reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ania M spokojnie tWoj nr juz blisko :))))) do końca roku podobno robią do 250 nr ale maja tez 70 par powtarzających próbę więc nie wiem jak to teraz bedzie, ale myśle ze w styczniu powinni sie odezwać :) robia ok 80 par w miesiącu , dobrze by było żebyś u nich na wizycie była jakoś pod koniec cyklu by cos zacząć juz a nie czekać znowu:) , więc 3mam kciuki zeby telefon zadzwonił :) moze tWoj lekarz bardziej słowny od mojego :)
montana niestety badania musisz zrobic u nich w klinice lub we wskazanym labo, nie mozna sobie wybrać gdzie chcesz badania zrobic, a nie mgliste odrazu po wyjściu z gabinetu ich zrobić? My dostaliśmy skierowanie na wizycie i zaraz poszliśmy do gabinetu zabiegowego zeby nie jeździć bo tez mam "kawałek" do kliniki :)

Genna widzę, że będziesz podchodzić do drugiej próby tak jak ja i w związku z tym mam pytanie, czy orientujesz się, czy znowu trzeba powtarzać badania typu AMH i chromatynę?

Anikola badań kwalifikacyjnych nie powtarzasz, więc spokojnie :) dopiero rzędu punkcja trzeba powtórzyć te do niej i jezeli minęło 6 miesięcy to powtórzyć wirusologie czyli HIV itp, ale to zleca klinika znowu i tez nie płacimy za to:)

genna dziękuje za odpowiedz :-D
a do jakiego lekarza Ty chodzisz?
napisałam sms-a do dr :) zobaczymy czy coś odpisze:confused:
mam dzisiaj 18dc Jenny jak by było fajnie w styczniu podejść do ivf

AniaM81, ja mam nr. 348. Byłam niedawno w Gamecie u Dr. Cz. I mam przyjść w marcu przed @ I zaczynam już stymulacje. Tak wiec Ty z tym nr. to na początku stycznia powinnaś zacząć.
Ja się jeszcze zapisałam na te darmowe konsultacje w Invikcie i mam 14 stycznia wizyte u prof. Łukaszuka.
Wole zasięgnąć opinii lekarza z innej kliniki bo już sama nie wiem co robić z tym wszystkim.
Mój lekarz jest np. przeciwny jakimkolwiek suplementom.Kazał mi brac tylko kwas foliowy 5 mg i nic więcej. Mówi, ze te "witaminki" i tak mi nie pomogą. Sugerował, że to raczej placebo. A ja i tak łykam omega, wit. B6, D3.

Kotuska83 mamy tego samego doktorka :-D ja też zauważyłam że jest 'anty' do wszystkich wspomagaczy poza kwasem foliowym ale ja też biorę dobre witaminki z omega i DHA ;-).
Muszę go podpytać o dawkę 5mg którą bierzesz, ostatnio dużo o tym czytałam a po obecnym niepowodzeniu może warto spróbować. Jeżeli mogę zapytać - miałaś jakieś specjalne wskazania do takich dawek poza nieudanymi transferami?...

Infinity, kwas foliowy to już mi DR. Ś. przepisał bo mam Mutacje C.677CT w genie MTHFR. Do tego Dr. W kazał mi tez brać prewenit intensiv z tego powodu.A teraz dalej Dr.Cz kontynuuje.
A tak na marginesie to Ci powiem że od jakiegoś czasu przyglądam się Twojej historii. Bardzo mi przykro że masz negatywny wynik bety. Byłam pewna ze przy blastku 5 klasy to 1 podejście będzie 100% trafione.
Wiesz mogłyśmy się minąc w gamecie bo o ile dobrze pamiętam to miałaś wizyte 14 grudnia tak jak ja ;-)
Odnośnie blastków to Cie pociesze- Pan Wojtek z labo mówł ze te zarodki które się za szybko rozwijają wcale nie są takie super. Wiec te które Ci zostały, mają może gorszą klase , znaczy nie są na "oko" rozwinięte tak jak ten pierwszy ale może i myślę ze nawet na pewno, będą lepiej rokować. Zobaczysz , niedługo pochwalisz się piekną betą.:-)

reklama
Kotuska83 bardzo Ci dziękuję za info :happy:
Ja też byłam pewna że się uda, tym bardziej że miałam chyba plamienie implantacyjne ... a z zarodkami i ich 'klasami' to zdaje sobie sprawę że to tylko wizualna ocena i też słyszałam że te które rozwinęły się najszybciej wcale nie muszą być genetycznie ok czasami jest wręcz przeciwnie - niestety embriolog tak naprawdę nigdy nie wie co 'siedzi w środku' ;-) Też przeszło mi przez myśl że ta blastka 5BB coś szybko dojrzała w porównaniu do reszty i już po 1 dobie już chciała się implantować - może gdyby właśnie była mniej rozwinięta i pomału sobie dojrzała w brzuszku było by jej lepiej - kto wie ;-)
Mam jeszcze dwa 3BB i jedną dwójeczkę więc nie tracę nadziei. I nie dziękuję za kciuki żeby nie zapeszyć ;-)

A Tobie życzę żeby czas oczekiwania szybko minął :tak:

Do góry