reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Lawendowy to fakt w luxmed jest fatalnie jeśli chodzi o ginekologie. Na szczęście przy skreconej kostce ładnie wszystko poprowadzili - z jednym minusem - dali mi płytę na której miały być zdjecia rtg a płyta jest pusta :-S Co do porodu w swissmed to odradzam bo jeśli z dzieckiem będzie coś nie tak to dziecko przewożą do szpitala, a wiadomo że każda minuta cenna. A z Klinicznej doktorka to dr P.?

Smerfeta, po pierwsze w Swissmmedzie nie podejmą się przyjęcia porodu, jeśli z dzieckiem jest coś nie tak.
Po drugie mają już sprzęt do ratowania noworodków. I jak do tej pory, to chyba był tylko jedne taki przypadek,
gdzie musieli przewieść dziecko do innego szpitala.
Za tydzień, no góra dwa, będę miała relację z pierwszej ręki, bo moja koleżanka będzie tam rodziła.
Ta pani doktor z LM i Klinicznej to dr D. Dla ułatwienia podam, że nie jest Polką :-)

Lawendowy ale suwaczek Ci szybciutko pędzi :-D Ważne żeby dany szpital miał podstawowy sprzęt do ratowania noworodków, bo moja ciąża była idealna a jednak pojawiły się komplikacje w czasie porodu i mała wylądowała w inkubatorze pod tlenem.
Widzę że Bydgoszczanki rozpoczynają stymulacje pełną parą, zaciskam &&&&& :-)
No i stara ekipa z wątku IUI ruszyła pełną parą Smerfeta, Kasik36, Gizas,Kwiatuszek :-);-) Cieszy mnie to bardzo
Gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciukasy aby posypały się same ciąże

ollka
ja ci powiem co ja miałam na pierwszej wizycie i co dostałam na skierowaniu żeby mieć na następna wizytę, być może kwalifikacyjną, ale każda klinika jest inna i warto pójść z tym co masz i się dowiesz dużo na wizycie
miałam
LH, FSH, badanie nasienia, TSH, Ft3, Ft4, PRL, cytologie, HSG i wiele innych ale te sobie spisali
wszystkie mają być nie starsze niż 3 miesiące tak jak dziewczynki piszą bo mogą kazać zrobić ci drugi raz
a lekarz zalecił mi
AMH i ponowne badanie nasienia bo było starsze niz 3 miesiące,
zlecił tez badanie chlamida, antygeny HCV, HIV, WR ale te badania podobno robi się po kwalifikacji i sa to badania refundowane, ja je zrobiłam w klinice przed kwalifikacja i nie płaciłam za nie.
lekarz chce też potas, sód, morfologie, APTT i toksoplazmoze (palant) bo podobno to nie jest wymagane do kwalifikacji ... więc nie wiem co robić

reklama
Pełna my weteranki z wątku o IUI mamy nadzieję szybko przenieść się na ciężarówki :tak::-):tak: A jak Twoja niunia, 3 miesiące to już taka fajniutka, kontaktowa chyba? O porodzie pomyślę dopiero jak mi się uda, zresztą ja dużego wyboru nie mam, do Gdańska mam 110 km więc w razie "w" nie zdążę dojechać :-D

Do góry