reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

W regulaminie z mz na stronie 8 jest informacja że badania należy wykonac u dwóch osób, bo mężczyżnie też moga mieć chalmydię a to bardzo osłabia nasienie

reklama
Na stronie twojej kliniki nawet jest potwierdzone to,że za badania itd.płaci Państw.Co jest finansowane przez Państwo to jest podtytuł'

GIZAS-kochana masz rację facet też powinien mieć zrobione badanie na chlamydię znalazłam to na tej 8 stronie :-) Zastanawia mnie to dlaczego lekarz nie zrobił mu tego badania,zapomniał?Kochana czy to badanie to facet ma wykonane z krwi?My zostaliśmy zakwalifikowani na podstawie wyniku AMH oraz wyniku badania nasienia,może też dlatego,że u nas przyczyną niepłodności jest mała oraz słaba armia mojego m a jest to potwierdzone ponad dwu letnim leczeniem?

Agusia to jest badanie z cewki, M dostaje patyczek i musi sobie zrobić wymaz.
Już wiem że te badania są objętę refundacją, jutro dzwonie i wyjasniam sytuację

No to po urlopie:)
witam was dziewczynki w upalną niedziele, troszkę was podcYtywalam na telefonie ale z pisaniem już gorzej więc póki pamietam.......
gizas, blue gratuluje AMH godnego refundacji:) brawooooooo
agusiapel gratuluje kwalifikacji:)
no to dziewuszki działamy:)
witam nowe dziewczynki:)
a moja szanowna@ robi sobie jaja...miała przyjść w czwartek-piątek a ona nadal nic, dziś zrobiłam testa i widziałam cień cienia kreski, więc polkazalam mojemu M i on tez widział, no ale bez zbędnej uciech pojechałam do szpitalnego labo zrobic bete i dupa, test jakiś felerny więc czekam....... Wykupilem jedno opakowanie tabsow anty, ale moze nie będę musiała ich brać bo miałam je wziąć jak będę czekała na wpisanie na listę ministerstwa, a ze szybko poszlo to moze jak pójdę w piątek i jeszcze nie zdążę ich łyknąć:) i zacznę stymulacje, no ale nie wiem....czekam:)
jutro do pracy ale w tejgorączce twoja w biurze na poddaszu się rozpuszczę:)
gizas ale cię w jajo zrobili!!!,:/ Walcz o kasę która wydałaś i to nie małą!

Dzwoniłam do kliniki z wyjaśnieniami dlaczego płaciłam za badania wirusologiczne i chlamydie 500 zł. Kobietka się broniła że to tez jest wymagane do kwalifikacji i dlatego za to zapłaciłam, ale czytałam regulamin i wypowiedź jednego lekarza że to już jest podpięte pod częśc dofinasowania rządowego. Ma porozmawiać z doktorkiem i zadzwonić dziś z wyjaśnieniem.
Ale na wynik chlamydia czeka sie podobno trzy tygodnie, mu jutro dopiero mija tydzień. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę anty, nie wiem po ilu dniach przyjdzie @ ale obstawiam że max 5 no i 2 dc pierwszy zastrzyk, a wolałabym zacząć po wyniku badania. 3 lata temu miałam robioną chlamydie i bylo ok, ale z moimi problemami i wszystkim pod górke chciałabym mieć pewność że wszystko będzie ok.

Genna przykro mi bardzo :-( Wyobrażam sobie z jaką nadzieją czekałaś na wynik bety, swoją drogą ciekawe dlaczego pojawił się cień drugiej kreski. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło i może i dobrze bo bym zwariowała chyba ...

Gizas ciekawe czy będzie można to cofnąć. Rozumiem, że robiłaś to w tej samej klinice i już po kwalifikacji? Jeżeli tak to powinni oddać kasę moim zdaniem.

Ostatnia edycja:
Genna przykro mi bardzo :-( Wyobrażam sobie z jaką nadzieją czekałaś na wynik bety, swoją drogą ciekawe dlaczego pojawił się cień drugiej kreski. Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło i może i dobrze bo bym zwariowała chyba ...
Kasik36 wiesz ja się w ogóle nie nastawiałam, a stojąc w kolejce po wynik sama do siebie mówiłam po co ja w ogóle robiłam te badanie, ale żeby było śmieszniej, @ nadal nie ma, UU strasznie bolą jak nigdy, tempka nie spada, w środę pójdę do mojego ginka niech mi ją wywoała bo wszystko mi się przesuwa, już przełożyłam wizytę w klinice :/

reklama
Genna ja rok temu, przed pierwszym ivf też miałam podobnie, @ przylazła w 36 dc a wtedy miałam idealnie 30-31 dni cykl, bo dopiero po ivf porobiły się klocki z moim cyklem.
Kasik wydaję mi się że dostanę zwrot kasy bo to byłoby niezgodne z regulaminem z MZ. A badanie robiłam w swojej klinice, zaraz po wyjściu z gabinetu doktora po informacji że zostaliśmy zakwalifikowani.

Lista pytań - novum
na pierwszej stronie jest pytanie od Gabi i lekarz jej odpowiada że to jest refundowane

Do góry