reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Hejka, był badany estradiol, tzn. musiałam sobie zrobić rano przed wizytą - chyba 2 albo 3 razy z pewnością dr Sz. zleci Malwisi może już w sobotę albo przy jeszcze kolejnej. Malwisia dawaj znać co i jak

musiałaś sobie zrobić, ale w klinice tak? czy byłaś prywatnie i płaciłaś dodatkowo?

Witaj :)
Powinno 2mm/dziennie ale u mnie np. w ciągu ostatnich 2 dni zwolniły i urosły 1mm/dziennie czyli 2 mm/2 dni.
Dzisiaj moje mają 14-15mm przy ilości 17 pęcherzyków i estradiolu ~2100. W sobotę mam kontrolę i prawdopodobnie wyznaczoną datę punkcji. Do punkcji powinny mieć po 18mm + odpowiedniu pozom estradiolu - mi mówiono o 200/na pęcherzyk.

smerfeta - dr. S. to bardzo fajny lekarz, z wizyty na wizytę coraz bardziej go lubię :) bardzo miły i dokładny.

goniab83 - Na szkoleniu są podobno do końca przyszłego tygodnia.

Dziewczyny - powiedzcie proszę co myślicie na zwolnieniem po transferze (czy punkcji?) - czy warto brać? Nie pytałam jeszcze o to lekarza ale zaczynam się zastanawiać. Mam trochę stresującą i wyjazdową pracę i chyba wolałabym odpoczywać ....

jeżeli poprosisz lekarza to da ci od punkcji tak zazwyczaj robia wiec nie ma się co bac prosić o zwolnienie a punkcji trzeba już na siebie uwazac i wypoczywać a po transferze nie moża dzwigac!!!!

CZESC DZIEWCZYNY,jestem nowa na waszym forum i mam pytanko czy wykonywałyscie badanie ekg przed ifv bo niewiem czy ma byc z opisem czy bez?

ja nie miałam EKG przed IVF, wypisałam ankiete dla anestezjologa i tak naprawdę widziałam go w dniu punkcji:)

przepraszam dziewczynki, ale dopiero wylądowałam w domku i też tylko na chwilę i od razu pomyślałam o was, a więc beta 115,2, PRG 98,6 i estradiol 2859, trochę obawiałam się, że beta za mało przyrosła, ale pani dr zadzwoniła do mnie z gratulacjami, że jestem już w ciąży i mogę się cieszyć, a przyrost jak powiedział mieści się w normie :-)
czarna gratulacje dla pełnowartościowej mamuśki :)

teraz sprawdziłam , że Lawendowy to Gdynia
ale Lawendowy to inna klinika w Gdyni :) bo mialysmy tego samego lekarza

O Invikcie mówią ze fabryka ,ze badanie usg nie zawsze ten sam lekarz wykonuje i w ogole, a proszę ale czasami im wychodzi :) niestety Martaczi i Lady Margot nie pomogli :(
Teraz czekamy na Gamete, teraz będzie wysyp :)

Ostatnia edycja:
Genna tak mówią o Invikcie ale mi akurat zawsze wszystko robi ten sam, MÓJ doktorek i czuję się traktowana indywidualnie, może dlatego, że przyszłam za nim do kliniki z innego miasta i innego centrum. Ja bardzo chętnie stanę w kolejce do wysokiej betki :-)

Ostatnia edycja:
Co do wizyt i badan laboratoryjnych to ja miałam całą rozpiske na okres stymulacji i z góry wiedziałam kiedy będę , wiec mogłam sobie zaplanować wszystko i tak wyglądała moja stymulacja(MH Mam 2,4; lewy jajnik generalnie nigdy nie działał a tu się nawet obudził):

ds.-dzień stymulacji
dc-dzień cyklu

1ds-fostimon 150j + Menopur 75j
2ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
3ds- Menopur 75j ( i tu pomyłka w wydaniu leków i brałam tylko menopur)
4ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg i estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-6szt do 9mm,LJ 2szt do 9mm,endo 7)
5ds.fostimon 150j + Menopur 75j
6ds-fostimon 150j + Menopur 75j ; badanie usg (pęcherzyki: PJ-7szt do 12mm,LJ 5szt do 12mm,endon 10)
7ds Menopur 225j + Cetrotide 1 ampułka ( to jest na niepęknięcie pęcherzyków)
8ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-8szt do 16mm,LJ 5szt do 12mm,endo 11)
9ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
10ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka
11ds-Menopur 300j +Cetrotide 1 ampułka ; badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu (pęcherzyki: PJ-7szt do 24mm,LJ 5szt do 16mm)
12ds-Menopur 300j + Cetrotide 1 ampułka (ostatni zastrzyk wieczorem)
13ds badanie usg i badanie estradiolu i progesteronu/wieczorem zastrzyk z pregnylu (pęcherzyki: PJ-10szt do 24mm,LJ 4szt do 18mm)
15ds a 17 dc punkcja
18ds a 20dc miałam transfer 3 dniowych zarodków

ja zastrzyki stymulacyjne brałam wieczorem zawsze wiec ostatni miałam 12 ds

Ostatnia edycja:
reklama
czarna Gratuluję!

genna dziękuję za radę, chyba poproszę o zwolnienie już od dnia punkcji, wolę mieć komfort psychiczny i wypoczywać...
A wysyp w Gamecie oczywiście będzie - mam wielką nadzieję być jego częścią! :-)

Do góry