reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kasik nic się nie martw! Ja Ovitrelle brałam o 22:00, a punkcja była jakoś po 8:30. Jajniki też milczały jak zaklęte, a było wszystko ok :-) To chyba właśnie ból sugerowałby, że coś pęka. Uspokój się kobieto ;-)

reklama
Jak ja się boję jutra:( boję się o moje maluchy.... brzuch mnie jeszcze po punkcji boli:(

Kasik ovitrelle, choragon itp podaje się na 36 godzin przed punkcją.

U mnie nic się nie zaplodniło

Kochana jak to nic:szok::szok::szok::szok:??????
Przecież ty juz byłaś w ciazy, kurcze Ejjj no , to chyba jakiś żart? Mialas zwykle IVF?

A tak wogole to wrocilismy niedawno z Łodzi i jestem padnieta więc powolutku was doczytam...
jesteśmy po wizycie w poradni genetycznej, poradnia skromnie mówiąc paskudna, ale personel przemily baaaardzo:) mi pobrali krew na kariotyp a mojemu M na kariotyp , AZF i CFTR(chyba, bo juz nie pamietam tych nazw) wyniki kariotypow za 3 tyg ale reszta za 6 więc czekamy na wszystko i wizyta.
zmeczona jestem podróżą , 500km dało w kość ,
Gizas i Kasik kciukaski za jutrzejszy dzien, za zarodeczki Gizaska by ładnie siepodzielily i wczepily w mamusie i za duuuzą ilośc komoreczek Kasik , pamiętaj ze mogą tobie zaplodnic wszystkie:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mój M ma bardzo dobre nasienie - 118 mln a z tego ok 60% w ruchu A więc ICSI chyba nic by nie pomogło. Jeszcze jutro doktor ma do mnie dzwonić i powiedzieć czy już koniec i zmniejszyć dawki leków

Ps W całym ejakulacie ok 300 mln

Smerfeta, to jakiś koszmar co Cię spotkało. Ale powiedz, czy mąż miał dokładniejsze badania? Chodzi głównie o fragmentację plemników (tzw. badanie SCD). Przecież ilość, ruch, morfologia chociaż byłaby najlepsza to jeszcze nie gwarantuje sukcesu. Najważniejsze czy w tym super wyglądającym, super ruszającym się plemniku jest prawidłowy materiał genetyczny. Mi to lekarz obrazowo tłumaczył, że to jest tak jak z samochodem: patrzysz na niego i widzisz piękną karoserię, a jak zajrzysz pod maskę to się okazuje, że on nie ma silnika, a tym samym jest bezużyteczny.

reklama
Kasik36 daj szybko znać jak dojdziesz do siebie, kciuki:):)
Fusun gratulacje;)
Genna spory kawałek masz do łodzi, też się tam dużżżżżżżżo najeździłam tylko że mam 130 km do łodzi:):) Powiedz mi co to są te kariotypy? Co może wyniknąc z takiego badania?

Do góry