reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla, dziękuję za info, też chyba zrobię badania w przychodni, na pewno będzie taniej.
A Ty po ilu weryfikacjach już jesteś?

Ja mam nadzieję, że w moim wieku nie będzie dyskusji czy podać jeden czy dwa zarodki, liczę na dwa, bo mam 38 lat i dwa nieudane ivf.

Dani, ja jutro mam III weryfikację. Jutro pewnie odstawiam leki i czekam na @. Obym szybko potem dostała się do lekarza i mogła w tym cyklu podejść do crio

reklama
http://www2.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/program_leczenienieplodnosci_20032013.pdf
na stronie 10:
po zakwalifikowaniu pary do zaplodnienia pozaustrojowego wszystkie procedury sa finansowane w ramach programu. u mnie zabezpieczyli sie tak, ze PELNA kwalifikacja przy dlugim protokole odbywa sie 21dc poprzedzajacego wlasciwy, przy krotki 3dc wlasciwego. wczesniej za wizyty placilam.
w ustawie nie widze niczego o tej becie po zaplodnieniu. takze nie wiem, u mnie jest za darmo.
dobre jest to ze mrozenie, rozmrazanie i przechowywanie jest za darmo

Anulla a ja i tak trzymam kciuki, żeby "13" była dla Ciebie szczęśliwa i żebyś zapamiętała jutrzejszy dzień jako napiękniejszy na świecie :-) Kolejny taki szczęśliwy dzień będzie jak zobaczysz serduszko na usg :tak:

reklama
Anulla a ja i tak trzymam kciuki, żeby "13" była dla Ciebie szczęśliwa i żebyś zapamiętała jutrzejszy dzień jako napiękniejszy na świecie :-) Kolejny taki szczęśliwy dzień będzie jak zobaczysz serduszko na usg :tak:

Kochana dziękuję Ci, że chociaż Ty jedyna wierzysz w jutrzejszy dzień:-D Gdyby nie wcześniejsze bety, to miałabym nadzieję, bo 13-tka zawsze była szczęśliwa i 13 -stego brałam ślub:) No ale...
Za to Twoja data 14.02 jest jeszcze piękniejsza:) Martwisz się, ale ja jestem przekonana, że piękne będziesz miała jajeczka:-D i ładnie się zapłodnią do transferu. Obyś potem miała szybciutko transfer i maluszka w brzuszku, który już z Tobą zostanie:)

Do góry