reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziewczyny a jak wygląda sprawa z dofinansowaniem mrożenia zarodków? Podpisałam w środę umowę na rok, potem ew już trzeba płacić? jak długo śnieżynki mogą być mrożone?

dziś 2dpt, brzuch pobolewa jak na @, a wy jak się czujecie/czułyście po transferze?

reklama
dziewczyny a jak wygląda sprawa z dofinansowaniem mrożenia zarodków? Podpisałam w środę umowę na rok, potem ew już trzeba płacić? jak długo śnieżynki mogą być mrożone?

dziś 2dpt, brzuch pobolewa jak na @, a wy jak się czujecie/czułyście po transferze?
, jeżeli mówisz o zarodkach czyli tych zapłodnionych , to one są mrożone do końca trwania programu w tzw "cenie w programie" nie płacimy za to, płacisz ewentualnie jeżeli chcesz za oocyty pobrane podczas punkcji, te nie zapłodnione i cena już od klinik zależy, zazwyczaj na rok ok 900zł a kolejne ok 400zł

Smerfeta, po pierwsze w Swissmmedzie nie podejmą się przyjęcia porodu, jeśli z dzieckiem jest coś nie tak.
Po drugie mają już sprzęt do ratowania noworodków. I jak do tej pory, to chyba był tylko jedne taki przypadek,
gdzie musieli przewieść dziecko do innego szpitala.
Za tydzień, no góra dwa, będę miała relację z pierwszej ręki, bo moja koleżanka będzie tam rodziła.
Ta pani doktor z LM i Klinicznej to dr D. Dla ułatwienia podam, że nie jest Polką :-)

może i nie podejmują się, ale ostatnio siostra opowiadała mi smutną historię z porodówki ze swiss i bardzo mnie to przybiło. Jedno można im przyznać - warunki mają super, jednak też super sobie za to liczą. A dr D nie miałam okazji poznać, widać na tym oddziale gdzie byłam jej nie było. Miałam taką nadzieję, że piszesz o dr P bo ona mnie operowała, na prawdę bardzo fajna ale w sumie to nie wiem czy pracuje na porodówce

Moje dwie koleżanki rodziły w Swissmedzie i bardzo sobie chwaliły ale w ich przypadku były to naturalne ciąże i bez komplikacji. Płaciły coś około 5 tys ale to było jakiś czas temu, teraz nie wiem ile.

Kasik, poród w Swiss kosztuje 6 000 zł. Jest to poród sn lub cc z lekarzem. Dla porównania w Medicoverze, w Wawie, poród sn tylko z położną kosztuje tyle samo. Natomiast, jak chcesz rodzic z lekarzem, to musisz zapłacić 8900 zł.
A za 12000 zł oferują all in inclusive :-)

Smerfeta, czy mówisz o dr. D. P-S????? A ona nie jest z wojewódzkiego????

reklama
Do góry