reklama
Agusiapela
Fanka BB :)
W regulaminie z mz na stronie 8 jest informacja że badania należy wykonac u dwóch osób, bo mężczyżnie też moga mieć chalmydię a to bardzo osłabia nasienie
Nie mogę tego znaleźć w regulaminie jak konkretnie pisze?
Agusiapela
Na stronie twojej kliniki nawet jest potwierdzone to,że za badania itd.płaci Państw.Co jest finansowane przez Państwo to jest podtytuł'
Agusiapela
GIZAS-kochana masz rację facet też powinien mieć zrobione badanie na chlamydię znalazłam to na tej 8 stronie :-) Zastanawia mnie to dlaczego lekarz nie zrobił mu tego badania,zapomniał?Kochana czy to badanie to facet ma wykonane z krwi?My zostaliśmy zakwalifikowani na podstawie wyniku AMH oraz wyniku badania nasienia,może też dlatego,że u nas przyczyną niepłodności jest mała oraz słaba armia mojego m a jest to potwierdzone ponad dwu letnim leczeniem?
genna
No to po urlopie
witam was dziewczynki w upalną niedziele, troszkę was podcYtywalam na telefonie ale z pisaniem już gorzej więc póki pamietam.......
gizas, blue gratuluje AMH godnego refundacji brawooooooo
agusiapel gratuluje kwalifikacji
no to dziewuszki działamy
witam nowe dziewczynki
a moja szanowna@ robi sobie jaja...miała przyjść w czwartek-piątek a ona nadal nic, dziś zrobiłam testa i widziałam cień cienia kreski, więc polkazalam mojemu M i on tez widział, no ale bez zbędnej uciech pojechałam do szpitalnego labo zrobic bete i dupa, test jakiś felerny więc czekam....... Wykupilem jedno opakowanie tabsow anty, ale moze nie będę musiała ich brać bo miałam je wziąć jak będę czekała na wpisanie na listę ministerstwa, a ze szybko poszlo to moze jak pójdę w piątek i jeszcze nie zdążę ich łyknąć i zacznę stymulacje, no ale nie wiem....czekam
jutro do pracy ale w tejgorączce twoja w biurze na poddaszu się rozpuszczę
gizas ale cię w jajo zrobili!!!,:/ Walcz o kasę która wydałaś i to nie małą!
witam was dziewczynki w upalną niedziele, troszkę was podcYtywalam na telefonie ale z pisaniem już gorzej więc póki pamietam.......
gizas, blue gratuluje AMH godnego refundacji brawooooooo
agusiapel gratuluje kwalifikacji
no to dziewuszki działamy
witam nowe dziewczynki
a moja szanowna@ robi sobie jaja...miała przyjść w czwartek-piątek a ona nadal nic, dziś zrobiłam testa i widziałam cień cienia kreski, więc polkazalam mojemu M i on tez widział, no ale bez zbędnej uciech pojechałam do szpitalnego labo zrobic bete i dupa, test jakiś felerny więc czekam....... Wykupilem jedno opakowanie tabsow anty, ale moze nie będę musiała ich brać bo miałam je wziąć jak będę czekała na wpisanie na listę ministerstwa, a ze szybko poszlo to moze jak pójdę w piątek i jeszcze nie zdążę ich łyknąć i zacznę stymulacje, no ale nie wiem....czekam
jutro do pracy ale w tejgorączce twoja w biurze na poddaszu się rozpuszczę
gizas ale cię w jajo zrobili!!!,:/ Walcz o kasę która wydałaś i to nie małą!
Dzwoniłam do kliniki z wyjaśnieniami dlaczego płaciłam za badania wirusologiczne i chlamydie 500 zł. Kobietka się broniła że to tez jest wymagane do kwalifikacji i dlatego za to zapłaciłam, ale czytałam regulamin i wypowiedź jednego lekarza że to już jest podpięte pod częśc dofinasowania rządowego. Ma porozmawiać z doktorkiem i zadzwonić dziś z wyjaśnieniem.
Ale na wynik chlamydia czeka sie podobno trzy tygodnie, mu jutro dopiero mija tydzień. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę anty, nie wiem po ilu dniach przyjdzie @ ale obstawiam że max 5 no i 2 dc pierwszy zastrzyk, a wolałabym zacząć po wyniku badania. 3 lata temu miałam robioną chlamydie i bylo ok, ale z moimi problemami i wszystkim pod górke chciałabym mieć pewność że wszystko będzie ok.
Ale na wynik chlamydia czeka sie podobno trzy tygodnie, mu jutro dopiero mija tydzień. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę anty, nie wiem po ilu dniach przyjdzie @ ale obstawiam że max 5 no i 2 dc pierwszy zastrzyk, a wolałabym zacząć po wyniku badania. 3 lata temu miałam robioną chlamydie i bylo ok, ale z moimi problemami i wszystkim pod górke chciałabym mieć pewność że wszystko będzie ok.
kasik36
Genna przykro mi bardzo :-( Wyobrażam sobie z jaką nadzieją czekałaś na wynik bety, swoją drogą ciekawe dlaczego pojawił się cień drugiej kreski. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło i może i dobrze bo bym zwariowała chyba ...
Gizas ciekawe czy będzie można to cofnąć. Rozumiem, że robiłaś to w tej samej klinice i już po kwalifikacji? Jeżeli tak to powinni oddać kasę moim zdaniem.
Gizas ciekawe czy będzie można to cofnąć. Rozumiem, że robiłaś to w tej samej klinice i już po kwalifikacji? Jeżeli tak to powinni oddać kasę moim zdaniem.
Ostatnia edycja:
genna
Kasik36 wiesz ja się w ogóle nie nastawiałam, a stojąc w kolejce po wynik sama do siebie mówiłam po co ja w ogóle robiłam te badanie, ale żeby było śmieszniej, @ nadal nie ma, UU strasznie bolą jak nigdy, tempka nie spada, w środę pójdę do mojego ginka niech mi ją wywoała bo wszystko mi się przesuwa, już przełożyłam wizytę w klinice :/Genna przykro mi bardzo :-( Wyobrażam sobie z jaką nadzieją czekałaś na wynik bety, swoją drogą ciekawe dlaczego pojawił się cień drugiej kreski. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło i może i dobrze bo bym zwariowała chyba ...
reklama
Genna ja rok temu, przed pierwszym ivf też miałam podobnie, @ przylazła w 36 dc a wtedy miałam idealnie 30-31 dni cykl, bo dopiero po ivf porobiły się klocki z moim cyklem.
Kasik wydaję mi się że dostanę zwrot kasy bo to byłoby niezgodne z regulaminem z MZ. A badanie robiłam w swojej klinice, zaraz po wyjściu z gabinetu doktora po informacji że zostaliśmy zakwalifikowani.
Lista pytań - novum
na pierwszej stronie jest pytanie od Gabi i lekarz jej odpowiada że to jest refundowane
Kasik wydaję mi się że dostanę zwrot kasy bo to byłoby niezgodne z regulaminem z MZ. A badanie robiłam w swojej klinice, zaraz po wyjściu z gabinetu doktora po informacji że zostaliśmy zakwalifikowani.
Lista pytań - novum
na pierwszej stronie jest pytanie od Gabi i lekarz jej odpowiada że to jest refundowane