reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
anika11 - napiszę, ale czekam na rewanż. [emoji6]
Wojtek już łapie zabawki umyślnie, wpycha piąstki do buzi, ostatnio z wyprostowanymi palcami, więc często ma odruch wymiotny [emoji28].
Ładnie trzyma główkę na brzuchu, ale szybko się irytuje. Ale jak go w pionie trzymamy lub u nas na brzuchu to ładnie trzyma i długo.
Apetyt ma dobry. Od 1,5 tyg karmię go z dwóch piersi, po skoku rozwojowym. Niestety nadal jakoś nie naleciało mi więcej pokarmu. Zasypia do 22 i często śpi całą noc, ale czasem wybudza się po godzinie i już potem co 3h. Czasem wybudzają go jego bąki [emoji23].
Uśmiecha się pełną gębą, trochę guga, przewraca się z pleców na bok, jak się postara. Wodzi za mną wszędzie główką i wzrokiem....
Tydzień temu ważył 5400g,ile mierzy nie wiem ,ale chyba ok 61 cm. Generalnie tułów ma długi, nóżki krótkie, bo spodenki 62 za długie, a body 62 za krótkie się robi (dlatego ma taki dekolt) [emoji23].

Ostatnia edycja:
Hess , ale pięknie się Wojtuś rozwija - oby tak dalej!
Zacznę od tego, że Polka większa od Twojego synka - na pewno ma już ponad 6kg i ubranka 62 są już za małe ciut. Apetyt ma - je póki co z jednej piersi ;) też zasypia przed 22 i zdarza się, że śpi do 5, a innym razem budzi się wcześniej. Karmię ją raz w nocy. W ciągu dnia drzemkę tylko 30minutowe;)
Nienawidzi leżeć na brzuszku, co podkreśla głośnym krzykiem! Oczywiście kładziemy ja tak, ale za bardzo główki nie podnosi. Za to w pozycji pionowej głową sztywno i obserwacja świata na całego!;) łapki pakuje do buzi sliniac się przy tym niemilosiernie:) gada na całego! Do nas, do karuzeli,do misia:) zaczyna się śmiać w głos, a uśmiechy rozdaje od samego rana:) wodzi wzrokiem, rozpoznaje mnie i M. Pocieszna jest:)

Niech nam zdrowo rosną! :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

24magda09, iga - jak u Was dziewczyny?

U nas wszystko dobrze, rozwijamy życie towarzyskie w nowym wymiarze, czyli spotkania dzieciatych [emoji1].

Hej. U mnie ciąża przebiega prawidłowo. Od czasu do czasu coś zalkuje ale to normalne. Zdecydowanie mniej mnie brzuch boli niż w pierwszej ciąży. 29 mam prenatalne u Węgrzyna w Novum. Cieszę się że po oglądam mojego robaczka.

Hess lubię czytać jak piszesz o Wojtusiu. W ogóle tak ładnie piszecie o swoich dzieciach.

Pozdrawiam.

Iga - jeszcze trochę i Ty będziesz rozpisywać się o swoim maluszku [emoji4]. Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze przebiega . Oby tak dalej [emoji4].

Ostatnia edycja:
Hess ja trochę inaczej podchodzę do tego bo mam jedno bandziorstwo w domu ale jednak jak się widzi dziecko na usg jak taki mały Robak który ma 4 cm się rusza to jest przeżycie. Jak ze wszystkim zresztą.
My do dziś z mężem jaramy się byle pierdołą która zrobi Antoś.

Hess ja trochę inaczej podchodzę do tego bo mam jedno bandziorstwo w domu ale jednak jak się widzi dziecko na usg jak taki mały Robak który ma 4 cm się rusza to jest przeżycie. Jak ze wszystkim zresztą.
My do dziś z mężem jaramy się byle pierdołą która zrobi Antoś.

Drugim też się jarać będziecie. Na pewno.

reklama
Cześć dziewczyny,

Co u Was?

U mnie wszystko dobrze. Od dwóch dni zaczęłam podawać Wojtkowi nieco herbatki koperkowej, tak z 20-30 ml dziennie. Bo rzadko kupy robił. Co prawda się nie męczył, ale bąki puszczał capiące i męczył nas, hihi. A tak serio to go budziły w nocy i potem zasnąć nie chciał.

Butelki nie kuma w ogóle, więc podaję mu łyżeczką.

Kochane, życzę Wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęścia i radości w nowym nadchodzącym roku.

[emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319][emoji319]

[emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313][emoji313]

Do góry