reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Do dziewczyn z gamety gdynia, właściwie chyba tylko agnella będzie znała odpowiedz, czy jak podpisywałaś umowę, nie regulamin, tylko umowę o IVF , są tam na pewno zgody na AH i mrożenie dodatkowych oocytów, ale czy jest tam wzmianka ile zarodków będzie podawane, czy para wpisuje ile?

genna no pełen szacun!!! fajnie to zrobiłaś :-)

no nawet ty tam jesteś:-)

dziewczyny przypominam o przysyłaniu info do tabelki z pierwszej strony do mnie na priv, jak nie przyślecie to nie będziecie uaktualnione!!!!!

dziewczynki po transferach podać daty kiedy betki robicie zebysmy nie musiały się dopytywać ciągle :ptak ona wygląda :

Nick- klinika-Punkcja(il.pobr.kom./il. zapł.kom.)Transfer(ilość podanych zarodków/ilość eskimosków)-Beta

Agusiapela-
Provita
P-12.08.(5/5)T-17.08(1/1) B-22.08-
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Lawendowy_sen-
Invimed Gdynia
-
P-19.08(20/6) T-21.08(2/9oocytów+2) B-2.09
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
72,3 ;4.09-150

Gizas-
Gyncentrum-
P-19.08(6/3)T-22.08 (2/0) B-2.09-

Bluesky-
Gyncentrum
P-21.08(9/) T-

Genna
-
Invimed Gdynia
-
P-06.09(13/6)T-09.09(2/0)B-21.09-

@mika-
Invicta Gdańsk-
P-13.09(21/)T-18.09(1/)B-27.09.
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
-160
Martaczi-
Invicta Gdańsk-
P-18.09(/)T-23.09(1/2)
B-

karusia85-Szpital Police
P-24.09(7/4)T-27.09(1/)B-
Darka85-
Invimed Wrocław
-
P-23.09(/)T-(1/)
B-
Lady Margot-
Invicta Gdańsk
P-23.09(/3)T-28.09(1/)B-
czarna80-Invicta Gdańsk
P-25.09(6/5) T-30.09(1/3)
B-
Kwiatuszkq20 - P
olna Poznań
P-30.09(/) T-05.10(/)B-
Kachna84 -
Polna Poznań
P-30.09(/) T-03.10
(/)B-
agnella
-
Gameta Gdynia-
P-30.09(19/5) T-(/)odłożony do grudnia B-
szyszka87- Novomedica-
P-(/) T-(/)B-
Malwisia
-
Genesis Bydgoszcz-
P-(/) T-(/)B-
Goniab83
-Gameta Gdynia-
Kasik36-
Invicta Gdańsk-
Smerfeta
-Gameta Gdynia

Criotransfery: (il.podanych śnieżynek/ il.pozostałych śnieżynekmalailoncia-Gameta Kielce-CRIO-13.09(1/3)B-
Agusiapela-Provita

Kolejne podejście do IVF
Gizas-Gyncentrum- listopad 2013??
Genna-
GametaGdynia- 2014??

Ostatnia edycja:
widzę widzę dzięki za pamięć tylko jak na razie mało :-D
ja mam 22 października konsultacje u prof po nieudanej próbie :-( ciekawa jestem co tam wymyśli! mam nadzieję że coś konkretnego mi powie! na wizytach nie był zbyt rozmowny;-)

o Matko Czarna teraz doczytałam że masz 3x8 o jaaaa jak to ma Ci się tam rozpuścić:szok: ale już na II werce będziesz miała wynagrodzone wszystkie męki:tak:&&&

no właśnie z tym rozpuszczeniem to i przy 4 już był problem, ale wyszukałam gdzieś w necie, ze jakiejś lasce gin podpowiedział, że można zwilżyć w wodzie przed aplikacją i tak też robię, mam nadzieję, że nie zaszkodzi :-p

Lady margot &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wysoką betkę.

Mnie też lekarze tak zwodzili i zamiast leczyć to powtarzali że jestem jeszcze młoda, a jak już zrobiliśmy badanie nasienia to już była mowa tylko i wyłącznie o ivf. I właściwie gdybym się zdecydowała na nie już z trzy lata temu to może dziś już bym miała dzidziusia.

Moja małpka dziś przyszła, jutro pierwszy zastrzyk. A we wtorek pierwsze podglądanko.

martaczi z tego co widzę to masz jeszcze śnieżynkę, ciekawa jestem czy transfer mrozaczków w tej klinice odbywa się na cyklu naturalnym czy też stymulowanym i ogólnie jakie są koszty i czy po nieudanym transferze trzeba od razu podchodzić do criotransferu, czy też według uznania, bo ja po tym podejściu jestem już totalnie spłukana, dziś zliczyłam ile mnie to wszystko kosztowało, czyli koszty przygotowania do wizyty kwalifikacyjnej (zbieranie dokumentacji), dojazdy, leki i wyszło mi prawie 7000zł :szok:, oby moja kruszynka została ze mną, wówczas koszty nie grają roli....

reklama
Malwisia u mnie było trochę odwrotnie, bo ja po 4 miesiącach nieudanych prób stwierdziłam, że trzeba zrobić badania. Wszyscy mi mówili, że po co, że za szybko, ale moja kobieca intuicja mówiła swoje i zaraz po zrobieniu badań okazało się, że moglibyśmy starać się do dziś a i tak nic by to nie dało, bo naszym jedynym ratunkiem było in vitro. Ale oczywiście badania zrobiłam sama, bez konsultacji z lekarzem.

Do góry