reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hejka!
Infinity dziś będę w Gamecie więc zapytam o ten adres bo sama też nie miałam czasu sobie spisać. Może Panie będą tak dobre i skserują mi tą umowę ;-) Dużo siły i zdrówka życzę! :-)

Genna nie masz żadnych podstaw by tak myśleć o sobie, wszędzie Cię pełno, angażujesz się w tyle spraw, jesteś po prostu złotą kobietą, nie do zastąpienia! Głowa do góry, rzucam linę, chwytaj i wychodź z tego dołka ;-):-D:-D

Dziś mam badania E2 i PRG i wizytę u dr i u anastezjologa. Pewnie też dziś zostawię majątek w aptece ;-) Miłego dnia Kobity!

reklama
Kwiatuszku trzymam kciuki!!!

Infinity przytulam Cię mocno, kochana wszystko będzie dobrze... Wiem, że to czekanie i odwlekanie się wszystkiego jest dołujące, ale może tak właśnie musi być i za jakiś czas pochwalisz się nam piękną betką.

Nie było mnie parę dni. Jestem już po pierwszej wizycie w gyncentrum. Zapisałam się do programu i mam 219 numerek. Jak siedziałam czekając na swoją kolejkę obserwowałam jaki jest tu przemiał ludzi, co pięć minut ktoś wychodził z gabinetu i wchodził ktoś nowy, to bałam się, że w 5 minut to ja nie dam rady zebrać myśli, żeby wszystko tam pokazać i powiedzieć. Ale na szczęście nie było tak strasznie.... nasza wizyta trwała dłużej. Doktorek powybierał sobie z dokumentacji to co było mu potrzebne i powiedział, że mój przypadek zakwalifikuje do niepłodności idiopatycznej i jako, że za 2 tygodnie kończę 35 lat a za miesiąc minie nam 12 miesięcy leczenia, więc da nam w listopadzie kwalifikację do programu, a w grudniu lub styczniu ruszamy z całą procedurą.. Jupiii! :tak:

Genna więc już możesz mnie wpisać do tabelki Gyncentrum - 18.11 kwalifikacja do programu. :happy:

Dziewczyny jestem zła sama na siebie ale teraz juz nic niezrobie juz wykupilam te tabl.antykoncepcyjne i słucham się lekarza wiem ze źle robię ale juz taka jestem ze nieupomne się o swoje mam nadzieję je Bóg mi to czekanie wynagrodzi zadzwonię w grudniu i umowie się na styczeń. Juz wtedy mnie juz nie przełożą mam nadzieję. Szkoda bo się juz nastawilam ze od przyszłego cyklu zacznę a tu jeszcze ze dwa miesiące czekania. Najgorsze jest to ze w pracy mam małe dziecko bo jestem niania i ciężko trochę bo chciałabym juz swoim się opiekować. Ale dobra co się odwlecze to nieuciesze :D pozdrawiam.

smerfeta będę bardzo bardzo wdzięczna :-) ubzdurało mi się że te wszystkie zapisy co do kontaktu z embriologiem są w standardowej części umowy a ta jest na stronie Gamety więc chciałam w domu sprawdzić a tu klop - okazuje się że to był jakiś załącznik .... Powodzenia na wizycie! :)
nika2000dzięki :happy:
genna kobieto nawet nie myśl żeby dołączać do wątku pesmymistek!
:angry:

Ostatnia edycja:
_Infinity_Dziewczyny które podchodzą w Gamecie[/B pisze:
[/SIZE] -czy możecie mi podać adres email który był na jednym z dokumentów umowy do kontakt z embriologiem? Niestety nie dostałam swojej kopii umowy a chciałbym dostać informację na email żeby sobie na spokojnie wszytko przejrzeć (wszystkie hasła mam i adres email mam ustalone).

Kontakt do Pracowni Rozrodu Wspomaganego w Gamecie mail: wgruszczynski@gameta.pl (mgr Wojciech Gruszczyński). Można też zadzwonić - trzeba dzwonić przez recepcję i panie połączą z pracownią. Ale najlepiej gdybyś zadzwoniła bezpośrednio do dra, który Cię prowadzi. A może dr zadzwoni do Ciebie sam? Tym bardziej, że masz hiperkę. Do mnie (chyba właśnie z tego względu) dr dzwonił codziennie z pytaniem jak się czuję i z informacją o zarodkach - miłe to było :) TRZYMAM KCIUKI za Twoje zarodeczki aby jak najwięcej dotrwało do mrożenia (u mnie niestety tylko 1 był na tyle silny :-() i obyś jak najszybciej doszła do siebie, ja męczyłam się ponad tydzień...

agnella bardzo Ci dziękuję:-)
Co do dr. to pewnie nie będzie dzwonił bo to nie jest mój 'standardowy' lekarz i wspominał że mam się kontaktować w środę, więc to chyba kwestia po mojej stronie ...

Powiedz mi proszę jak Ty się czułaś, jakie miałaś objawy? Co robiłaś aby było lepiej?

Mi dolegliwości po samej punkcji (ból podbrzusza) już chyba mijają, czuję natmiast ból pod żebrami ale jest znośny. Obwód brzucha się trochę powiększył ale wydaje mi się że to wynika z samego zabiegu. Lekarz generalnie kazał mi się ważyć/mierzyć brzuch i dużo pić i stosować dietę lekko strawną. Oczywiście dostałam też leki.
Nie wiem jednak czym tak naprawdę (jakimi objawami i w jakim nasileniu) powinnam się faktycznie przejmować? ...

Ostatnia edycja:
Hejka!
Infinity dziś będę w Gamecie więc zapytam o ten adres bo sama też nie miałam czasu sobie spisać. Może Panie będą tak dobre i skserują mi tą umowę ;-) Dużo siły i zdrówka życzę! :-)

Genna nie masz żadnych podstaw by tak myśleć o sobie, wszędzie Cię pełno, angażujesz się w tyle spraw, jesteś po prostu złotą kobietą, nie do zastąpienia! Głowa do góry, rzucam linę, chwytaj i wychodź z tego dołka ;-):-D:-D

Dziś mam badania E2 i PRG i wizytę u dr i u anastezjologa. Pewnie też dziś zostawię majątek w aptece ;-) Miłego dnia Kobity!

smerfeta ja po prostu lubie działać, pomagać i doceniam to jak ktoś to docenia że coś dla niego robie:) kiedyś olewałam to ale jak pseudo znajomi zaczęli to wykorzystywać to troszkę odpuściłam , ale akcje charytatywne takie jak panny-mlode.pl to jest coś pięknego, zobaczyć uśmiech dziecka dla którego się kwestuje pieniążki i pomaga :)
:happy: smerfeta zaraz złapię line.......................
daj znac jak po przeglądzie:) czekamy na sumienny raport....właśnie jak to jest z badaniem prg i estradiolu? bada się go w gamecie przed wizytą i na wizycie sa wyniki czy dopiero po południu po wizycie sa wyniki?

Kontakt do Pracowni Rozrodu Wspomaganego w Gamecie mail: wgruszczynski@gameta.pl (mgr Wojciech Gruszczyński). Można też zadzwonić - trzeba dzwonić przez recepcję i panie połączą z pracownią. Ale najlepiej gdybyś zadzwoniła bezpośrednio do dra, który Cię prowadzi. A może dr zadzwoni do Ciebie sam? Tym bardziej, że masz hiperkę. Do mnie (chyba właśnie z tego względu) dr dzwonił codziennie z pytaniem jak się czuję i z informacją o zarodkach - miłe to było :) TRZYMAM KCIUKI za Twoje zarodeczki aby jak najwięcej dotrwało do mrożenia (u mnie niestety tylko 1 był na tyle silny :-() i obyś jak najszybciej doszła do siebie, ja męczyłam się ponad tydzień...

Agnella ten jeden to będzie ten najkochańszy na 9 miesięcy:tak:

ja od dzisiaj zaczęłam łykać koenzymQ10 i tak przez kolejne misiące aż do udanego IVF :)
a jutro mam wizyte u immunologa, mam też skierowanie do poradni genetycznej trzeba wiec poszukać jakiejś konkretnej gdzie nie czeka się 6 miesięcy na wizyte

przypominam dziewczynki o info do uaktualnienia tabelki z pierwszej strony,
infinity czekam na info od ciebie na priva :)
kwiatek betka????
a co z Kachną? @ rozkręciła się czy może plamienia ustały?

Ostatnia edycja:
Hej laseczki
Genna czy Q10 jest na polepszenie jakości komórek jajowych?
Tak wogóle to jakie witaminy bierzecie przed ivf ?

Co do poradnii genetycznej to polecam Łódź ul Sterlinga. Czas oczekiwania ok 1 mies i oczywiście później długo się czeka na wyniki.
Ja przebyłam ponad 350 km miesiąc temu, ale już wiem, że kariotypy są ok. Jeszcze tylko końcem października poznam wyniki AZF.

reklama
Hej laseczki
Genna czy Q10 jest na polepszenie jakości komórek jajowych?
Tak wogóle to jakie witaminy bierzecie przed ivf ?

Co do poradnii genetycznej to polecam Łódź ul Sterlinga. Czas oczekiwania ok 1 mies i oczywiście później długo się czeka na wyniki.
Ja przebyłam ponad 350 km miesiąc temu, ale już wiem, że kariotypy są ok. Jeszcze tylko końcem października poznam wyniki AZF.

czerwona oliwka tak koenzym Q10 niby polepsza komórki, bo to nie udowodnione naukowo ale łapię się wszystkiego :)

pełna, czerwona oliwka, dziękuję za info, właśnie o łodzi myślałam :)

Do góry