reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A tego to Ci nie powiem, bo nie wiem tak konkretnie🤷‍♀️ po co mi ten immuno dopisał go na recepcie, zrobił to bez objaśnienia. Wcześniejszą immunolog u której się konsultowałam i byłam zadowolona z konsultacji z nią (tłumaczenie wszystkiego) nie zalecała tego leku. A w ogóle to mam go w domu, bo mój mąż dostał go na łuszczycę w razie nasilenia zmian, więc pewnie ma szerokie zastosowanie . Inne dziewczyny brały go w kontekście transferu to może Ci objaśnią🤔
ja np dostałam encorton na rozszerzenie dróg oddechowych, to silny steryd, brałam go miesiąc, wchodząc i schodząc z dawek, uratował mi życie 🙈Ale w kwesti ivf… nie mam pojęcia.

reklama
IMG_9610.jpeg

Byłam u lekarza. Przerywamy stymulację, wchodzimy na antykoncepcję 😓
Organizm źle zareagował na stymulację, w lewym jajniku jajeczko zluteizowalo i ma 28 mm, w prawym jakiś mały pęcherzyk, endometrium maleńkie…. Same nieprawidłowości. Za tydzień wizyta. Pytałam o genetykę powiedział żebyśmy zrobili kariotypy, a po otrzymaniu wyników, umowili się do genetyka, ale badanie zarodków nie jest konieczne w naszym przypadku.
Zlecił badanie amh i proga.

Byłam u lekarza. Przerywamy stymulację, wchodzimy na antykoncepcję 😓
Organizm źle zareagował na stymulację, w lewym jajniku jajeczko zluteizowalo i ma 28 mm, w prawym jakiś mały pęcherzyk, endometrium maleńkie…. Same nieprawidłowości. Za tydzień wizyta. Pytałam o genetykę powiedział żebyśmy zrobili kariotypy, a po otrzymaniu wyników, umowili się do genetyka, ale badanie zarodków nie jest konieczne w naszym przypadku.
Zlecił badanie amh i proga.
Oh nooo :( kurcze nie tak miało być. Jak się czujesz z tą informacją?

Oh nooo :( kurcze nie tak miało być. Jak się czujesz z tą informacją?
Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?

Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?
Przykro mi że nie poszło wszystko gładko od razu. :( mam nadzieje ze to taki falstart i kolejny cykl bedzie tym idealnym.
Moim zdaniem to nie powinno Ci sie zaliczyć jako wykorzystanie pierwszej procedury i kolejny cykl stymulacji będzie dalej pierwsza procedurą. Podpisywaliście już dokumenty o pierwszej procedurze?

reklama
Przykro mi że nie poszło wszystko gładko od razu. :( mam nadzieje ze to taki falstart i kolejny cykl bedzie tym idealnym.
Moim zdaniem to nie powinno Ci sie zaliczyć jako wykorzystanie pierwszej procedury i kolejny cykl stymulacji będzie dalej pierwsza procedurą. Podpisywaliście już dokumenty o pierwszej procedurze?
podpisaliśmy umowę, mam protokół i kartę obiegową pierwszej procedury, mieliśmy dostarczyć dziś zgodę na transfer ale nie było potrzebne…..

Do góry