Agusia nawet jak jest ultra krótki protoków to na pewno nie skończy się na dwóch dniach stymulacji, pewnie zalecenie masz branie zatrzyków z rana, pojedziesz do kliniki zrobisz estradiol, na jedną komórke dojrzałą przypada około 200 estradiolu, ale w 4 dc nie będziesz miała nic dojrzałego, zapewne i tego życzę będziesz miała dużo pęcherzyków co się potwierdzi na usg a później lekarz zadecyduje jaki lek i dawka i pewnie po dwóch dniach znowu kontrola. Ja myślę że moja stymulacja będzie trwała od 2 dc do conajmniej 9-10 dc. Ja wydałam na 1350 jm gonalu F 2160 zł, po 5 zastrzykach mam wizytę, badanie estradiolu progesteronu i usg i decyzja co dalej.
Skoro mówicie że nie ma ryzyka że będziemy z niczym jesli chodzi o ivf to się nie boję
Wiecie że ja miałam sporego pecha, zarówno z lekarzami, z klinikami jak i ogóelnego
jestem optymistycznie nastwaiona ale wiadomo że się martwię
W pon mam wizytę u dermatologa niby na nfz, ale zamrażanie kłykcin już jest chyba płatne i kosztuje 400 zł +-. Nie wiem czy mi od razu zrobi to na pierwszej wizycie, bo jak nie to później w srodę lub w czw dostanę @ i zaczynam procedurę ivf