reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

No odpowiedź faktycznie wyczerpująca:dry:zobaczymy co odpiszą na Novum:sorry2:
@ się rozkręca łącznie z bólem brzucha. Może umówię się na przyszły tydzień do kliniki choć nie wiem jak wylot nam wypadnie bo czekamy na najlepszego lasta:tak:

reklama
Ja mam za tydzień wizytę, to może jeszcze podpytam doktora coś więcej. Spisze sobie pytania bo później zapomne. Zastanawiam się jak to jest, że estradiol miałam tak wysoki a wyszło jak wyszło :zawstydzona/y: Chyba muszę te kariotypy zrobić... no i kilka drobnych nawyków skorygować: ograniczyć picie herbaty, bo przecież też ma kofeinę :-:)zawstydzona/y: a dodatkowo dowiedziałam się, że ketonal źle wpływa na starania a ja mam tak bolesne miesiączki i zawsze go brałam - teraz mam za swoje :-(
No nic, teraz czas na wyłączenie myślenia o ivf ;-) czyli spadam na siatkóweczkę
Miłego wieczoru!!!!

Dziewczyny, płaciłyście za wizytę kwalifikacyjną w Gamecie w Gdyni ? Ja mam papiery podpisane, nr. nadany i mam się zgłosić w grudniu na wizytę kwalifikacyjną. Tak mi lekarz powiedział. I teraz nie wiem płacić czy nie ?

Kotuska83 ja za moja pierwsza wizyte placilam.. ale potem jak juz mnie zakwalifikowali to juz za nic nie placilam... ani za badania, ani za wizyty,, jedynie za leki do stymulacji i po transferze....

Kotuska czytałam w regulaminie, że niedopuszczalne jest odpłatna wizyta kwalifikacyjna i trzeba to zgłaszać. W salve łodź jak dzwoniłam się dowiedzieć to pani tez mi powiedziała że wizyta jest płatna co mnie zdziwiło.

Kotuska, urywek tego artykułu: Rząd pomaga przy dzieciach

Część ośrodków wyznacza termin pierwszego spotkania z lekarzem (w warszawskim Novum w październiku czekało się tydzień), w innych można pojawić się bez wcześniejszej zapowiedzi. Wizyta powinna być bezpłatna. Ale niektóre ośrodki traktują ją jako "przedkwalifikacyjną" i pobierają opłaty (np. łódzka Salvemedica 200 zł, krakowskie Macierzyństwo - 1 70 zł). Według ministerstwa uzależnianie kwalifikacji od odbycia wcześniejszych płatnych wizyt jest niedopuszczalne. Jeśli ktoś już zapłacił, może żądać zwrotu pieniędzy.

Ja nie płaciłam za kwalifikację, ale już po zakwalifikowaniu miałam jedną prywatną wizytę u prof., na której robił scratching i próbny transfer i za tę wizytę płaciłam. Teraz też pojadę do niego prywatnie, żeby ocenił możliwość podejścia do crio... Pewnie nie powinno tak być, ale mi to nawet na rękę, bo w szpitalu przyjmują tylko od rana, a ja mam problem z braniem wolnego w pracy...

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie o tę kawę, o której pisałyście. Jak to się ma do kaw rozpuszczalnych? Piję tylko Nescafe Sensazione Creme i ciągle się zastanawiam, jaka jej ilość jest "bezpieczna". Ile takie kawy zawierają kofeiny?

Do góry