reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Malwisia napisz dokładnie, który dzień stymulacji, i jakie były pęcherzyki podczas poszczególnych badań USG i ile ich było oczywisice, i tu właśnie przydałoby się badanie estradiolu na jeden pęcherzy przypada 150-200j estradiolu.....a tym jak rosną i ile w ogóle się nie martw bo mi jak zwiększyli dawke to wystrzelily w kosmos w ciągu 2 dni :)

Pytanie do dziewczyn któe podchodziły w Genesis BDG , czy badano wam w ogóle poziom estradiolu?

Hejka!!!

Karusia, Darka bardzo mi przykro :-( Walczcie dalej, jeszcze kolejne próby przed Wami i warto próbować dalej
a055.gif

Dagna to zależy na co się kwalifikujesz, czy na czynnik męski, czy kobiecy i jeśli na kobiecy – to czy faktycznie tylko niepłodność idiopatyczna jest u Ciebie?

@mika wspaniałe wieści, gratuluje
a075.gif

Infinity Czech to fajny lekarz, a teraz fakt – lekarze są w USA na szkoleniu i ja również zacznę u dr Skwerensa (we wtorek) ale mój dr zostawił dla niego wskazówki i rozpiskę leków. To fajne że dr Skw taki fajny :tak:;-)
Ema ja nie zamrażam jajeczek, nawet nie wiem czy Gameta daje taką opcję bo od razu nie chciałam i po prostu nie zapamiętałam tego
Malwisia podeprzemy się i pokuśtykamy razem bo ja w poniedziałek skręciłam kostkę;-) A tak szczerze to chyba masz jakiś stan zapalny skoro taka gorąca ta nóżka? Mocno masz teraz pociętą stopę? Z tą kliniką, jeśli faktycznie Ci się nie uda to zmień ją, nawet jeśli będziesz miała czekać dłużej, ale co się odwlecze to nie uciecze i ważne by w końcu był sukces

Giazas dla mnie to szok że można być tak niewdzięcznym i marudzić że coś nie smakuje
e055.gif
Już trzymam kciuki za stymulkę. Teraz wiele dziewczyn ze starego wątku z iui będzie podchodzić do stymulki do ivf więc znowu jest nas sporo. Mocno trzymam kciuki aby teraz była Twoja kolej na szczęście :tak:

Lawendowy znalazłaś lekarza prowadzącego?

Czarna trzymam kciuki za betkę&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Czarna do 16 już niedługo ale nie stresuj się kochana, to tylko formalność :tak: Dzięki za info o narkozie i estrofemie, jestem spokojniejsza. A po narkozie czułaś się normalnie? Słyszałam, że ludzie różnie reagują, gadają głupoty, czasami wymiotują itp.

Genna dzięki za info o Estrofemie, od poniedziałku mam go zacząć brać więc już nie będę czytała ulotki ;-):-)

Gizas biorąc pod uwagę staż na forum BB to jak nic teraz kolej na Ciebie, później jeszcze Smerfeta no i ja oczywiście :-D;-):-D
Malwisia to możecie ze Smerfetą podać sobie ręce (a raczej nogi) :-D

Hejka, był badany estradiol, tzn. musiałam sobie zrobić rano przed wizytą - chyba 2 albo 3 razy z pewnością dr Sz. zleci Malwisi może już w sobotę albo przy jeszcze kolejnej. Malwisia dawaj znać co i jak

reklama
No zobaczę czy w sobotę mi zbadają. A jakie duże powinny być komórki bo coś wczoraj mówił o 14 mm a to mi się wydaję trochę mało. Bo jeśli komórka rośnie 2 mm dziennie to w sobotę powinnam mieć już 15 mm
Witaj :)
Powinno 2mm/dziennie ale u mnie np. w ciągu ostatnich 2 dni zwolniły i urosły 1mm/dziennie czyli 2 mm/2 dni.
Dzisiaj moje mają 14-15mm przy ilości 17 pęcherzyków i estradiolu ~2100. W sobotę mam kontrolę i prawdopodobnie wyznaczoną datę punkcji. Do punkcji powinny mieć po 18mm + odpowiedniu pozom estradiolu - mi mówiono o 200/na pęcherzyk.

smerfeta - dr. S. to bardzo fajny lekarz, z wizyty na wizytę coraz bardziej go lubię :) bardzo miły i dokładny.

goniab83 - Na szkoleniu są podobno do końca przyszłego tygodnia.

Dziewczyny - powiedzcie proszę co myślicie na zwolnieniem po transferze (czy punkcji?) - czy warto brać? Nie pytałam jeszcze o to lekarza ale zaczynam się zastanawiać. Mam trochę stresującą i wyjazdową pracę i chyba wolałabym odpoczywać ....

Do góry