reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Malwisia, to faktycznie nieciekawie. Musisz koniecznie podleczyć nogę i bez żadnych dolegliwości, na spokojnie,
podejść do IVF.
Ja już jestem na L4, od 3.10. i do pracy nie wracam. Teraz wszystkie dzieciaki chorują. Nie chcę się niepotrzebnie narażać.
Potem, jakby się coś stało, nie wybaczyłabym sobie do końca życia.

reklama
Anuszka, nie ma sensu przedłużać do 8 dni.
Niby powiedziane jest, że okres wstrzemięźliwości powinien wynosić od 3-5 dni, ale 3 dni będzie ok.
Tak samo jest przed punkcją - tylko 3 dni :-)

Hej.jmam pytanko do was. Jaki jest najlepszy okres wstrzemięźliwości przed badaniami nasienia?
Niby od 3 do 5 dni ale chodzi mi o to, czy np przed tym lepiej nie ten tego przez jakiś czas czy może lepiej żeby ten tego kilka razy pod rząd i potem te 3-5 dni?
Czy 8 dni będzie ok czy może za dużo?
Gdzieś wyczytałam szukając kiedyś takich informacji, że aby wynik nie był zafałszowany to przed oddaniem nasienia powinna być zachowana wstrzemięźliwość seksualna nie krótsza niż 2 dni i nie dłuższa niż 7 dni

Czarna dziękuję Ci kochana że o mnie pamiętałaś:-). Wizytę mam jutro.
oczywiście kochana, że pamiętam i czekam z niecierpliwością :-), ja będę miała wizytę w czwartek w warszawskiej Invikcie to będzie 17 dzień po transferze i mam nadzieję, że też już coś zobaczę, kusi mnie żeby jeszcze zrobić sobie betę czy wszystko w porządku, ale już kruchutko u nas z kaską więc chyba nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać ;-)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was podchodzi lub podchodziła do ivf w Invikcie w Gdańsku? Czy to prawda, że robią usg w 1-2 dc żeby sprawdzić ilość pęcherzyków? Gdzieś mi się to obiło o uszy, ale nie jestem pewna. Ja idę jutro, bo będę miała 2 dc i mam zacząć stymulację. Nie mogę sobie wyobrazić usg podczas @ ....

Do góry