reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Darka super podejście, tak trzymaj kochana
Kasik moje gratulacje:-D!!!! Wiesz już kiedy zaczniesz stymulację? Jakim będziesz szła protokołem?
Ja odebrałam wyniki betka 4444:-) teraz już musi być dobrze:tak:.
Dziewczyny życzę Wam, żebyście Wy też miały taki wynik jak najszybciej i żeby każda Was spełniła swoje marzenie, ściskam Was wszystkie;-)

reklama
Cześć dziewczyny,

jestem w trakcie 1-szej stymulacji, w w Gamecie w Gdynii. We wtorek byłam na kontroli (5 dzień stymulacji) i okazało się że mam wysoki Estradiol - 1290 pg/ml i aż 17 pęcherzyków - bardzo boję się hiperstymulacji :(
Jutro kolejna kontrola, mam nadzieję że wszytko jednak pójdzie w dobrym kierunku i transfer się odbędzie.

Pozdrawiam wszystkie staraczki.

Infinity witaj :)jakiś konkretny powód macie stwierdzony nepłodności?
u kogo jesteś? i jakie dawki masz leków, myślę że lekarz zmniejszy dawke leku, no na pewno nie zwiększy :)
@mika beta jest bombastyczna teraz już spokojnie jesteś na bank w ciąży :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, pisze raz jeszcze, wpadłam tu z wątku o IUI bo u mnie juz raczej czas pomyśleć o in vitro, a nie chce tez pytać Dziewczyn tam bo tam jednak wątek o IUI. mam do Was takie pytanie odnośnie rozmow do rządowki jakbym np chciała z refundacji skorzystać to trzeba mieć 2 lata w papierach? Bo mi mija w marcu dopiero i sie zastanawiałam czy można sie np szybciej umówić na taka rozmowę?

Tak wię dziewczynki stałam się dzisiaj pełnoprawnym uczestnikiem forum :-):tak::-) Od dzisiaj mam brać Folik 5 na receptę, od 18 dc czyli za 5 dni Estrofem (2 x 1) a między 3 a 10 dc wizyta z rozpisaniem stymulacji. Na 3 dni przed wizytą mam odstawić estrofem. Dostaliśmy wszystkie papiery do domu do podpisania i na wyniki, ktore możemy zrobić w dniu wizyty (5 godzin wcześniej). Jezu dopiero to do mnie dociera :szok: Wstępnie umówiłam się na wizytę 28 października (najpierw gin, później anestezjolog) bo tak najlepiej pasuje ze stymulacją. Doktorek radził, żeby to był piątek lub poniedziałek bo wówczas dobrze wypada punkcja i transfer a jak bym umówiła się w piątek to następna wizyta (a ma być po 7 dniach) wypadłaby mi 1 listopada, czyli w święto. Trochę dziwny dla mnie rozrzut terminu rozpoczęcia stymulacji między 3 a 10 dc :confused: Ale doktorek mówi, że tak jest ok. Boję się, że pęcherzyki mi za szybko urosną i popękają, przed 4 IUI miałam taki przypadek, miałam owu w 8 dc :szok: ale doktorek mówił, że Gonal nie pozwala pęcherzykom pęknąć :baffled: Nie pozostaje mi nic innego jak mu wierzyć. Mam mieć krótki protokół, Menopur 225 lub 300 j i Gonal ale nie wiem ile. Dziewczynki a powiedzcie mi proszę czy słyszałyście o punkcji przy znieczuleniu miejscowym? Dzisiaj doktorek o tym wspomniał ale mówił, żeby porozmawiać o tym z anastazjologiem. Pytałam też o ten magiczny lek zamiast dużych dawek luteiny ale niestety jeszcze nie wszedł, na dodatek jest w zastrzyku. Pozostaje drogi lutinus :-(

@mika gratuluję pięknej betki, 4 czwórki, super :-)

Dagna ja tak miałam i dlatego najpierw zarejestrowałam się do programu (24 lipca) a na wizytę kwalifikacyjną umówiłam się po upłynięciu równo 12 miesięcy (9 paźdzernika) tak więc spróbuj się zarejestrować.

Genna i tu Cię zaskoczę - dzisiaj nie kupiłam NIC, zupełnie nic, zero, nul :-D Nawet byłam w kilku sklepach, miałam też do wykorzystania 2 bony do Esotiqa ale jakoś nic dla siebie nie znalazłam. Zresztą patrzyłam na rzeczy z perspektywy kasy, którą muszę mieć na stymulację i to pewnie dlatego ;-)

Ostatnia edycja:
po pierwze gratuluję wszytskim z wysoą betką...
po drugie trzymam kciuki za oczekujące na wyniki...
no i jeszcze nadal jestem razem z tymi czekającymi na dalsze postępowanie...
około 25 października dowiem się czy mamy IVF w grudniu czy w styczniu...w Gamecie Gdynia...
Genna - jaki masz numer na liście skoro dopiero marzec - czerwiec???
i mam pytanie...jak podchodzicie do mrożenia komórek jajowych??? wiem że są poza refundacją...tylko kiedyś gdzieś czytałam, że nie zawsze komórki niezapłodnione przetrzymują mrożenie, lub nie nadają się po rozmrożeniu do zapłodnienia...na jedno wychodzi...
właściwie mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, nie miałam właściwie problemów z jajeczkowaniem do tej pory i nie wiem właśnie czy jest sens mrozić w takim wypadku...
może ewentualnie w ostatnim podejściu jakby już było tak że sie nie uda...
jak Wy do tego tematu podchodzicie?????

Malwisia
Niedobrze z ta twoja nogą.

Darka
Takie podejście mi sie podoba, nie poddawaj się!tak 3mać

Syl-wia
Załamujesz mnie.połowa 2014roku?
Ja dopiero 29.10 być może będę miała kwalifikację to ciekawe na kiedy na mnie przyjdzie pora?

Kasik, Czerwona oliwka
Super!cieszę się razem z wami! Ja mam nadzieję dołączyć do waszego grona 29.10

@mika
Ale BETA!
Super!

Dagna
Ja myślę że musisz się spytać o takie sprawy w klinice. Ale chyba nie wezmą cie szybciej do programu, dużo chętnych jest i wszystko chyba przeciągaja. Ale może warto się wybrać do takiej kliniki na pierwsza wizytę, zarejestrować się w programie, dowiedzieć się jakie badania jeszcze zrobić i takie tam.potem minie termin tych 24 mies i kwalifikacja. Widzisz tak Kasik36 miała.

Ostatnia edycja:
Kasik, ale super wiadomość :tak: Doczekałaś się i Ty :-)
Widzę, że macie już szczegółowy plan i ostro zaczynacie działać.
Jeśli chodzi o miejscowe znieczulenie w czasie punkcji, to wykonywane jest chyba pacjentkom, które mają przeciwwskazania do znieczulenia ogólnego. Ale jak będziesz na wizycie u pani anestezjolog, to po prostu wypytaj o szczegóły. Ja tam bym nie chciała mieć znieczulenia miejscowego. Lepiej nie widzieć tego całego sprzętu i nie słyszeć rozmów lekarzy i dodatkowo się przy tym nie stresować.
Trzymam mocno kciuki za owocna stymulację &&&&&& i podsyłam fluidki ciążowe.

kachna84, kwiatuszekq20 trzymam za was mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&
nika2000, a więc za wizytkę &&&&&&&&& oby wszystko przebiegło po twojej myśli
kasik36, czerwona oliwka gratuluję a teraz oby jak najlepiej przebiegała stymulka &&&&&&&&
kasik36 będziesz brała menpur i gonal, myślałam, że to są zamienniki :baffled:, a może menopur i gonapeptyl
@mika gratluje pięknej bety !!!!

reklama
dziś u mnie III werka strasznie się martwię, bo tak naprawdę nie mam żadnych objawów ciążowych, piersi jak nie bolały tak nie bolą, pojawiła się jedynie na jednej z nich ogromna żyła, ale wyczytałam, że to akurat pozytywny objaw, zaparcia ustąpiły, tylko brzusio pobolewa raz na jakiś czas, są to takie kłujące bóle jakby w jajnikach lub pachwinach, w ogóle zaczynam powoli schizować jak mnie coś boli to się martwię, że boli i coś się zapewne dzieje niedobrego, a jak nie boli nic to myślę, że ta poprzednia beta to może jakaś pomyłka labo, proszę trzymajcie kciuki oby tylko betka ładnie rosła....

Do góry