reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Karusia trzymam kciuki żeby Twoja kruszynka została w Twoim brzuszku na najbliższe 9 miesięcy.

Kochana ile płaciłyście za gonal? Ja wczoraj kupilam dwa peny każdy po 300 jednostek i zapłaciłam 960 zł. Wydaje mi się że trochę drogo nas policzyli.
malwisia a gdzie kupowałaś, Bydgoszcz jest droga niestety w lekach :(

czarna

a powiedz mi jak te epikryzy mają wygladac. bo moja ginka nie wie jak mi to napisać. wystarczy np na zaświadczeniu lekarskim ?

genna
helo, super że jesteś znowu z nami, napewno było ci ciężko. . .

Ostatnia edycja:
Staramy się od 4 lat tak "pełną parą" :) Kilka iui, hsg oraz laparo (jeden niedrożny) wiec lakarz zakwalifikował nas od razu. Leczymy się w Gameta Kielce. To nasze pierwsze podejście doin vitro. Wczoraj miałam punkcję w sumie pobrali 19 komórek z czego 12 jest dojrzałych, w poniedziałek mają dzwonić ile mamy zapłodnionych oraz kiedy transfer.

Trochę Was podczytuję i bardzo dużo się dowiedziałam bo byłam zielona:-D dziękuję bardzo za waszą wiedzę

Ściskam mocno i już tańczę za następne wysokie bety : Rofl:

Genna witamy Cię spowrotem;-) Jak możesz to uzupełnij mi w tabelce:23.09- pobrali 17 oocytów, zapłodnili 6, 25.09 transfer 1 zarodka a ile będę miała mrozaków dowiem się dopiero w dniu bety (07.10). Dziękuję za wpis

Cześć dziewczyny! jestem tu nowa, ale czytam Was od dłuższego czasu:) ja jestem już po pierwszej stymulacji, niestety nie miałam nawet transferu, bo z 6 komóreczek zapłodniła się tylko jedna, a ze ze względu na hiperstymulacje nie mogli podać mi jej w 3 dobie, no i niestety nie przetrwał zarodek do blastusia :( byłam załamana, teraz zbieram siły do następnej stymulacji...myślałam o zmianie kliniki, ale chyba spróbujemy jeszcze raz. Nie wiem w sumie jakie były przyczyny tak kiepskiej sytuacji..lekarz mówił coś, że będzie musiał podać inne leki przy drugiej stymulacji...zobaczymy czy to coś da. Najważniejsze, żeby się nie załamywać:) cały czas za wszystkie Was trzymam mocno kciuki, żeby się udało:)

Ehhhh boję się jak to z nami będzie. :-( U mnie niestety nie ma takich profesjonalnych klinik, ja leczyłam się w zwykłym gabinecie ginekologicznym, gdzie nie ma komputera, karta prowadzna jest ręcznie, ja za chiny ludowe nie mogę się doczytać.... ciekawe co na to powie lekarz w klinice :-(

ja też część dokumentacji miałam u gina gdzie kartoteka była prowadzona ręcznie i to w zasadzie tej dokumentacji dla mnie kluczowej, więc umówiłam się na wizytę przedstawiłam swoją sytuację, mój gin powiedział, że oczywiście nie ma problemu, tylko ze względu na brak komputera w gabinecie umówił się ze mną na późniejszy termin (po 2-3dniach), gdyż chciał aby epikryza wyglądała profesjonalnie, wydaje mi się że każdy lekarz ma obowiązek wystawienia epikryzy dotychczasowego leczenia...

reklama
czarna

a powiedz mi jak te epikryzy mają wygladac. bo moja ginka nie wie jak mi to napisać. wystarczy np na zaświadczeniu lekarskim ?

Tak wystarczy zaświadczenie, u mnie było napisane od kiedy się leczę, jakie procedury lecznicze były stosowane i jakie leki, czyli np, w okresie od 09.2009 do 05.2010 wykonano stymulację jajeczkowania przy użyciu clo, po nieudanych próbach pacjentka podeszła do 4 IUI w okresie od ... do .... (wymieniono oczywiście wszystkie leki), kiedy te próby również nie przyniosły rezultatu w postaci ciąży zaproponowano pacjentce podejście do IVF w klinice wspomagania rozrodu.
Tak to mniej więcej wyglądało ;)

Do góry