reklama
kasik36
Fanka BB :)
Czarna nareszcie się odezwałaś! Betka śliczna, przecież to dopiero 10 dpt więc jest super. Dopiero teraz z dnia na dzień będzie szybciutko przyrastać. G R A T U L A C J E !!!!! :-)
kasik36
Kachna84 jak na razie Invicta ma 2/2 (2 się udały, 2 nie). Ale jakby nie patrzył Trójmiasto górą
:-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
genna
Hejka, był badany estradiol, tzn. musiałam sobie zrobić rano przed wizytą - chyba 2 albo 3 razy z pewnością dr Sz. zleci Malwisi może już w sobotę albo przy jeszcze kolejnej. Malwisia dawaj znać co i jak
musiałaś sobie zrobić, ale w klinice tak? czy byłaś prywatnie i płaciłaś dodatkowo?
Witaj
Powinno 2mm/dziennie ale u mnie np. w ciągu ostatnich 2 dni zwolniły i urosły 1mm/dziennie czyli 2 mm/2 dni.
Dzisiaj moje mają 14-15mm przy ilości 17 pęcherzyków i estradiolu ~2100. W sobotę mam kontrolę i prawdopodobnie wyznaczoną datę punkcji. Do punkcji powinny mieć po 18mm + odpowiedniu pozom estradiolu - mi mówiono o 200/na pęcherzyk.
smerfeta - dr. S. to bardzo fajny lekarz, z wizyty na wizytę coraz bardziej go lubiębardzo miły i dokładny.
goniab83 - Na szkoleniu są podobno do końca przyszłego tygodnia.
Dziewczyny - powiedzcie proszę co myślicie na zwolnieniem po transferze (czy punkcji?) - czy warto brać? Nie pytałam jeszcze o to lekarza ale zaczynam się zastanawiać. Mam trochę stresującą i wyjazdową pracę i chyba wolałabym odpoczywać ....
jeżeli poprosisz lekarza to da ci od punkcji tak zazwyczaj robia wiec nie ma się co bac prosić o zwolnienie a punkcji trzeba już na siebie uwazac i wypoczywać a po transferze nie moża dzwigac!!!!
CZESC DZIEWCZYNY,jestem nowa na waszym forum i mam pytanko czy wykonywałyscie badanie ekg przed ifv bo niewiem czy ma byc z opisem czy bez?
ja nie miałam EKG przed IVF, wypisałam ankiete dla anestezjologa i tak naprawdę widziałam go w dniu punkcji
czarna gratulacje dla pełnowartościowej mamuśkiprzepraszam dziewczynki, ale dopiero wylądowałam w domku i też tylko na chwilę i od razu pomyślałam o was, a więc beta 115,2, PRG 98,6 i estradiol 2859, trochę obawiałam się, że beta za mało przyrosła, ale pani dr zadzwoniła do mnie z gratulacjami, że jestem już w ciąży i mogę się cieszyć, a przyrost jak powiedział mieści się w normie :-)
ale Lawendowy to inna klinika w Gdyniteraz sprawdziłam , że Lawendowy to Gdynia
O Invikcie mówią ze fabryka ,ze badanie usg nie zawsze ten sam lekarz wykonuje i w ogole, a proszę ale czasami im wychodzi
Teraz czekamy na Gamete, teraz będzie wysyp
Ostatnia edycja:
genna
Kachna84 jak na razie Invicta ma 2/2 (2 się udały, 2 nie). Ale jakby nie patrzył Trójmiasto górą:-)
Kasik teraz Ty i twoja wysoka betka
kasik36
Genna tak mówią o Invikcie ale mi akurat zawsze wszystko robi ten sam, MÓJ doktorek i czuję się traktowana indywidualnie, może dlatego, że przyszłam za nim do kliniki z innego miasta i innego centrum. Ja bardzo chętnie stanę w kolejce do wysokiej betki :-)
Ostatnia edycja:
natanka
Aktywna w BB
Genna, robiłam badanie w Laboratorium Vitalabo, ale dawali skierowanie, więc nie płaciłam:-)
genna
Co do wizyt i badan laboratoryjnych to ja miałam całą rozpiske na okres stymulacji i z góry wiedziałam kiedy będę , wiec mogłam sobie zaplanować wszystko i tak wyglądała moja stymulacja(MH Mam 2,4; lewy jajnik generalnie nigdy nie działał a tu się nawet obudził):
ds.-dzień stymulacji
dc-dzień cyklu
1ds-fostimon 150j + Menopur 75j
2ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
3ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
4ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg i estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-6szt do 9mm,LJ 2szt do 9mm,endo 7)
5ds.fostimon 150j + Menopur 75j
6ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg (pęcherzyki: PJ-7szt do 12mm,LJ 5szt do 12mm,endon 10)
7ds Menopur 225j + Cetrotide 1 ampułka ( to jest na niepęknięcie pęcherzyków)
8ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-8szt do 16mm,LJ 5szt do 12mm,endo 11)
9ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
10ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
11ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka ; badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-7szt do 24mm,LJ 5szt do 16mm)
12ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka (ostatni zastrzyk wieczorem)
13ds badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu/wieczorem zastrzyk z pregnylu (pęcherzyki: PJ-10szt do 24mm,LJ 4szt do 18mm)
15ds a 17 dc punkcja
18ds a 20dc miałam transfer 3 dniowych zarodków
ja zastrzyki stymulacyjne brałam wieczorem zawsze wiec ostatni miałam 12 ds
ds.-dzień stymulacji
dc-dzień cyklu
1ds-fostimon 150j + Menopur 75j
2ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
3ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
4ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg i estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-6szt do 9mm,LJ 2szt do 9mm,endo 7)
5ds.fostimon 150j + Menopur 75j
6ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg (pęcherzyki: PJ-7szt do 12mm,LJ 5szt do 12mm,endon 10)
7ds Menopur 225j + Cetrotide 1 ampułka ( to jest na niepęknięcie pęcherzyków)
8ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-8szt do 16mm,LJ 5szt do 12mm,endo 11)
9ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
10ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
11ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka ; badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-7szt do 24mm,LJ 5szt do 16mm)
12ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka (ostatni zastrzyk wieczorem)
13ds badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu/wieczorem zastrzyk z pregnylu (pęcherzyki: PJ-10szt do 24mm,LJ 4szt do 18mm)
15ds a 17 dc punkcja
18ds a 20dc miałam transfer 3 dniowych zarodków
ja zastrzyki stymulacyjne brałam wieczorem zawsze wiec ostatni miałam 12 ds
Ostatnia edycja:
genna
Genna, robiłam badanie w Laboratorium Vitalabo, ale dawali skierowanie, więc nie płaciłam:-)
no to super bo już myślałam ze na własną ręke
reklama
_Infinity_
czarna Gratuluję!
genna dziękuję za radę, chyba poproszę o zwolnienie już od dnia punkcji, wolę mieć komfort psychiczny i wypoczywać...
A wysyp w Gamecie oczywiście będzie - mam wielką nadzieję być jego częścią! :-)
genna dziękuję za radę, chyba poproszę o zwolnienie już od dnia punkcji, wolę mieć komfort psychiczny i wypoczywać...
A wysyp w Gamecie oczywiście będzie - mam wielką nadzieję być jego częścią! :-)