reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam was kochane dziewczynki :-)
Wiem długo się nie odzywalam i proszę o wybaczenie :-)
GIZAS-gratuluję kochana i cieszę się bardzo,ze wreszcie się udalo:-)
Pozostałym kobietka również gratuluję nerki,stymulacji,punktacji itp.
Ja od lipca musiałam zrobić przerwę ale teraz w listopadzie lada dzień wracam po mrozaczka :-)
Buziaki

reklama
Agusiapela jak się cieszę, że się odezwałaś :-D często myślałam co u Ciebie słychać. Mam nadzieję, że teraz Ci się uda i najważniejsze jest to, że masz po kogo wracać :tak:

Gizas, Kasik w końcu zamówiłam suplementy :happy: z allegro tylko Beparent brałam a resztę znalazłam na doz.pl. Z DHEA naczytałam się conieco i generalnie przestrzegają przed braniem dużych dawek tego leku, zwłaszcza przed 40-stką, więc zamówiłam sobie taki co ma tylko 10 mg dawki

Gizas pamiętam, że kiedyś brałaś też propolis i cynk. Teraz już niet? I jeszcze pytanko kulinarne - na ile stopni i jak długo piecze się Twój specjał śląski? ;-) i czy można też kapusty kiszonej dodać? bo tak jakoś by mi pasowało :happy:

Witaj Agusia z powrotem:D Mi nie ma jeszcze czego gratulować...:confused: narazie jestem 5 dpt a 7 do bety. Cieszę się że wracasz po swojego malucha.
Smerfeta nie dodaje nigdy kapusty kiszonej :rolleyes: co niektórzy dają marchew ale wtedy jest potrawa słodsza. Piekę w żeliwniaku w 200 st. 3 godziny ale ją mam garnek chyba 5 litrowy. Po 2.5 godz wylewam nadmiar wody i zostawiam do końca odkryte.

Moje przypuszczenia się potwierdziły:zawstydzona/y: moje dwa maluch nie dotrwały do piątej doby, rano dzwoniła embriolog, powiedziała też że to nie oznacza że ten co mam podany też się przestał rozwijać, że on z tych 3 najszybciej się dzielił i w chwili podania czyli druga doba miał już 5 komórek ale ja i tak nie wierzę że się uda:zawstydzona/y: To moje pierwsze takie pesymistyczne nastawienie odkąd się staram a minął już 5 rok:confused2:
Miałam dziś iść na progesteron ale stwierdziłam że nie ma to sensu, dołożyłam tylko luteiną podjęzykową dla świętego spokoju bo czytałam że nie zaszkodzi. Na dodatek pierwszy raz mam ciche dni z M, a dokładniej to ja je mam, bo M zagaduję. Ehhh. Byleby do poniedziałku i do potwierdzenia tego co nieuniknione:zawstydzona/y:
Już nie smędzę...

Smerfeta dobrze pamiętasz że brałam propolis i cynk:sorry:ale w międzyczasie z nich zrezygnowałam. I tak już łykam garść leków, jak dochodzą leki po transferze to już się szprycuję na maksa:confused2:plus zastrzyk z fragminu po którym mam juz tak skuty brzuch i pośniaczony że szok:eek: a teraz najchętniej łykałabym relanium żeby dotrwać do bety i przeżyć jej wynik:crazy:

Gizas kochana pamietaj, że to nie reguła na szczęście !!!! Tutaj nie ma reguł, nie ma zasad, schematów - żyj te 6 dni jeszcze nadzieją i została z Tobą !!!

Czekam na wieści od Olusi co z tą jej 'dziwną" betą !

U mnie niestety też mało pozytywów - wczoraj byłam na monitoringu - tylko trzy dojrzałe pecherzyki w jednym janiku, w drugi trzy po 10mm czyli niezbyt urosły. Kazali dalej brac Gonal i przejecac dzis - dziś badał mnie profesor i moje pechole maja 21, 15 i 13 mm a te w drugim jajniku nadal 10mm. Zapadla decyzja ze jeszcze dzis mam dodać mega dwake tym razem Menopuru i jutro znow przyjechac .... Teraz zyje lekiem czy nie poroba sie torbiele po tym menopurze bo moze tak byc ze z moich dojrzalych zroba sie torbiele a te mniejsze i tak nei urosna ;/ Eh... jestem zalamana. Podobno przy moim AMH cudow z iloscia pecherzykow nie bedzie, wiedzialam to ale i tak - zalamka. Nie dosc ze człowiek sie zamartwia czy sie zaplodnia to ja teraz sie martwie czy w ogole bedzie sie mialo CO zapladniacc :(

Esiek przecież wiesz, że nie ilość się liczy, wystarczy jeden a dobry :-) A jakie Ty masz AMH?

Smerfeta mi doktorek zalecał 50 mg DHEA ale może dlatego, że jestem już wiekowa babka ;-) Ja też już wszystkie suplementy zamówiłam, w mojej miejscowości pewnie bym ich nie dostała. Teraz czekam na przesyłki :-)

Agusiapela fajnie, że wracasz już po mrozaczka :-)

Olusia byłaś na becie? Czekam z niecierpliwością na wieści i trzymam kciuki :tak:

Gizas kochanie musisz myśleć pozytywnie, to że podali Ci najlepsze zarodeczki daje bardzo duże szanse, że się wgryzą ładnie w mamusie. W końcu tam mają duuuuuuuuuużo lepiej niż na szkiełku:tak:

olusiu...wszytskie niecierpliwie czekamy na Twoje wieści - potrzebujemy tu na forum wielkiego pozytywu ...
Gizas - przełamuj razem z Olusią tą złą passę...musisz jeszcze te kilka dni wytrzymać w niepewności...
trzymam kciuki za wszystkie:)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry