reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Cześć dziewczyny :) Jakiś czas temu pisałam tutaj, że czytam Was co jakiś czas bo temat jest mi bliski. Nasz termin na in vitro miał być w lipcu. Okazał się, że można go przyspieszyć nawet na grudzień. Jednak życie lubi zaskakiwać. W maju okazało się, że 6 prób stymulacji nie zaowocowało. Cały czas byliśmy przekonani, że to moje PCOS i nagle okazało się, że mąż ma bardzo słabe nasienie. Potem kolejno operacja żylaków, dieta, zmiana trybu życiu i zgłosiliśmy się do programu, gdyż diagnoza była taka, że z takimi wynikami tylko in vitro. I tak mieliśmy czekać na zabieg do lipca 2014. Kiedy zadzwonili z kliniki, że możemy przyspieszyć procedurę odebrałam nowe wyniki badań męża. Dużo lepsze, prawie w normie 14 mln plemników. Poprosiłam lekarza o jeszcze jedną "naturalną szanse". Stymulacja Lametta okazała się trafiona, ponieważ na CLO nie reagowałam w poprzednich cyklach. Teraz wyhodowałam dwa dojrzałe pęcherzyki, były starania, dzisiaj okazało się, że oba pękły po ovitrelle. I czekam cierpliwie dwa tygodnie....Tylko tak cały czas myślę, czy jak się nie uda to decydować się już na program, czy czekać do lipca i jeszcze próbować normalnie...??? :)
Poza tym widzę, że są wśród nas nowe szczęśliwe mamusie. GRATULUJE i za wszystkie trzymam mocno kciuki :) UDA NAM SIE :)

Witam was kochane :-D
Wczoraj zauważyłam u siebie takie jasno-beżowe plamienie mam nadzieję,że to nic złego tylko to było plamienie implantacyjne.A dziś rano strasznie mnie podbrzusze tak ciaglo

Hejka!
Kasik, ja weszłam tu Forum embriologiczne nOvum - novum, kliknęłam na ZADAJ PYTANIE i odznaczyłam tam zgodę na publikację pytania. Po dwóch dniach miałam odpowiedź
A dziś znalazłam tam fajną odpowiedź na pytanie "Czy mogę wspomóc jakoś stymulację odżywianiem, suplementacją lub może poprzez ruch? " Lista pytań - novum Tylko tak się trochę zastanawiam, czy nie ma w tym wszystkim przesady w pewnych momentach, np w zdaniu "
nawet ilość alkoholu zawarta w lampce czerwonego wina, często uznawanego za dozwolone, może nie sprzyjać płodności zarówno kobiet, jak i mężczyzn"... chyba że my "problemowe kobitki" faktycznie musimy na to wszystko mega uważać :confused::baffled:

Cześć dziewczyny,

cały czas was podczytuję (niestety mam utrudniony dostęp do kompa więc rzadziej wpadam) - gratuluję wszystkim zaciążonym i mocno trzymam kciuki za wszystkie niedługo testujące :tak:

U mnie jak zawsze pod górkę - mam już 42dc i @ brak (pomimo że brałam Duphaston) więc nie mogę umówić się na wizytę i wyznaczenie transferu :wściekła/y: zaczynam się martwić że wszytko wypadnie mi w Święta a nie wiem czy i jak Gameta pracuje w tym czasie ale zakładam że 1-2 dzień pewnie mają zamknięte. Ehhh - zawsze coś :-(

Pozdrawiam Was weekendowo!

reklama
Witajcie,
W piątek byliśmy na spotkaniu z doktorkiem. Okazało się dzięki Bogu, że w środeczku wszystko jest w stanie idealnym i możemy zaczynać.
Niestety nie będzie to taka szybka akcja jak poprzednio. Biorąc pod uwagę to iż poprzednio przy dużych dawkach gonalu miałam mało komórek (" tylko" 7) w tym tylko 4 dojrzałe doktorek stwierdził że tym razem polecimy długim protokołem.
Czekam teraz z niecierpliwością na @. Od 1 dc antykoncepcja - > 19 dc dokładam Gonapetyl ( 18ampułek) w miedzy czasie w 15-18dc usg. Jak wszystko będzie ok. lecimy ze stymulacją.
Trochę czekania przed nami , ale mam nadzieję że zostanie nam to wynagrodzone wysoką betą :)

Do góry