reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Cześć wszystkim, jestem w trakcie przygotowań do pierwszego in vitro (pr. rządowy Gameta Gdynia); Jutro punkcja, a 08.01.2014 transfer, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i zakończy się sukcesem :)
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.

Dziewczyny z Trójmiasta, czy robiłyście badania genetyczne, a jeśli jak, to gdzie? Czy były to badania na NFZ?

Ostatnia edycja:
Józwa witaj - kciukasy za punkcję i transfer :tak::-):tak: Ja i Smerfeta zaczęłyśmy badania genetyczne, wzięłyśmy skierowanie od rodzinnego i z nim umówiłyśmy się do Invicty w Gdańsku na wizytę z nfz'tu, na razie dostałyśmy skierowanie na kariotypy. Smerfecie udało się już oddać krew bo na nfz są kolejki, my niestety mamy wizytę dopiero 11 lutego.

Dziewczynki mam takie pytanie, jak mialyscie stymulacje hormonalna i szlyscie krotkim protokolem to od ktorego dnia cyklu zaczyna sie ta stymulacje. Ja mam wizyte u lekarza 10.01 juz z wynikami mam byc, a okolo 13.01 mam dostac miesiaczke. i tak sie zastanawiam czy od nowego cyklu jest szansa na stymulacje i wiadomo zabieg :-) ... Pozdrawiam wszystkie w Nowym Roku i mam nadzieje ze owocnym dla kazdej z nas :-) .

Montana krótki protokół zaczyna się zazwyczaj 2-3 dc więc jeżeli masz dobre wyniki i nie będzie torbieli i innych przeciwności to możesz zacząć stymulację już w kolejnym cyklu :tak:

Dziewczynki mam takie pytanie, jak mialyscie stymulacje hormonalna i szlyscie krotkim protokolem to od ktorego dnia cyklu zaczyna sie ta stymulacje. Ja mam wizyte u lekarza 10.01 juz z wynikami mam byc, a okolo 13.01 mam dostac miesiaczke. i tak sie zastanawiam czy od nowego cyklu jest szansa na stymulacje i wiadomo zabieg :-) ... Pozdrawiam wszystkie w Nowym Roku i mam nadzieje ze owocnym dla kazdej z nas :-) .

ja miałam krótki protokół,poszłam na wizytę 3dc i od razu wyszłam z lekami z kliniki. Wszystko jest możliwe,że i załapiesz się na ten cykl i nie będzie trzeba czekać ;) powodzenia !

Józwa witaj - kciukasy za punkcję i transfer :tak::-):tak: Ja i Smerfeta zaczęłyśmy badania genetyczne, wzięłyśmy skierowanie od rodzinnego i z nim umówiłyśmy się do Invicty w Gdańsku na wizytę z nfz'tu, na razie dostałyśmy skierowanie na kariotypy. Smerfecie udało się już oddać krew bo na nfz są kolejki, my niestety mamy wizytę dopiero 11 lutego.

O! A jak dzwoniłam do Invicty jeszcze w listopadzie, mając na ręku skierowanie od rodzinnego dla mnie i narzeczonego, to mi najpierw Pani powiedziała, żeby kontaktować się nieco później, a następna, że nie wie o co kaman... Chyba będę musiała ponowni uderzyć. No chyba, że wszystko pójdzie dobrze i nie będę już badań genetycznych potrzebować??

reklama
Józwa my ze Smerfetą też czekałyśmy bo Smerfeta dowiedziała się w Invikcie, że po 10 grudnia rozliczą kasę na ten rok i sprawdzą czy mają jeszcze limit i tak nam się udało załapać jeszcze w tamtym roku :-)

Do góry