reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Miałam usg wcześniej ale to byl mój 20dpt, więc i tak Twoja kropeczka jest odrobinę wieksza ;-) no to teraz czekamy na serduszka :-) a pracujesz, czy na l4 jesteś? Bo mnie dr wysłał na zwolnienie i narazie do 20.02 mam leniuchowac ;-)

Madzia gratuluje wspaniałego widoku!

Gametowiczki niestety nic nie załatwiłam. Pani w recepcji chyba poczuła się ciut zaatakowana bo rzuciła zdaniem typu "ale my pobieramy" (w sensie opłatę za badania, mimo że odwoływałam się tylko do regulaminu), po czym kazała rozmawiać z lekarzem. No ale z lekarzem dzisiaj nie widziałam się... wiem jednak, że lekarz może to interpretować zupełnie inaczej, więc jeśli dziewczyny macie jeszcze czas, to może napiszcie w tej sprawie do MZ i czarno na białym pokażcie jak jest. To samo tyczy się wymazu na czystość pochwy bo z tego co kojarzę Kasik pisała że w invicta jest bezpłatne?....

W "Zakresie zadań realizowanych w ramach programu zdrowotnego pn.: „Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013-2016” jest tak:
(...) Po zakwalifikowaniu pary do zapłodnienia pozaustrojowego wszystkie procedury realizowane w ramach części klinicznej
i biotechnologicznej są finansowane w ramach Programu. (...)
II. Część kliniczna
5) realizacja świadczeń z zakresu anestezji w przypadku stosowania procedur inwazyjnych;

Ostatnia edycja:
Smerfetko szkoda ze Pańi tak zareagowała, ja jutro napisze e-mail do MZ i zobaczymy co odpisza ale zapewne to co ty wkleilam, więc musze jakoś specjalńieisch podejść by napisali " badania dla anestezjologa"

Kasik nic specjalnego nie napisze , odbieralam wyniki, ktore wiedziałam ze są oki, tylko musiałam tą papierologie odebrać, wstalam dzisiaj o 5:40, pociąg o 6:27 i o 20 byłam w domq, wykonczylo mnie ta podróż :/ na dodatek tak mnie wkurzyla komunikacja miejska w Łodzi ze szok wrrrr nigdy wiecej, jedyny plus to taki ze znalazłam super lumpik gdzie kupiła, super rzeczy na imprezę karnawalową w stało DISCO lata 70te :)

ENni, do kolejnego podejścia po nieudanej próbie swojej klinice nie czeka sie aż tak długo czyli rok, podchodzisz bez kolejki, kiedy wyrazi na to lekarz, oczywsice jezeli tWoj organizm bedzie tez zregenerowańy :)
jak sie zmienia klinike to idzie sie na kmiec kolejki, coś o tym wiem :/
Mam wrażenie ze czekam wieczność juz, ze pierwsze podejście było daaaaawno temu :/

Genna chyba musiałabyś w mailu do MZ poprosić o szerszą interpretację zapisu, który przytoczyłam podając, że zapis ten kliniki różnie interpretują. Musi być czarno na białym, bo sama wiesz jak doktor potrafi być uparty, a nie ma sensu się z nim kłócić

Genna chyba musiałabyś w mailu do MZ poprosić o szerszą interpretację zapisu, który przytoczyłam podając, że zapis ten kliniki różnie interpretują. Musi być czarno na białym, bo sama wiesz jak doktor potrafi być uparty, a nie ma sensu się z nim kłócić
No niestety zapoznalam sie z nim od tej strony, więc ładnego e-maila wyskrobie jutro :)

Takie trochę niesmaczne zapytanie mam :/ Czy podczas przyjmowani leków po transferze, miałyście problem z .... eee noooo wypróżnianiem się?
Szlag mnie dzisiaj jakiś trafi. Wszystko jest nie tak . Nawet się załatwić nie mogę , a niby chcę...

reklama
Do góry