reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna-kochana mam brać te leki od 2dc do 4dc a encorton do 5dc bez wyciszaczy :-)jest to bardzo krótki protokół ale nie wiem jak zareaguje na tą stymulkę bo może lekarz później jeszcze coś dołożyć,dowiem się pewnie po usg.Chyba,że już nic nie dołoży.Za leki mi wyszło 1130zł.
Badania mam zrobić w 4dc i czekać na wyniki dwie godziny a później do lekarza na usg

reklama
Lilionka, ale ten czas zasuwa. Twoje maluchy już prawie czteromiesięczne.
Przypadkiem tu zajrzałam i ujrzałam Twoje dwa szczęścia. Wklej zdjęcia dziewczynom, na pewno się ucieszą wszystkie forumowe ciocie :tak:

Genna, doczytałam, że mamy tego samego lekarza. Powiem Ci, że lepiej nie mogłaś trafić :tak:

Witaj Lawendowy :) Miód na moje uszy słyszę od Ciebie, ciesze się że ktoś inny też do niego chodził, chodzi? no ja zanim wybrałam lekarza to poczytałam troszkę i zdecydowałam się na niego :) więc tym bardziej się cieszę że go zachwalasz:)

Witam was kochane dziewczynki :-)
Robiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny :tak:Mam takie nerwy bo moja @ nadal nie przyłazi a już chciałam zacząć stymulację :wściekła/y:Czuje,że lada chwila będzie bo cyce mnie bolą i jakieś tam syfki na twarzy ze dwa wyszły :-)
GIZS-A ja mam pytanko do ciebie a chodzi mi o to czy ja dobrze rozumiem,że jeżeli ja zaczynam stymulację od 2dc a w 4dc idę na badania a potem na usg i pewnie wtedy lekarz mi powie czy potrzebuje dodatkowych lekarstw tak?Ja mam nadzieję,że będzie ok :tak:
A co tam u was kochane?

Genna, u dr K leczę się już ponad rok. Wcześniej przerobiłam Gametę i Inviktę. Do Invikty nie wrócę, choćby była to ostatnia klinika na ziemi. Długo by opowiadać. Tam to się tylko kasa liczy, a nie pacjent. A ze mnie zrobili królika doświadczalnego.
A w Invimedzie pacjent jest numer jeden!!! I dr ma takie ludzkie podejście do Ciebie. Rozmawia się z nim normalnie, nie wywyższa się. No i przede wszystkim jest bardzo dobrym specjalistą.
Pewnie teraz będziemy się w poczekalni widywały :tak:

Genna,
Pewnie teraz będziemy się w poczekalni widywały :tak:
Lawendowy no ja myślę:),Ty masz lepiej bo jesteś z Gdańska, ja z Bydgoszczy będę dojeżdzała, ale trochę poświecenia nikomu jeszcze nie zaszkodziło:tak: ja już w piątek za tydzień jade, a potem koniec sierpnia :) też zauważyłam że spoko lekarz z doktora K :)

Ostatnia edycja:
Genna potwierdzam to co mówi o dr K. Lawendowy Sen. Dzięki niemu i klinice już za moment urodzi się mój synek :-) Życzę powodzenia i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agusia nawet jak jest ultra krótki protoków to na pewno nie skończy się na dwóch dniach stymulacji, pewnie zalecenie masz branie zatrzyków z rana, pojedziesz do kliniki zrobisz estradiol, na jedną komórke dojrzałą przypada około 200 estradiolu, ale w 4 dc nie będziesz miała nic dojrzałego, zapewne i tego życzę będziesz miała dużo pęcherzyków co się potwierdzi na usg a później lekarz zadecyduje jaki lek i dawka i pewnie po dwóch dniach znowu kontrola. Ja myślę że moja stymulacja będzie trwała od 2 dc do conajmniej 9-10 dc. Ja wydałam na 1350 jm gonalu F 2160 zł, po 5 zastrzykach mam wizytę, badanie estradiolu progesteronu i usg i decyzja co dalej.

Skoro mówicie że nie ma ryzyka że będziemy z niczym jesli chodzi o ivf to się nie boję:sorry2:Wiecie że ja miałam sporego pecha, zarówno z lekarzami, z klinikami jak i ogóelnego:dry: jestem optymistycznie nastwaiona ale wiadomo że się martwię:sorry2:
W pon mam wizytę u dermatologa niby na nfz, ale zamrażanie kłykcin już jest chyba płatne i kosztuje 400 zł +-. Nie wiem czy mi od razu zrobi to na pierwszej wizycie, bo jak nie to później w srodę lub w czw dostanę @ i zaczynam procedurę ivf

reklama
Dziewczyny, jestem w wielkiej rozterce. 7.08 mam wizytę kwalifikacyjną w Invikcie, ale po opowieściach Labo, doświadczeniach swoich i innych dziewczyn (Lawendowy!) mam wątpliwości czy dobrze robię. Tęsknie za doktorkiem K. :-) A skoro w programie rządowym i tak nie można robić żadnych dodatkowych procedur, to chyba był zły pomysł z tą Inviktą...? Bo ja się do nich zgłosiłam dlatego, że liczyłam na PGD i Famsi. A skoro nie można to to samo będę miała w Invimedzie. I przynajmniej w miłej atmosferze, kompetentnie i w ogóle... Co ja mam teraz zrobić? Czy ja mogę się teraz zapisać gdzie indziej?

I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które wiedzą coś na ten temat: czy Invikta ma faktycznie lepsze laboratorium i embriologów niż Invimed? Bo ewentualnie ta kwestia jest jeszcze do rozważenia. W pozostałych Invimed z doktorkiem K. na czele wygrywa w przedbiegach.

Do góry