Tak wię dziewczynki stałam się dzisiaj pełnoprawnym uczestnikiem forum :-)
:-) Od dzisiaj mam brać Folik 5 na receptę, od 18 dc czyli za 5 dni Estrofem (2 x 1) a między 3 a 10 dc wizyta z rozpisaniem stymulacji. Na 3 dni przed wizytą mam odstawić estrofem. Dostaliśmy wszystkie papiery do domu do podpisania i na wyniki, ktore możemy zrobić w dniu wizyty (5 godzin wcześniej). Jezu dopiero to do mnie dociera
Wstępnie umówiłam się na wizytę 28 października (najpierw gin, później anestezjolog) bo tak najlepiej pasuje ze stymulacją. Doktorek radził, żeby to był piątek lub poniedziałek bo wówczas dobrze wypada punkcja i transfer a jak bym umówiła się w piątek to następna wizyta (a ma być po 7 dniach) wypadłaby mi 1 listopada, czyli w święto. Trochę dziwny dla mnie rozrzut terminu rozpoczęcia stymulacji między 3 a 10 dc
Ale doktorek mówi, że tak jest ok. Boję się, że pęcherzyki mi za szybko urosną i popękają, przed 4 IUI miałam taki przypadek, miałam owu w 8 dc
ale doktorek mówił, że Gonal nie pozwala pęcherzykom pęknąć
Nie pozostaje mi nic innego jak mu wierzyć. Mam mieć krótki protokół, Menopur 225 lub 300 j i Gonal ale nie wiem ile. Dziewczynki a powiedzcie mi proszę czy słyszałyście o punkcji przy znieczuleniu miejscowym? Dzisiaj doktorek o tym wspomniał ale mówił, żeby porozmawiać o tym z anastazjologiem. Pytałam też o ten magiczny lek zamiast dużych dawek luteiny ale niestety jeszcze nie wszedł, na dodatek jest w zastrzyku. Pozostaje drogi lutinus :-(
Genna i tu Cię zaskoczę - dzisiaj nie kupiłam NIC, zupełnie nic, zero, nul
Nawet byłam w kilku sklepach, miałam też do wykorzystania 2 bony do Esotiqa ale jakoś nic dla siebie nie znalazłam. Zresztą patrzyłam na rzeczy z perspektywy kasy, którą muszę mieć na stymulację i to pewnie dlatego ;-)