reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

kariotypy mamy prawidłowe i ja i moj facet
U nas też kariotypy prawidłowe a mimo to dwie ciąże z wadami genetycznymi,później in vitro i na 4 zarodki tylko jeden zdrowy .Nam genetyk mówiła ,że sam wiek już jest wskazaniem do badania bo niestety jakość komórek spada w raz z wiekiem .Może się kiedyś doczekamy możliwości zbadania komórki jajowej przed zapłodnieniem czy jest prawidłowa .

reklama
Hej dziewczyny
hej dziewczyny dzisiaj chyba musze sie poradzic bo zaczynam tracic nadzieje
mam 39 lat a moj facet 40 straralismy sie rok naturalnie i nic ja w trakcie przebadana wzdluz i w szerz i nic nie było niepokojacego badania wszystkie w normie amh 0,9 raz miałam złą cytologie Po moim gadaniu i bezsilności namówiłam mojego faceta na badanie spermy okazało sie że kwalifikujemy sie tylko do in vitro wiec szybko zaczelismy procedure pierwsza Było 15 pęcherzyków a finalnie 5 blastków Obecnie jestem po 4 transferze (miałam w sobotę) dzisiaj zrobiłam test i biało Trzy pierwsze transfery nieudane beta nawet nie drgnęła potem miałam histeroskopie wycieli malego polipa i zrobili biopsje endometrium w ktorej nic nie wyszlo Wiec zrobilismy czwarty transfer i w poniedziałek zrobie bete chociaz juz domyslam sie wyniku. Zaczynam tracic nadzieje został nam ostatni zamrożony blastek. I najgorsze że nie wiem co nie gra
Dajcie znac jakie badania immuno byście robiły (jakie mi a jakie moj facet)
Nie badalismy zarodkow bo moja klinika nie badada i nie robi immuno dlatego zastanawiam sie czy przeniesc sie do innej kliniki czy badac immuno?
Trace nadzieje nie wiem czy to wiek i moje jajeczka sa za stare czy cos innego wplywa że blastki sie nie zagniezdzają ?
Poza tym prawie cały czas mam te same leki zaczełam od duphaston, cyclogest, clexane potem dodali mi encorton i raz miałam zastrzyk chyba 2h po transferze jesli dobrze pamietam
Moze znacie magiczny sposób zeby zaskoczyło
Hej, myślę że immunologia to dobre rozwiązanie.
Ja mam synka, w sierpniu skonczy 5 lat, a ja mam 36, mąż 40. Wczesniej 5 lat podchodziliśmy do in vitro i dopiero 6 transfer się udał, właśnie po badaniu i zaleceniach immunologa- Profesor Andrzej Malinowski w Łodzi. Koszta ogromne- za pierwsza wizyte z badaniami zapłaciliśmy te 6 lat temu około 8 tysięcy złotych. Ja miałam pobranych chyba z 17 probówek krwi. Później miałam szczepienia immunologiczne- aby mój organizm nie odrzucał zarodków, bo też nigdy nie miałam dodatniej bety. No i po szczepieniach transfer udany, ciąża ok i mamy synka 🙂 a trafiliśmy do Profesora po historii naszych znajomych którzy 10 lat podchodzili do in vitro w Warszawie, Londynie i białym stoku i dopiero po leczeniu u profesora się udało i teraz mają 2 dzieci z in vitro ☺️

Jestem po. Pęcherzy 13, 8 na prawym, 5 na lewym. Rosną w miarę równo, jeden się wybija ale wszystkie poniżej 10mm. W sobotę kolejny Moni. Dziś po wynikach estradiolu lekarz zdecyduje czy zwiększamy dawkę leków.

Ale, ale, żeby śmiechom nie było końca, patrzcie na to
20250227_085502.jpg

Nigdy w życiu ani w snach nie mieliśmy takich wyników nasienia.
w porównaniu do mojego 0,67 to masz zajebiste :)
Skóro nasionko eleganckie… to czekamy na rezultaty:)

Słowo w słowo nie zacytuję ale pewnie to samo co mówi się większości kobiet z takim amh, że będziemy próbować ale nie wiadomo czy się uda 😉
ja mam 0,67 powiedział że już miał takie przypadki i są szanse, on spokojny, ja nie 😅 narazie od stycznia lipa, stymulacja przerwana bo brak odpowiedzi a raczej zła odpowiedź.

reklama
Do góry