reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej pytanie mam: czy któraś z was miała działania niepożądane jakieś po gonapeptylu?
I ogólnie widziałam że punkcja najczęściej wypada między 10 a 14 dniem stymulacji... Mąż pomału by musiał się o urlop pytać i zastanawiam się jak to wypadnie u mnie... Miała któraś z was poza tym przedziałem?

reklama
Ema po zastrzyku z Gonapaptylu miałam około pół godzinki zaczerwienienie i jakby spuchnięte miejsce ale po rozmasowaniu przechodziło. A punkcję miałam 2 dni po 7 dniowej stymulacji, czyli 9 dnia ale ja mam krótkie cykle (24-26) i pewnie dlatego. Ja w ogóle miałam odmiennie od dziewczyn bo brałam Estrofem od 18 dc poprzedzającego i brałam go do 4 dc następnego, później 3 dni przerwy i dopiero początek stymulacji więc zaczęłam stymulację w 7 dc ale doktorek mówił, że przez Estrofem tak jakby był to 3 dc więc licząc tak punkcję miałam 11 dc, w rzeczywistości był to 16 dc. Skomplikowane trochę ale tak właśnie było ;-)

Hejcia..

No ja mam klopoty ze snem... bardzo czesto nie umiem spac... wczoraj tez pisalam o 1:30 w nocy :D:-) nio ale wrocilam wlasnie do domu... bylismy u znajomych na pogaduchach, pojesc, troszke popic itd...:-) bylo fajnie, troszke sie rozluznilam i odstresowalam.... w piatek mam impreze z pracy i tez beda tance, jedzonko, picie:-) pogaduchy z kolezankami...

Dziewczynki
Potrzebuje pomocy przy interpretacji regulaminu programu.
Czy te 3 próby ivf które mamy to jest trzy razy pełna stymulacja z trzykrotnym zapłodnieniem i wiele transferów gdyby się nie udało czy przy jednej stymulcji i zapłodnieniu trzykrotne podawanie zarodków?
Będę wdzięczna za pomoc

anuszka...
3 próby to 3 stymulacje z zapłodnieniem uzyskanych komórek - w 2 pierwszych zapładniają góra 6 komórek - przy 3 wszystkie uzyskane...
kolejną próbę zaczynasz po transferach wszystkich uzyskanych poprzednio zarodków.

reklama
Anuszka tak jak napisałaś, w najlepszym przypadku możesz mieć nawet kilkanaście transferów :-)

Dziewczyny, czy na moim miejscu robiłybyście betę jutro (9dpt 3-dniowego malucha)? Boję się wyniku, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać... :-(

Do góry