reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
do mnie wdczoraj wieczorem zadzwonili ze kasiorkę oddadzą...ale nie policzyli chlamydii...
wiec dziś dzwoniłam znów...ze kwota do oddania to 500zł a nie 260 jak oni sobie policzyli...

gdy powiedziałam ze wyślę maila z ministerstwa zdrowia..to nie chca..czyli wiedza dobrze ze tak jest i próbują naciągać...
wiecie co..to jest okropne...
niech będzie w takiej klinice 300miejsc..i od każdej pary wezmą 500zł...to wiecie jaka to kwota???
150 000zł!!! a ministerstwo zdrowia oddaje im za badania wiec to mają dla siebie...

jja tego nie rozumiem..jak można tak paskudnie żerować..oszukiwać...

Dziewczyny ja patrze wieczorem na swoje dokumenty a ja mam wynik chlamydii z 10.04.2013
Metodą IF nie stwierdzono obecności antygenu ch. trachomatis:sorry:
Przeoczyłam to badania, pamiętam że dr M kazał zrobić cytologię i bakteriologię a o tym nie pamiętałam, czyli mężuś najprawdopodobnie tez jest zdrowy bo inaczej byśmy się pozarażali nawzajem:sorry:
Tak czy owak badania zrobione, mają być za darmo więc kasę musza oddać a ja jestem spokojniesza że nawet jak wyniku nie będzie do przyszłwgo tyg to jest ok.
Tyle że wynik chlamydii z 2010 r mam w klasach IGg IGm a tu tylko taki opis:baffled:
Gin stacjonarny nic nie poradził na moje kłykciny, odesłał do swojej żony dermatolog która miała takie "przypadki" i prawdopodobnie trzeba będzie wymrozić

Gizas..ale są wazne 3 miesiące...wiec jak zaczniesz stymulkę to juz będa niewazne.
wiec dobrze że zrobiłaś.
ja tez mam sprzed pół roku...kazali powtórzyć..wiec powtórzylam.

Agusiapiela..ja pytałam o tą chlamydie u nas..jak jest zwykła to tez szybko..a ta jakas na te rózne iG i dlatego niby tak długo..podejrzewam po prostu ze wysyłają do innego laboru i stąd taki czas.

trzymam kciuki za nas-za was:)

Ostatnia edycja:
Blue ja się upomnę na najbliższej wizycie, muszą oddać bo też podeprę się regulaminem, to jest prawie 1,5 dawki gonalu dla mnie. Wydaje mi się że oni wszytskich naciągają:eek: i biorą tyle od nas i drugie tyle od MZ.
Ja byłam z M na 108 miejscu na liście i zapewne wszyscy przede mną placilil....
W pt zadzwonie do kliniki i spytam o wynik, a może dziwnym trafem już będzie:sorry:
Mam dziś dużo pracy, a muszę poszukac dobrego dermatologa który będzie miał sprzęt w gabinecie do zamrażanie brodawke, kłykcin, bo gin dał namiary do swojej zony, aniby dał na nfz dwa punkty ale na necie nie ma jej na liście zatrudnionych:crazy: a prywatnie widziałam zabieg w jakies odpiscowanej klinice w której pracuje 500 zł:crazy:
Jak będzie trzeba to tam pójdę, ale wieczorem się ogarnę to poszukam i podzwonie.

Miłego dnia dziewczyny.
Ja w niedzielę ostatnią anty łykam, czyli za tydzień myślę będzie pierwszy zastrzyk:-)

Dziewczyny, ja na tej pierwszej wizycie (12 lipca) dostałam długą listę badań do zrobienia m.in. amh, wzwb, wzwc, chlamydia (na wynik chlamydii czeka się u mnie 10 dni - z tym, że dzwoniłam do laboratorium i prosiłam o przyspieszenie i zrobili w 5 dni), hiv, różyczka, toxoplazmoaz itp. łącznie 16 badań (+ 4 badania dla męża) i za wszystkie płaciłam z własnej kieszeni (poszło ponad 700zł). Lekarz wytłumaczył to w ten sposób, że im wcześniej zrobimy wszystkie badania tym szybciej będziemy mogli zostać wpisani na listę i zacząć stymulację. Teraz, czytając Wasze posty, zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, ale w tamtym momencie tak mi zależało aby się zakwalifikować, że nawet się nie zastanawiałam i od razu wszystkie bad. wykonałam. Nie mam co liczyć na zwrot kasy bo bad. robiłam jeszcze przed zakwalifikowaniem się do programu :-(

BLUE-cieszy mnie to,że odzyskasz kaskę i za chlamydię również żądaj muszą ci zwrócić łaski nie robią.
BLUE,GIZAS-czy myślałyście może nad tym aby wysłać maila do Ministerstwa Zdrowia związanego z wyłudzaniem przez wasze kliniki pieniędzy za badania,które są refundowane?Ja bym tak zrobiła bo bazują na ludzkim nieszczęściu.Jeżeli wy byście nie chciały tego zrobić to proszę abyście podały mi nazwę oraz miejscowość swojej kliniki i ja wyślę tego maila,zajmę się tym bo tak niemożna robić.Niektórzy ludzie się zapożyczają w bankach lub też gdzie indziej aby spełnić swoje marzenie a tu takie jaja wychodzą.Wiecie co mnie to wku....a,że człowiek idzie nawet jedzie kilkaset kilometrów leczyć się do kliniki,chce mieć do lekarza zaufanie,wydaje naprawdę duże pieniądze(wiem to po sobie)a na koniec dowiaduje się,że został oszukany jak tak ku...a można.A tym bardziej,że w waszym przypadku klinika dostaję kasę z rządówki.Jak podacie mi nazwę oraz miejsowość kliniki to napiszę na bocianie wiadomość do dziewczyny,która jest w zarządzie.

angella-no ty niestety nie odzyskasz pieniążków gdyż badania wykonałaś przed kwalifikacją.Z GIZAS oraz BLUE jest inna sytuacja gdyż klinika pobrała od nich pieniążki po kwalifikacji za badania,które są refundowane.Niektóre badania które wykonałaś przed kwalifikacją również są refundowane a kazali ci je zrobić przed kwalifikacją SZOK :szok:

Gizas- zadzwon tam jeszcze przed wizytą..bo opni kazdą kwotę omawiają..a jak pojedziesz to nie bedzie kierownika i znów bedziesz musiała czekać.a tak-wszytsko uzgadniają i wpisują na kartotekę ze pieniadze do zwrotu.

nie czekaj-tylko się dowiaduj,bo pojedziesz na wizytę to ta kasa juz Ci się przyda..a tak-będziesz musiała na nią czekać.

Agusiapiela
- Gynocentrum Katowice.
mogę przesłać skan paragonu.
jeśli mozesz-to napisaj:)
ja się trochę boję tak napisac imiennie teraz zeby mi jakichś wstrętów klinika nie robiła:(

ja jestem na pożyczonych własnie pieniadzach...
wiec dobrze wiem o czym piszesz:(

Agnella...niestety-nie odzyskasz kasy..bo tak jak napisałaś..byłaś jeszcze przed kwalifikacją :(

Gizas- zadzwon tam jeszcze przed wizytą..bo opni kazdą kwotę omawiają..a jak pojedziesz to nie bedzie kierownika i znów bedziesz musiała czekać.a tak-wszytsko uzgadniają i wpisują na kartotekę ze pieniadze do zwrotu.

nie czekaj-tylko się dowiaduj,bo pojedziesz na wizytę to ta kasa juz Ci się przyda..a tak-będziesz musiała na nią czekać.

Agusiapiela
- Gynocentrum Katowice.
mogę przesłać skan paragonu.
jeśli mozesz-to napisaj:)
ja się trochę boję tak napisac imiennie teraz zeby mi jakichś wstrętów klinika nie robiła:(

Agnella...niestety-nie odzyskasz kasy..bo tak jak napisałaś..byłaś jeszcze przed kwalifikacją :(

Wiem kochana,że możesz się obawiać dlatego ja to wolę zrobić gdyż jestem w innej klinice.Jak dostanę jakąkolwiek odpowiedź to dam wam znać.Jeżeli będą chcieli skan paragonu to wtedy cię poproszę o niego ok? :-)

reklama
Hej!!!!
Agnella dzięki za info, będziesz przecierać mi szlaki ;-) i już cenną info podałaś na temat badań. Będę musiała jakoś się wymigać z tych badań przed kwalifikacją i wykonać je po, ale chyba musiałabym mieć w ręku jakiś regulamin na temat ivf rządowego. Dziewczyny macie taki? Pewnie podawałyście a mi to gdzieś umknęło :zawstydzona/y:

Agnella a wcześniej gdzie się leczyłaś? Ja od ponad roku jestem w Gamecie i lekarz twierdzi że wszystko u mnie rozstrzygnie się w tym cyklu i jakby co załapie się jeszcze na rządówkę

Trzymam za Was kciuki dziewczyny aby udało się odzyskać kasę. Zapewne większość klinik tak żeruje na ludziach. Wynika to zapewne w 80% z niewiedzy... oby... bo inaczej to straszne chamstwo z ich strony :crazy:

Do góry