudownie jest wierzyć że się udało , każde ukłucie przypisywać maleństwu , każdy dotyk brzuszka przez męża jest taki wyjątkowy ...

Danii gratuluje jajeczek :) na pewno wybiorą same piękne gotowe do "zapylenia"

Basia-KRK witaj, a gdzie się leczysz?
tylko lekarz może zadecydować o podaniu 2 zarodków, niestety ty wg regulaminu się nie kwalifikujesz, chyba że lekarz zadecyduje inaczej, u nas sam lekarz zadecydował o podaniu 2 , jest jeszcze możliwość że jeżeli będzie mało zarodków i będą wątpliwej jakości to mogaą podać, któraś tak miała, że zostały 2 jedne dobry a drugi słaby, że nie miałby szansy na przetrwanie to podali, ale niestety nie udało się jej, ale nie pamiętam która z nas to była :/

Kasik spokojnie nie panikuj, lekarz wie co robi !!!!!!!! kobito ty się wykończysz

w macierzynstwie w krakowie teraz. poprzednie podejscie we wroclawiu

Twoj podpis:
I IUI kwiecień/II IUI maj2013-
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif

Wrzesień 2013 ICSI -Invimed Gdynia, podano 2 maluszki
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
, brak śnieżynek
Marzec/Kwiecień 2014-kolejna próba -Gameta Gdynia nr 333

tez mialam dwie iui nieudane, tez mialam ivf icsi nieudane - podane 2 maluszki trzeci nie przezyl do mrozenia. czemu Ty sie kwalifikujesz a ja nie? :(

nasienie mamy tragicznie slabe.
rok temu w lutym bylo 0.5mln/ml jakosc 2% w sierpniu bylo 25mln/ml i 5%dobrych

Czarna dziejkuje za fluidki i gratuluje fasolki.
Po rozmowie z lekarzem okazało sie, że konsultowali sie z profesorem i powiedział, że absolutnie ma być ICSI i on to podpisze. Wiec już mi lżej. Pobrali 9 pęcherzyków, ale miały rożne wielkości od 16-28mm wiec nie wiadomo, który i ile będzie dojrzałych.
Zgłosiłem chęć otrzymania tel od embriologa wiec jutro o 12.40 ma dzwonić co i jak.
Poza tym dowiedziałam sie, ze refundacja NFZ kończy sie na transferze. Wszystko pózniej jest płatne.
Kazali mi zrobić weryfikację 3 razy, czyli 180zl oraz każdorazowo 120 badania.
Do tego dzisiaj 200 zł w aptece wiec ten nasz NFZ poszedł po taniosci.

Kasik nie denerwuj sie tak. Trzymam już kciuki za Twój jutrzejszy zabieg.

przykro mi, że jednak pani dwojga nazwisk nie miała dziś lepszego humoru. Jednak ona powinna coś z sobą zrobić, skoro nie ma podejścia do pacjentek. Najważniejsze, że jesteś po, pobrali Ci sporo pęcherzyków. Moje też były nieregularne i naprawdę sporo się zapłodniło:) Niestety refundacja kończy się na transferze, ale weryfikacja kosztuje w sumie 180zł - tzn. masz 3 weryfikacje telefoniczne - po zrobieniu badań (ja u siebie wydałam każdorazowo 66zł) sms wysyłasz im wynik i oni oddzwaniają. Nie płacisz za każdym razem 180zł, tylko to już 1 koszt;-)
A trochę niedoczytałam - dobrze napisałaś:) Jakaś nieprzytomna jestem dziś. Badania robisz w Invivcie? Strasznie drogo. Ja też dostałam reklamówkę leków, ale zapłaciłam 150zł. Tylko, że jest potem problem, bo przepisują mało luteiny i akurat w moim przypadku musiałam 2 razy lecieć do lekarza i prosić o receptę na luteinę, i oczywiście za każdym razem płacić.

Ostatnia edycja:
basai ja się nie kwalifikuje do podania, tzn nie kwalifikowałam do podania 2 , a jednak lekarz zadecydowała, więc nie wiem, zapytaj swojego lekarza może jeszcze. w regulaminie jest napisane ze w innych przypadkach lekarz podejmuje decyzje.

Kasik, dostałaś leki na to żeby nie pękły pęcherzyki, więc się nie martw. Ja też się obawiałam, ale było ok.

Basia - ja też chciałam żeby mi podali 2 zarodki, ale mimo moich wszystkich przypadłości i rzekomo trudnego przypadku, podali mi 1 bo lekarz się nie zgodził. Byćmoże akurat Invicta ma takie zasady. A też nie wiem co trzeba spełnić, żeby podali 2 przed 35 rokiem życia, bo od nikogo się tego nie dowiedziałam

reklama
Anulla, dziękuję za info, też chyba zrobię badania w przychodni, na pewno będzie taniej.
A Ty po ilu weryfikacjach już jesteś?

Ja mam nadzieję, że w moim wieku nie będzie dyskusji czy podać jeden czy dwa zarodki, liczę na dwa, bo mam 38 lat i dwa nieudane ivf.

Do góry