reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodzi lub podchodziła do ivf w Invikcie w Gdańsku? Czy to prawda, że robią usg w 1-2 dc żeby sprawdzić ilość pęcherzyków? Gdzieś mi się to obiło o uszy, ale nie jestem pewna. Ja idę jutro, bo będę miała 2 dc i mam zacząć stymulację. Nie mogę sobie wyobrazić usg podczas @ ....
Fasun ja co prawda nie podchodziłam w invikcie, ale wiele razy miałam usg podczas miesiączki, oprostu przed wizytą skorzystaj z bidetu :) lekarze są przyzwyczajenii :p to dla nich chleb powszedni :-p

rzeczywiście ciiiiiiiisza tu jak makiem zasiał :)
kwiatek to co to za labo ze dzisiaj krew oddana a wyniki jutro wieczorem :/

reklama
Dziewczyny ja się chyba załamię byłam dziś na wizycie trzeciej już w sprawie refundacji in vitro. Torbiel znikła wszystko ładnie pięknie tylko brak leków w klinice i mam się zgłosić w styczniu masakra jakaś! Więc doktorek mi zapisał antykoncepcje i muszę czekać a jak już tak chciałam zacząć stymulacje :-( genna proszę zapisz mnie na liście solostar-invimrd Wrocław-styczeń 2014 :-( pozdrawiam wszystkie was dziewczynki :-)

Fusun ja podchodzę w Invikcie w Gdańsku i to chyba nie jest reguła. Mam być między 3 a 10 dc by rozpocząć stymulację. Przy IUI jak byłam stymulowana Menopurem (przy clo monitoring miałam dopiero 8-9 dc) to miałam badanie w 2 czy 3 dc więc w trakcie @, też byłam skrępowana ale dla lekarzy to chyba norma, bałam się nawet tych kilku kroków do fotela ale chyba ze stresu nic nie poleciało :sorry::zawstydzona/y:
Solostar to jakiś idiotyzm :wściekła/y: Przecież leki możesz kupić w aptece. Tak spokojnie przyjęłaś to do wiadomości i nie buntowałaś się?:baffled:

Ostatnia edycja:
Solostar, co za bzdura!!!!
Klinika nie może nakazać Ci, żebyś leki kupowała tylko i wyłącznie od nich. Ja też podchodziłam w Invimedzie, tylko, że w gdyńskim i dostałam receptę, bo w aptece leki były tańsze. Pamiętaj, że Ty, jako pacjent, mas prawo decydować, co i u kogo kupujesz. A jak nie będą chcieli Cię słuchać, to postrasz ich MZ. Może od razu zmienią zdanie.

reklama
Do góry