reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Witam sie weekendowo:-)
Infinity czy już masz informację o swoich pingwinkach? czy cosik mi się pomyliło:eek:

A ja wczoraj wzięłam ostatniego antyka i czekam na @. @ dc rozpoczynam kucie a kontrola 6 dnia stymulacji.
Jakoś spokojna jeste,, już bez większego optymizmu, do pesymizmu tez daleko ale tyle przeżyć i porażek już mnie trochę zachartowało:confused: Będzie co ma być:-)

Miłego dnia dziewczyny:tak:

witam dziewczynki zaczynam powoli przygotowania do ifv jak narazie biore antyki do 5.11 a 4.11 mam zrobic zastrzyk z Diphereliny i dopiero 18.11 jade do Polmedisu i mam wykonac lh i estradiol? czy któras z was szła takim protokołem .Strasznie długie to czekanie;-):dry:

Infinity czekamy na dobre wieści o blastusiach :tak::-)

Anulla nie martw się na zapas, mój doktorek mówił, że dc nie ma znaczenia dla AMH bo rezerwa się nie zmienia z dc :-) Mam podobne AMH jak Ty bo 0,79 :zawstydzona/y: Co do badań nasienia to musielibyście zrobić je około 5-6 godzin przed wizytą żeby zdążyli je zrobić i koniecznie uprzedź o tym fakcie recepjonistkę przy rejestracji wizyty bo może się okazać, że laboratorium pracuje tylko do którejś tam godziny i będzie klops.

Ostatnia edycja:
Witajcie.

Ja już jestem całą dobę po punkcji. Pobrali mi 4 komórki. A teraz cała dygoczę czy się zapłodniły. Jutro będą do mnie dzwonić z tą informacją. I mam pytanie do tych dziewczyn które już są po punkcji? Czy wy też dostaliście po niej jakieś leki. Bo ja np już aplikuję sobie luteinę, a myślałam że ją zażywa się topiero po transferze. Ale może ja czegoś nie wiem. No i estriadol miałam podobno 400. Zdziwiłam się bo zawsze piszecie że powinno być 200 na każdą komórkę, ale w mojej klinice powiedzieli że musi być 100 na komórkę. Nie mam do nich zaufania i wydaje mi się że mydlą mi oczy. Dlatgo tak bardzo się boję żeby doszło do transferu, bo już znam 3 pary które u nich podchodziły i niestety ich przygoda skończyła się na punkcji. Łzy strachu cisną mi się do oczu.

Malwisia to że bierzesz już luteinę to dobrze, też tak miałam, dodatkowo brałam fraxiparyne-zastrzyki i antybiotyk po punkcji Zamur natomiast co do estradiolu to trochę niski:zawstydzona/y: ale ty brałaś niskie dawki leków, odpowiada to niby dwóm dojrzałym komórkom, pewnie po za tymi 4 które Ci pobrano miałaś jeszcze mniejsze więc estradiol nie jest pewnie jednoznaczny. Przyznam że nie wygląda to ciekawie:zawstydzona/y:ale życzę żebyś miała choć dwa zaroki i żeby choć jeden został z Tobą na całe 9 miesiecy:sorry2:

reklama
no właśnie ten estriadol mnie martwi. Ale dwa dni przed punkcją podałam sobie jeszcze zastrzyk luveris który podnosi poziom estriadolu. Ja z leków mam jeszcze czopki doodbytnicze przciwbólowe i jakiś tabletki progynowa które przypominją antyki bo mają zaznaczone dni tygodnia.

Do góry