reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna ja rok temu, przed pierwszym ivf też miałam podobnie, @ przylazła w 36 dc a wtedy miałam idealnie 30-31 dni cykl, bo dopiero po ivf porobiły się klocki z moim cyklem.

Gizas, no właśnie psikusa mi robi :) bo miałam antyki zacząć brać i dupa, we wrześniu wypadnie mi cały ten cyrk a moja firma organizuje zawody i będę miała kupe robotyi będę musiała ją prowadzić a tak to w dniach gdzie jest impreza wychodzi mi transfer :/

Gizas walcz o swoje 500zł piechotą nie chodzi !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
podsyłam pomocny i ciekawy link do portalu medycznego dzieki ktoremu mozna szybko i latwo umowic sie do wielu specjalistów https://recepcjamedyczna.pl/jforum/pediatra taki niezbednik w dzisiejszych czasach
yes2.gif

"Tak, te badania oraz badanie grupy krwi, jeśli jej Pani nie dotychczas nie oznaczała, są refundowane, a więc pobierane po zakwalifikowaniu się do Programu i Pani nie musi za nie płacić. Podobnie badania w kierunku HIV, żółtaczki typu B, żółtaczki typu C, kiły orazChlamydii u Pani męża/partnera, o ile nie macie Państwo ich wykonanych w ciągu ostatnich 6. miesięcy."

Dostałam odpowiedź z forum Novum iż są refundowane :-) zarówno moje jak i M:-)
Dziś jadę do ginekologa ze swoimi kłykcinami, dr z kliniki odesłał mnie do innego lekarza, albo gina albo dermatologa, kurcze jakby nie mógł przepisac jakieś maści.... dobrze że tą wizytę mam z pakietu medycznego, bo na nfz to się nic nie da zrobić.
Za wizyte w klinice która notabene była kwalifikacyją tez płaciłam 80 zł, ale miałam USG więc podobno to już jest płatne, ale tego się nie czepaim

Gizas ja też za swoją wizytę "kwalifikacyjna " płaciła i to nie mało 140 zł też miałam USG i badanie, ale jak pytałam w recepcji to kolejna już bezpłatna, gdzie rozpiszą mi leki i porobią badania :)

Gizas...ja też własnie dzwoniłam...i pani ma zapytać kierownika i oddzwonić...
mialam dokładnie tak samo jak Ty...równe 500zł za wirusologię... już po zakwalifikowaniu....
oj..bede ostro o to walczyć:)
zwłaszcza ze jestem low responder i leków do stymulacji mam duzo. juz mi wyliczyła ze ok 2tyś.
Gizas-ja za wizytę kwalifikacyjną nie placiłam nic.tez miałam usg w tym.

Agusiapiela-facet tez musi chlamydie mieć i wirusologię całą.

Ostatnia edycja:
Kurcze widzicie dziewczyny jak to jest niby refundowane ale jak się człowiek nie upomni to skasują. Trzeba walczyć o swoje, każda złotówka się przyda jak nie na leki to już dla dzidzi kupimy coś fajnego :-)

Witam was dziewczynki:-)
Ja dziś dzwoniłam do kliniki w sprawie wyniku z chlamydii i otrzymałam odpowiedź,że już jest i wyszedł prawidłowy czyli nie mam chlamydii a robiłam go w zeszłym tygodniu w środę :-)Moja @ się opóźnia a przez to,że się spóźnia to mogę stymulację zacząć nawet od teraz bo tylko ta chlamydia mnie trzymała.
GIZAS-ja właśnie byłam pewna tego,że te badania są refundowane i ździwiłam się tym jak napisałaś,że za nie płaciłaś ale dobrze,że odzyskasz te pieniążki bo 500zł piechotą nie chodzi :no:
BLUESKY-ty też na pewno odzyskasz pieniążki :tak:
GENNA-mi też @ robi psikusa nie wiem może przez te upały :-(
Pieniążki za wizytę kwalifikacyjną też nie powinnyście płacić bo ona też jest refundowana(ja nie płaciłam) i nieważne czy było w tedy usg czy też nie)
Została nam tylko wirusologia ale na te wyniki czeka się 1 dzień

Do mnie z kliniki nie oddzwonili, ale spokojnie poczekam do wizyty, paragon mam więc musze tę kase odzyskać.
Blue ja już za 6 dawek na 6 dni 225 jm gonalu F wydałam 2160 zł
Agusia super że wynik dobry:-)
Ja zadzwonie po mój wynik może w czwartek, a najdalej w piątek, żeby miec pewność co do zażycia symulantów. Pani w rejestracji powiedziała ze dr zakłada że wyniki będą ok, no moze hiv i żóltczkę czy kiłe można odhaczyć ale chlamydia jest powszechną chorobą wię tego nie powinnien zakładać z góry doktorek.

reklama
mi zadzwonili ze jutro kierownik do mnie zadzwoni. ja mam Gonapeptyl i Pergoveris.
na 6 dni i zapłaciłam koło 1260zł.

u Horaka brałam Menopur i Puregon...no i kwota tam koło 4500za same leki.

Do góry