reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam drogie forumowiczki.

Zastanawiam się dziś co u naszej Agusiepeli? Gdzieś nam się zaszyła i siedzi cichutko jak myszka. Właśnie minęła 12 moja małpka nie przyszła więc tak jak mnie edukowała nasza Agusiepela nawet jak się @ do wieczora jeszcze pojawi to nie będę dzisiejszego dnia traktować jako 1dc.

reklama
@mika masz aż 200 km :szok:, to rzeczywiście nie ma sensu jeździć, zwłaszcza, że w ciąży jak coś zaniepokoi to człowiek chciałby szybciutko to sprawdzić a tu nie dosyć, że daleko to jeszcze kolejki. Rozumiem Cię, też bym tak zrobiła. Zresztą nasz doktorek specjalizuje się w niepłodności a nie w prowadzeniu ciąż więc nie jest konieczne trzymać się go kurczowo. Dziękuję za fluidki, chętnie przechwycę. Życzę Ci łagodnych objawów ciąży i czekam z niecierpliwością na info o serduszku :-)

Dziewczynki pamiętam, że na początku sierpnia była informacja ile osób się zakwalifikowało w lipcu, ile czeka, ile zrezygnowało, ile ciąż itp. Czy w sierpniu i wrześniu też były takie info? bo chyba przegapiłam :confused:

kasik ja znalazłam coś takiego, a wczoraj w tv mówili że jest ponoć 80 ciąż potwierdzonych od początku programu
http://www.invitro.gov.pl/news/5

Karusia28 nie potrzebnie się denerwujesz brakiem jakichkolwiek objawów,a tym bardziej przedwczesnymi wynikami, wiem że łatwo się mówi, bo ja sama jestem kłębkiem nerwów, ale z moich poprzednich doświadzczeń wiem, że bóle w podbrzuszu, przynajmniej w moim przypadku, niczego dobrego nie zwiastowały, bo zaraz po nich pojawiała się wstrętna @, trzymam za ciebie kciuki &&&&&&&&&&, dziś po 15 odbiorę wyniki, to wstawię na forum

Agnella bidulko, nie wiedziałam że hiperka może być aż tak uciążliwa i aż tak bolesna. Trzymaj się. Rozumiem, że w pt zarodeczki zostaną zamrożone? Trzymam mocno kciuki, aby ładnie się dzieliły
h020.gif

Ja też nie wiedziałam, że tak strasznie można to przechodzić, a najgorsze jest to, że ja nie mam ciężkich objawów tylko tę łagodniejszą wersję, podobno może być jeszcze gorzej :szok: Nasze zarodeczki będą zamrażane w 5 dobie (tak mi wczoraj dr powiedział) czyli w sobotę, także w poniedziałek będzie ostateczna decyzja ile zarodków udało się zamrozić. Wczoraj były 3 piękne zarodki klasy A i jeden, który troszeczkę odstaje od pozostałych i słabiej się dzieli. Dziś dostanę informację co z tym słabeuszkiem, bo mieli dziś go dokładniej poobserwować i ocenić. Wiece dziewczyny, pewnie to nic wielkiego, taki drobiazg, ale jest mi bardzo miło, że mój dr codziennie dzwoni do mnie z informacją o zarodkach i z pytaniem jak się czuję. Naprawdę taka mała rzecz, a cieszy, bo czuję że nie jestem jakimś tam anonimowym numerkiem, jednym z wielu, to dla mnie ważne i to utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze wybrałam klinikę - chociaż tak naprawdę to wybór kliniki i lekarza był czystym przypadkiem, ale widocznie los tak chciał :)

Nati do wizyty rejestracyjnej tylko dowody osobiste a do kwalifikacyjnej AMH i FSH oraz badanie nasienia, w niektórych klinikach wymagają też dokumentu poświadczającego ubezpieczenie np RMUA, no i oczywiście całą dokumentację medyczną.

dziewczynki mam już wyniki pierwszej werki i bardzo mnie martwi niski poziom progesteronu jak na te dawki luteiny, którymi się szprycuję, a więc:
estradiol - 2085pg/ml
progesteron - 14,27 ng/ml
beta HCG - 2,09 mIU/ml
teraz czekam na telefon od lekarza ciekawe co on na te wyniki powie :/

Chyba będzie najlepiej i najbezpieczniej jak wezmę cały komplet dokumentów, co by się nieokazało, że czegoś brakuje:) w sumie to czekam cły czas na telefon od lekarza, który też pracuje na polnej, i u niego prywatnie chciałabym zrobić weryfikację, czy wogóle bedziemy sie kwalifikować. Jejku jak to wszysko jest pogmatwane:baffled: Nam państwo wcale nie ułatwia:no:

reklama
Nati, ważne że cokolwiek teraz jest wspomagane przez państwo, choć wiemy że to kropla w morzu potrzeb. Tak jak piszesz, na wszelki wypadek zabierz ze sobą wszystko co masz
Czarna to daj nam znać co lekarz na te wyniki, bo też jestem ciekawa
Agnella jesteś u dr Cz.? :-) on tak ma, że się przejmuje pacjentkami :tak:

Do góry