reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie, mam do Was pytanie dotyczące właśnie rządowego programu właśnie skończyłam całą procedurę i się nie udało ale mam zamrożone 2 zarodki i 7 komórek i moje pytanie dotyczy finansowej strony jak to będzie teraz wyglądało wiecie? czy ja teraz podchodząc do crio za nic nie będę płaciła(wizyty badania labo transfer)? a potem jeśli się nie uda to wtedy tez wszystko jest za darmo czyli odmrażanie komórek i zapładnianie i wizyty i transfer? mamy z MR 3 próby tak czyli 2 próbą będzie dopiero cała nowa procedura zaczynająca się sytmulacją i punkcji ...?

Malwisia a jak tam w Genesis zadowolona jesteś?

Martaczi za crio nie płacisz te 2 mrozaczk jak będziesz miała crio są w tzw cenie:), ale z,armie cię te 7 oocytow nie wykorzystasz w programie, nie
mozna, możesz je sama zaplodnic i transferowac na własny koszt! Dlatego tez nie opłaca sie mrozić nadliczbowych oocytow, 6 zapladniają tylko i tyle, w 3 podejściu zapladniają wszystkie jakie pobiorą, więc opłaca sie bardziej kolejna stymulacja niż zapladniania na własny koszt oocytow.

reklama
jakoś dziwnie jest tam wszystko napisane i nie chciałabym namieszać i czegoś dodatkowo płacić jak coś źle wypełnię, bo ogólnie jak będę miała nadstan moich komórek to chciałam je oddać innej kobiecie ale nie ma takiej opcji na tych dokumentach...
i chcę żeby było 6 zapładnianych z tego wzgl. bo wyjdzie drogo ok 6tyś.(tak dr mówił)
a z tymi papierami zielona jestem :baffled:
Ale co wyjdzie drogo? Mrożenie, chyba nie, ale te pozostałe samemu trzeba zaplodnic tzn na własny koszt bo nie mozna wykorzystać ich w programie o to ci chodzi?

Dziewczynki na tvp1 właśnie rozmowa o ivf się toczy
Smerfetko nie zdążyłam, a cos ciekawego mówili? Czegoś co nie wiemy? :) a w nowym Newsweeku jest artykuł o in vitro, na temat tego ze dzieci po in vitro maja więc wad genetycznych i bardziej chorują, oczywiście jakiś mądry specjalista o tym mówi nie popierając żadnymi danymi, ale jest lekarz ktory ma dane na ten temat, ze to nie prawda:)

Smerfetko nie zdążyłam, a cos ciekawego mówili? Czegoś co nie wiemy? :) a w nowym Newsweeku jest artykuł o in vitro, na temat tego ze dzieci po in vitro maja więc wad genetycznych i bardziej chorują, oczywiście jakiś mądry specjalista o tym mówi nie popierając żadnymi danymi, ale jest lekarz ktory ma dane na ten temat, ze to nie prawda:)

Jedyne co usłuszałam w tym programie to to że 80 par cieszy się już ciażą :) Jakiś drugi jełopek stwierdził natomiast że to bardzo mało!!! No gdybym tam siedziała to "blachę " w czoło by dostał.
Nawet gdyby tylko jedna para mogła się cieszyć swoim maleństwem .... to to jest aż jedna para....
Gadał tylko o kasie...... życie ludzkie jest warte każdych pieniedzy.....

Ema ja już dawno się szczepiłam na żółtaczkę więc nie pomogę
Jeśli macie jakieś wątpliwości co do rozpoczęcia procedury w Gamecie to po prostu dzwońcie do babeczek w recepcji, może coś podpowiedzą… mi zawsze starają się coś tam pomóc
W Gamecie chyba nie ma opcji oddania oocytów do adopcji bo nigdzie nie znalazłam takiej info.

@mika to teraz trzymam kciuki za serduszkowe
a115.gif

Karusia to już wiesz że betka u Ciebie była robiona stanowczo za szybko :-D Ale tak czy inaczej zazdroszczę Ci bo jesteś już po transferze, wyluzuj będzie git. No o to AŁAAAA to pewnie to to
b020.gif

Agnella bidulko, nie wiedziałam że hiperka może być aż tak uciążliwa i aż tak bolesna. Trzymaj się. Rozumiem, że w pt zarodeczki zostaną zamrożone? Trzymam mocno kciuki, aby ładnie się dzieliły
h020.gif

Genna w sumie powiedzieli tylko to, że być może Polska będzie płaciła kare za to że nie ma ustawy regulującej sprawę ivf. No i powiedzieli, że z programu ministerialnego mamy już 80 ciąż :-D

reklama
Do góry