reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Koleżanka leczy się w naprocentrum (naprotechnologia) i tam mówili, że ważna jest przy starankach. Nawet robiła z krwi badania na poziom wit D (z resztą Genna również robiła badania). Póki co mam dość wszelkich badań, pobierania krwi itd więc tak profilaktycznie sobie biorę. Coś kojarzę, że wit D wpływa na budowę szkieletu i na wchłanianie hmmm chyba magnezu i czegoś jeszcze...

aaa i jeszcze acard biorę bo mi doktorek kazał po skręceniu kostki i zdziwił się, że ortopeda nie kazał mi nic brać. Dodatkowo doktorka przestraszyłam mega siniakiem na kolanie
:-D więc to już w ogóle wskazuje że powinnam brać acard

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babeczki!
A ja dziś miałam tel. z kliniki. Byłam w szoku.pytali w którym dc jestem bo dostali jakąś dodatkową kasę i mogłabym podejść do punkcji i transferu jeszcze w tym roku no ale jestem dopiero albo aż w 14dc no i niestety będę musiała poczekać na decyzję co jak i kiedy, 9.12 na wizycie się wszystkiego dowiem. Kurde no po raz pierwszy od bardzo długiego czasu żałuję że jutro nie dostanę @
:-D
Agnela
Będzie dobrze!
3mam mocno &&& za jutro!

GizaS
A gdzie w końcu byliście?
Bo ja chyba ominęłam miejsce waszego wypadu.
Zazdroszczę!

Mi moja ginka też zaleciła wit.D i eMkowi też mam dawać :rolleyes:
Devikap w kroplach ale tylko na receptę. Bardzo tanie więc warto poprosić lekarza o receptę.
Moja kumpela po ciąży miała niedobór tej wit. i miała problemy zdrowotne przez to. Niedobór wit.D jest bardzo niebezpieczny.ale szczegółów nie znam.

Ostatnia edycja:
Witam, doczytała cudu naturalnego Goni i piekna beta Agusi:tak:Serdecznie gratuluję i życzę spokojnych kolejnych miesiecy ciąży.
Ja dziś robie zakupy na allegro i witaminizuję się porządnie, trzeba zbierać energię na ostatnie podejście:dry:

Anuszka byłam na Fuertaventurze i Lazarotte-hiszpańskie Wyspy Kanaryjskie-chwyciliśmy mega lasta, w pt kupiona wycieczka a w sobotę wylot:tak:

Gizas byłaś 7 dni na obu wyspach? A powiedz mi jeżeli możesz ile taka wycieczka kosztowała, z jakiego biura i jaka temperatura tam teraz jest. Tak sobie myślę, że jak w styczniu znowu nic nie wyjdzie to może w lutym/marcu byśmy się gdzieś wybrali gdzie w miarę ciepło.

Kasik rok temu byłam na Zante i uwazam że to cudowne miejsce na Ziemi, nie byłam w lepszym:tak: A teraz byłam na 8 dni pełnych na Fuertaventurze, hotel 3,5* ale wszystko ok, wyżywienie i pokoje w porządku. Cena za dwie osoby to 2725 zł, wylot z Warszawy. Temperatura to około 23 st, ciepło, wietrznie choć nie zawsze. Były 3 dni pełnego słońca a reszta z chmurami ale pod wycieczki super pogoda. Zjeździliśmy całą Fertę i jeden dzień poświęciliśmy na Lazartotte, bo do promu mieliśmy 40 min autem a prom płynie 30 min. Lanzarotte to mała wyspa i jeden dzień wystarczy na jej objechanie:tak:Temp w nocy nie spada do 20

hej hej:)
jestem po pierwszym podglądaniu stymulacji... jak powiedział doktorek jest ładna odpowiedź na hormony:)
mam e2 429,9pg/ml i prg 0,361ng/ml (czarna magia jak na mnie...)
pęcherzyki jeszcze małe ale jakoś 3-4 na jednym i chyba 5-6 na drugim jajniku (nie policzył na spokojnie a ja na tym monitorze to takśrednio...)...teraz tylko żeby do czwartku ładnie rosły...jeszcze ciągle gonapeptyl po jednym dziennie, dzisiaj gonal i menopur a jutro sam menopur i wizyta w czwartek...
a nie wiecie jak jest z chorobowym między punkcją a transferem??bo nie wiem czy się ogólnie stosuje a w mojej zmianowej pracy prawie 8 godz na nogach to może leiej by było odpocząć??jak się czułyście po punkcji bo nie bardzo wpisy pamiętam...??

EMA51 ja po pierwszej punkcji czulam sie ok.nawet autem wrcilam,za to po drugiej to musielismy hotel najac,bo niezdatne,ogolnie ok.,ale po pewnym czasie brzuch mnie bolal i wymiotowalam. U mnie w klinice daja 14 dni po punkcji zwolnienia,praktycznie do wyniku bety

reklama
Ema super, że masz tyle pęcherzyków, będzie z czego wybierać i może mrozaczki też będą na siostrzyczkę lub braciszka ;-):-) Ja po punkcji czułam się dziwnie, trochę bolał brzuch ale byłam jakaś taka rozkojarzona i chyba przestraszona narkozą :zawstydzona/y: Następnego dnia już wszystko wróciło do normy.

Gizas to super cenę mieliście za lasta. Macie jakąś znajomą w biurze podróży czy co? Mój M nie chce już słyszeć o greckich wyspach, byliśmy na Krecie, Kos i ja byłam na Rodos ale podobno Zakynthos ma naleciałości włoskie więc może go namówię. Pamiętasz w jakim hotelu byłaś na Zakynthosie? Godny polecenia?

Do góry