reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Lawendowy to fakt w luxmed jest fatalnie jeśli chodzi o ginekologie. Na szczęście przy skreconej kostce ładnie wszystko poprowadzili - z jednym minusem - dali mi płytę na której miały być zdjecia rtg a płyta jest pusta :-S Co do porodu w swissmed to odradzam bo jeśli z dzieckiem będzie coś nie tak to dziecko przewożą do szpitala, a wiadomo że każda minuta cenna. A z Klinicznej doktorka to dr P.?

Smerfeta, po pierwsze w Swissmmedzie nie podejmą się przyjęcia porodu, jeśli z dzieckiem jest coś nie tak.
Po drugie mają już sprzęt do ratowania noworodków. I jak do tej pory, to chyba był tylko jedne taki przypadek,
gdzie musieli przewieść dziecko do innego szpitala.
Za tydzień, no góra dwa, będę miała relację z pierwszej ręki, bo moja koleżanka będzie tam rodziła.
Ta pani doktor z LM i Klinicznej to dr D. Dla ułatwienia podam, że nie jest Polką :-)

Lawendowy ale suwaczek Ci szybciutko pędzi :-D Ważne żeby dany szpital miał podstawowy sprzęt do ratowania noworodków, bo moja ciąża była idealna a jednak pojawiły się komplikacje w czasie porodu i mała wylądowała w inkubatorze pod tlenem.
Widzę że Bydgoszczanki rozpoczynają stymulacje pełną parą, zaciskam &&&&& :-)
No i stara ekipa z wątku IUI ruszyła pełną parą Smerfeta, Kasik36, Gizas,Kwiatuszek :-);-) Cieszy mnie to bardzo
Gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciukasy aby posypały się same ciąże

ollka
ja ci powiem co ja miałam na pierwszej wizycie i co dostałam na skierowaniu żeby mieć na następna wizytę, być może kwalifikacyjną, ale każda klinika jest inna i warto pójść z tym co masz i się dowiesz dużo na wizycie
miałam
LH, FSH, badanie nasienia, TSH, Ft3, Ft4, PRL, cytologie, HSG i wiele innych ale te sobie spisali
wszystkie mają być nie starsze niż 3 miesiące tak jak dziewczynki piszą bo mogą kazać zrobić ci drugi raz
a lekarz zalecił mi
AMH i ponowne badanie nasienia bo było starsze niz 3 miesiące,
zlecił tez badanie chlamida, antygeny HCV, HIV, WR ale te badania podobno robi się po kwalifikacji i sa to badania refundowane, ja je zrobiłam w klinice przed kwalifikacja i nie płaciłam za nie.
lekarz chce też potas, sód, morfologie, APTT i toksoplazmoze (palant) bo podobno to nie jest wymagane do kwalifikacji ... więc nie wiem co robić

reklama
Pełna my weteranki z wątku o IUI mamy nadzieję szybko przenieść się na ciężarówki :tak::-):tak: A jak Twoja niunia, 3 miesiące to już taka fajniutka, kontaktowa chyba? O porodzie pomyślę dopiero jak mi się uda, zresztą ja dużego wyboru nie mam, do Gdańska mam 110 km więc w razie "w" nie zdążę dojechać :-D

Do góry