reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

kariotypy mamy prawidłowe i ja i moj facet
U nas też kariotypy prawidłowe a mimo to dwie ciąże z wadami genetycznymi,później in vitro i na 4 zarodki tylko jeden zdrowy .Nam genetyk mówiła ,że sam wiek już jest wskazaniem do badania bo niestety jakość komórek spada w raz z wiekiem .Może się kiedyś doczekamy możliwości zbadania komórki jajowej przed zapłodnieniem czy jest prawidłowa .

reklama
Hej dziewczyny
hej dziewczyny dzisiaj chyba musze sie poradzic bo zaczynam tracic nadzieje
mam 39 lat a moj facet 40 straralismy sie rok naturalnie i nic ja w trakcie przebadana wzdluz i w szerz i nic nie było niepokojacego badania wszystkie w normie amh 0,9 raz miałam złą cytologie Po moim gadaniu i bezsilności namówiłam mojego faceta na badanie spermy okazało sie że kwalifikujemy sie tylko do in vitro wiec szybko zaczelismy procedure pierwsza Było 15 pęcherzyków a finalnie 5 blastków Obecnie jestem po 4 transferze (miałam w sobotę) dzisiaj zrobiłam test i biało Trzy pierwsze transfery nieudane beta nawet nie drgnęła potem miałam histeroskopie wycieli malego polipa i zrobili biopsje endometrium w ktorej nic nie wyszlo Wiec zrobilismy czwarty transfer i w poniedziałek zrobie bete chociaz juz domyslam sie wyniku. Zaczynam tracic nadzieje został nam ostatni zamrożony blastek. I najgorsze że nie wiem co nie gra
Dajcie znac jakie badania immuno byście robiły (jakie mi a jakie moj facet)
Nie badalismy zarodkow bo moja klinika nie badada i nie robi immuno dlatego zastanawiam sie czy przeniesc sie do innej kliniki czy badac immuno?
Trace nadzieje nie wiem czy to wiek i moje jajeczka sa za stare czy cos innego wplywa że blastki sie nie zagniezdzają ?
Poza tym prawie cały czas mam te same leki zaczełam od duphaston, cyclogest, clexane potem dodali mi encorton i raz miałam zastrzyk chyba 2h po transferze jesli dobrze pamietam
Moze znacie magiczny sposób zeby zaskoczyło
Hej, myślę że immunologia to dobre rozwiązanie.
Ja mam synka, w sierpniu skonczy 5 lat, a ja mam 36, mąż 40. Wczesniej 5 lat podchodziliśmy do in vitro i dopiero 6 transfer się udał, właśnie po badaniu i zaleceniach immunologa- Profesor Andrzej Malinowski w Łodzi. Koszta ogromne- za pierwsza wizyte z badaniami zapłaciliśmy te 6 lat temu około 8 tysięcy złotych. Ja miałam pobranych chyba z 17 probówek krwi. Później miałam szczepienia immunologiczne- aby mój organizm nie odrzucał zarodków, bo też nigdy nie miałam dodatniej bety. No i po szczepieniach transfer udany, ciąża ok i mamy synka 🙂 a trafiliśmy do Profesora po historii naszych znajomych którzy 10 lat podchodzili do in vitro w Warszawie, Londynie i białym stoku i dopiero po leczeniu u profesora się udało i teraz mają 2 dzieci z in vitro ☺️

Jestem po. Pęcherzy 13, 8 na prawym, 5 na lewym. Rosną w miarę równo, jeden się wybija ale wszystkie poniżej 10mm. W sobotę kolejny Moni. Dziś po wynikach estradiolu lekarz zdecyduje czy zwiększamy dawkę leków.

Ale, ale, żeby śmiechom nie było końca, patrzcie na to
20250227_085502.jpg

Nigdy w życiu ani w snach nie mieliśmy takich wyników nasienia.
w porównaniu do mojego 0,67 to masz zajebiste :)
Skóro nasionko eleganckie… to czekamy na rezultaty:)

Słowo w słowo nie zacytuję ale pewnie to samo co mówi się większości kobiet z takim amh, że będziemy próbować ale nie wiadomo czy się uda 😉
ja mam 0,67 powiedział że już miał takie przypadki i są szanse, on spokojny, ja nie 😅 narazie od stycznia lipa, stymulacja przerwana bo brak odpowiedzi a raczej zła odpowiedź.

reklama
Do góry