reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna
no właśnie mojemu lekarzowi z invimedu nie wystarczyło na pierwszej wizycie ksero karty z zapisem że staramy się o dziecko, wynikami badań i zapisanymi lekami.chce epikryze. A moja ginka pozal się boże która jest teraz w tej przychodni nie wie jak ja zrobić i pyta czy może być na zaświadczeniu. A tylko w tej przychodni mam zapisane w karcie od kiedy staram się o dziecko -ważne do idiopatycznej ! Chyba sama jej napisze to na kompie i wydrukuje a ona niech się podpisze bo inaczej się chyba nie da.

@mika
ja też dawno zaczęłam się badać u pierwszej ginki ale ona niestety odeszła z przychodni
potem trafiałam na złych lekarzy niestety i z tymi samymi problemami co wtedy borykam się do dziś

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomóżcie mi jeszcze w jednej kwestii. Niektóre z was może pamiętają, że ze mnie sierota i ponad miesiąc temu wlazłam na zardzewiały gwóźdź. Dostałam zastrzyk przeciwtężcowy i antybiotyk. Po tygodniu opuchlizna zeszła, rana się zagoiła a noga bolała tak tylko troszeczkę. Teraz boli mnie już coraz bardziej, nawet do tego stopnia że znowu kuleję, i mam nie do końca sprawne trzy małe palce u stopy bo nie mogę ich zgiąć do końca. No i co gorsza stopa znowu spuchła. Dziś idę do lekarza i boję się że zapisze mi antybiotyk.

Czy można brać antybiotyki przy stymulacji. Bo na mój babski rozum to trochę za bardzo mogłoby mi zniszczyć organizm. Hormony + antybiotyk to chyba nie jest dobre połączenie????????

Lady .... razem zaczełyśmy i chyba niestety bede miała podobne wyniki do Ciebie:( Czuję się ewidentnie na @. Mam jeden okresowy objaw , który nigdy mnie nie zawodzi i zawsze pojawia się ok tygodnie przed wstęciuchą@. W związku z moimi cholernym,i przeczuciami i brakiem obajwów ciązowych a wręcz przeciwnie objawami na bank zwiastującymi @ zrobiłam sikacza. No i nic. Nie chciałam iść dziś na betę co by babki nie patrzyły na mnie jak na ppsychiczną. PÓjdę zrobić w poniedziałek - tak na dobicie. W poniedziałek bedzie 10 dpt wynik bedzie juz wyrokiem.....

Lady ... siskam Cię cieplutko .... wszystko się jakoś ułoży

Wczoraj miałam jednak transfer 1 zarodka 8A ale było to wymuszone na lekarzu, napisałam mu nawet oświadczenie, że jest to na moje żądanie. Nie chciał się zgodzić na transfer ze względu na moją hiperstymulację i wysoki progesteron. Powiedział mi,że pomimo podanego ładnego zarodka mam małą szanse na powodzenie no ale cóż wolałam spróbować niż potem żałować, mam jeszcze 5 zarodków ale nie wiadomo czy dotrwają do mrożenia 2 są klasy B i 3 klasy C. Mam nadzieję,że są tak uparte i twarde jak ja i dotrwają w poniedziałek się dowiem bo mam kontrolę mojej hiperstymulacj

Wczoraj miałam jednak transfer 1 zarodka 8A ale było to wymuszone na lekarzu, napisałam mu nawet oświadczenie, że jest to na moje żądanie. Nie chciał się zgodzić na transfer ze względu na moją hiperstymulację i wysoki progesteron. Powiedział mi,że pomimo podanego ładnego zarodka mam małą szanse na powodzenie no ale cóż wolałam spróbować niż potem żałować, mam jeszcze 5 zarodków ale nie wiadomo czy dotrwają do mrożenia 2 są klasy B i 3 klasy C. Mam nadzieję,że są tak uparte i twarde jak ja i dotrwają w poniedziałek się dowiem bo mam kontrolę mojej hiperstymulacj

No jak poójdą po mamusi to pewnie że dotrwają :) Uparta bestia z Ciebie :)

lady_margot :((((((((((((((((((((((((( :sad: trzymaj się kochana, w końcu musi się udać. Każdej z nas musi się udać, najwidoczniej musimy tylko cierpliwie czekać na swoją kolejkę.

reklama
LadyMargot a 6 dpt to nie za wcześnie na betę? Może jest jeszcze nadzieja?

Kachna gratuluję postawy, teraz musisz udowodnić lekarzowi, że miałaś rację, tak na zasadzie "na złość babce.." ;-):-)

Do góry