reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Masz zajebiste AMH więc powinnać sie super stymulować a co za tym idzie mniejszą dawką czyli będzie taniej:tak:

Znalazłam wyniki z chlamydii moje sprzed 3 lat i było ok, zarówno igG jak i igM. HBS miałam ujemny a potem w 2012 r zrobiłam 3 szczepionki przecic żółtaczce. USR też miałam ujemne, teraz to się nazywa VDRL i to jest odnośnie kiły-wynik z 2010 r.
HCV i HIV nigdy nie miałam, M nie miał żadnego z tych badań. Za badania swoje i M zapłaciłam 500 zł, odeszło nam grupy krwi bo juz mieliśmy

GIZAS-nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam czy ty płaciłaś teraz za badania po kwalifikacji?Bo ja chlamydię i resztę badań będę miała za darmo z rządówki

reklama
W regulaminie masz napisane że za badania masz zapłacić sama, nie wiem, każda klinika interpretuje po swojemu.
Ja płaciłam za swoje. Kosztowało nas to 500 zł.

Nie wiem już:angry:czytam regulamin i piszę że przed kwalifikacją para powinna miec wyniki o których pisałam, a w kosztorysie uwzględnia koszt badań chorób zakażnych- a hiv, hbs itd to zakażne. Czyli chyba oskubana mnie z 500 zł:angry:
No jasna cholera:wściekła/y:

Nie wiem już:angry:czytam regulamin i piszę że przed kwalifikacją para powinna miec wyniki o których pisałam, a w kosztorysie uwzględnia koszt badań chorób zakażnych- a hiv, hbs itd to zakażne. Czyli chyba oskubana mnie z 500 zł:angry:
No jasna cholera:wściekła/y:

No właśnie mnie to zdziwiło,że coś płaciła,w regulaminie pisze ,że przed kwalifikacja jeżeli lekarz zleci jakieś dodatkowe badania to robimy je na własny koszt ale po kwalifikacji nie płacimy już za nic,mamy refundowane badania,które są wskazane w regulaminie.Wiem to gdyż lekarz chciał nam zlecić inne badania które kosztują 300zł(jakieś genetyczne)i mówił,że każdej parze są zlecane przed big ale niestety nie może ich nam zlecić gdyż Ministerstwo Zdrowia ich nie refunduje a,że jesteśmy już zakwalifikowani to nie może klinika pobierać od nas żadnych opłat gdyż to by było naruszenie regulaminu.

My tylko opłacany AMH, FSH, BADANIE NASIENIA,CYTOLOGIE bo te badania są wskazane przed kwalifikacja.Masz prawo żądać zwrotu gotówki gdyż za badania placilas po kwalifikacji.

Dobrze że zachowałam paragon:crazy: Zadzwonie w pon i się wypytam. Może moja klinika zakłada z góry że przekroczy się 7500 zł dofinansowania i od razu ciągnie kase
embarrassed.gif

W sumie ICSI 4000 zł, ET 800 zł, punkcja 1000 zł, to jest 5800 plus za wizyty u mnie jest 80 zł, badania progesteronu i estradiolu. Ale na to zostaje 1700 więc badania na choroby zakaźne powinni chyba uwzględnić
realmad2.gif

No nie to ja już się sama wku....am.ja miałam tylko chlamydie(facet nie potrzebuje)za darmo.W ogóle jak oni mogli po zakwalifikowaniu was brać kasę jak nie mogą,naruszyli regulamin.Te 7800zł dostają za wszytko za badania,transfer itp.Kochana zadaj kasy bo to jest 500zł które by ci się sprzydaly do stymulacji prawda?A w jakiej klinice jesteś?

reklama
Do góry