reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny, ze spokojem! Pieniądze są dzielone na następujące okresy:
lipiec-grudzień 2013
styczeń-grudzień 2014
styczeń 2015-czerwiec 2016
Nic się nie martwcie, po nowym roku kliniki dostaną nową pulę pieniędzy (do tego większą). Widzę, że niektóre kliniki są lepiej zorganizowane niż Polna w Poznaniu (dają numerki), więc nie zakładajcie z góry, że akurat Wy przejdziecie na nowy rok. Dowiedzcie się jak to wygląda właśnie w Waszych klinikach, bo dyskusja, która się tutaj wywiązała, dotyczyła tylko Polnej.

Witajcie:)

Teraz dziewczyny to mnie wystraszyłuście tą polną!!! Jutro mam wizyte rejestrującą w P-niu i wiem, że nasza kwalifikacja będzie dopiero w 2014, bo tak mi powiedziano przez telefon, ale teraz mam stresa kiedy w tym 2014???!!! Mam nadzieję że nie w grudniu!!!!:szok:

dokładnie pieniądze są podzielone na transze, żeby nie wykorzystać od razu wszystkiego, a mój lekarz mi mówił ze oni mają czas do 10 grudnia by wysłać faktury i wtedy będzie wiadomo której klinice zostały jeszcze pieniądze i będą one dane innej klinice, wiem ze "klinika" w kujawsko-pomorskim na bank nie wykorzysta swojej puli no i coś ze skutecznością kiepsko wiec pewnie mniej pieniędzy będą mieli na przyszły rok.....

do mnie dzwoniła właśnie Pani z Ministerstwa, (KOCHAM NASZE MZ) wczoraj wysłałam pismo a dzisiaj już odpowiedz a klinika przez miesiąc nie potrafiła tego załatwić!!! więc mam już oficjalne przeniesienie do GAMETY Gdynia jupijajej

w szoku byłam że tacy mili ludzie tam pracują, sami do mnie dzwonią i w ogóle, a nie jak tradycyjny urzędas..."czego chce?" "zajęci jesteśmy"

i pytałam Panią o "dodatki" do procedury i niestety można tylko takie które nie mieszają się z bezpośrednią procedurą zapłodnienia czyli PGD i mrożenie dodatkowych oocytów, i za to płacimy sami a za np. nacięcie otoczki już nie :(

Dziewczyny, czy Gonal może wywołać ból sutków? Normalnie taki objaw świadczył o owu, która zwykle następowała u mnie dzień-dwa dni później. Nie wiem czy się niepokoić? A może to skok estradiolu?

reklama
Do góry