reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam Was wieczornie :-) mam pytanko odnośnie refundacji, czy badania potrzebne do in vitro są refundowane? mam na myśli badania z krwi np. AMH ? proszę o odpowiedź
dziękuję i pozdrawiam
AMH nie jest refundowana, podobnie jak grupy krwi, FSH chyba też nie, reszta np Chlamydia są refuddowane

reklama
Infinity, jak się czujesz? Cokolwiek odczuwasz?
Dzięki że pytasz :-) Piersi od 3dpt bolą mnie coraz mocniej i czuje podbrzusze i jajniki czasami. Poprzednio po transferze ból piersi się znacznie zmniejszył a teraz odwrotnie. I trochę opuchnięta się czuje, też nie wiem dlaczego ... Ogólnie jakbym miała sugerować się objawami to teraz na pewno mam silniejsze niż poprzednio ale z drugiej strony jutro dopiero 5dpt więc niewiem co o tym myśleć ...

Infinity...hmm ja to już nie wiem, czy coś czuję, czy nie? ?? Głowa mnie boli i jakaś rozbita jestem :'( czytałam gdzieś na forum, że jest beta hcg i hcg. Czy to się różni? ?? Mam napisane by zrobic HCG. Poprzednio robilam beta hcg bo myślałam, że to oznacza to samo? :-) teraz się nad tym zastanawiam? ;-)

DW87 to już Twój 8dpt? Kiedy testujesz?
Generalnie z objawami to jest różnie - niektóre dziewczyny mówią że już po 2-3 dniach 'czuły' że się udało, inne nawet w połowie ciąży nie mają praktycznie żadnych objawów ;-) ... U nas ciężko rozgraniczyć co jest związane z lekami a co z ew. ciążą - ja sugeruje się tym że dawki leków są od wielu dni takie same a moje objawy się zmieniają - cóż, niedługo się okaże :sorry2: dzisiaj np. przespałam pół dnia - niedawno wstałam :zawstydzona/y: - ja już chyba we wszystkim widzę objawy :-D

Co do HCG - robi się beta HCG której używa się do wykrywana ciąży. HCG to podjednostka alfa + beta jeżeli dobrze pamiętam i jest mnie dokładna i stosowana również do innych celów. Jest tańsza ale mi zawsze dr. kazał robić betę HCG.

Aha, no ja właśnie do tej pory robiłam beta hcg ale zauważyłam, że na karcie od lekarza jest samo hcg. No ale raczej zrobię beta hcg dla pewności.
Tak ,to mój 8dpt i czuję się różnie. Raz delikatnie jak na @ a raz nic? Według zaleceń lekarza mam 10dpt zrobić hcg. Ja też wcześniej chodziłam senna, teraz z nerwów spać nie mogę :-)

Ja na karcie zabiegowej mam napisane też weryfikacja 'HCG' domyślnie często używa się tego skrótu - przynajmniej u mnie w Klinice. Ale zawsze każą robić betę HCG - nigdy nie spotkałam się aby do weryfikacji rezultatów IVF robiło się zwykłe HCG.
Ja też mam wyznaczoną weryfikację na 10dpt ale przy 5-dniowych zarodkach można zrobić wcześniej - w 90% już od 7dpt wyjdzie - trzeba tylko mieć odwagę :-D

Majka muszę mieć xero karty leczenia z dawnej kliniki w Warszawie i dopiero będę zakwalifikowana .
To moje pierwsze podejście do in vitro , a wcześniej u T.M. miałam 3 IUI niestety z wynikiem negatywnym . Dziękuję za kciuki i również trzymam mocno za Was. Od dawna szukałam kogoś leczącego się w tej samej klinice :-)

dziewczyny jest forum dla samych " parensowiczek"
https://www.babyboom.pl/forum/rzeszow-f228/parens-rzeszow-66494/index47.html#post10438067

reklama
Kotuska biorę DHEA dopiero po nieudanym podejściu.

Smerfeta
a Ty bierzesz tylko 25 mg dziennie? Mi lekarz zalecił 50 ale i tak sobie ostatnio zwiększyłam sama do 75. Biorę rano 2 tabletki i wieczorem jedną.

mmm grupa krwi jest refundowana.

Madziulka do kwalifikacji jest potrzebne AMH, FSH i badanie nasienia i te pierwsze badania nie są refundowane. Wszystko pozostałe już po kwalifikacji tak.

Do góry