reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

e2a187b5eef67b3b9e1e6c736d75532a.jpg

reklama
Hess a mi pediatra mówiła że herbatka koperkowa i ogólnie koperek w diecie mamy ściskając kupę. Żeby tego unikać i lepiej podawać przegotowaną wodę lub rumianek ale przy rumianku trzeba obserwować bo lubi uczulać.
U was ściśle a u nas rzadkie kupki bo Antosiowi wychodzi 4 trzonowa i zawsze przy bardziej bolesnym zabkowaniu kupy rzadkie i trzeba pilnować bo lubią bokiem uciekać:D

Hihi. No u nas też są rzadkie kupy co 3,4 dni. A jak codziennie to też takie. Tylko w mniejszej ilości. Generalnie ja podaje 2 łyżeczki od herbaty naparu z kopru na 120 ml wody. Tak mi położna poradziła. Samą wodę też polecała.
Z rumiankiem nie mam odwagi właśnie ze względu, że może uczulać.
Ogólnie to on się jakoś nie męczy, nie płacze. Tylko sam fakt zrobienia większej ilości bąków go budzi [emoji23]. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Hej dziewczyny;) jak po świętach?? U mnie na razie ok tzn plamienia się uspokoily. 2.01 mam badania prenatalne. Kochane boję się okropnie. Stres towarzyszy mi codziennie jak myślę o tym wszystkim. Wszystko wtedy wraca ...pamiętam tamte wszystkie dni. Buziaczki

Hej dziewczyny;) jak po świętach?? U mnie na razie ok tzn plamienia się uspokoily. 2.01 mam badania prenatalne. Kochane boję się okropnie. Stres towarzyszy mi codziennie jak myślę o tym wszystkim. Wszystko wtedy wraca ...pamiętam tamte wszystkie dni. Buziaczki

Hej, myślę kochana, że teraz będzie wszystko dobrze. To taki cud, że nie może być inaczej [emoji8].

U nas święta szybko minęły, Wojtek najgorzej zniósł pobyt u teściów [emoji6]. Bo tam każdy chciał się nim nacieszyć i chyba za dużo dobrego było. Natomiast u mojej rodziny był spokojniejszy, aczkolwiek pomarudzic też musiał.
Jutro jedziemy do Lublina na 1 noc. Zobaczymy jak nam pójdzie zwiedzanie z naszym szkrabem.

A jak u reszty dziewczyn?

Hej. U nas wszystko dobrze. Jutro mam prenatalne. Trzymajcie kciuki.
Antoś w święta czuję się jak ryba w wodzie. Jest bardzo towarzyski. Chodził całe święta i śpiewał Alleluja:D chyba mu się święta pomyliły ale muszę przyznać że ma skubaniec głos:)

Magda wiem że towarzyszy ci teraz strach ale myślę że ta ciąża to taki dar dla was po tym wszystkim co przeszłością i będzie wszystko dobrze. Kibicuje wam mocno.

Hess powodzenia na wyjeździe i oby Wojtuś był grzeczniutki.

Badania mialam wczoraj ale jak zwykle w podrozy okropnie się czułam i nic nie pisałam.
Wszystko jest dobrze. Dzidzia zdrowo rośnie. Ma już 7,9 cm czyli wielkolud :D
Wszystkie ryzyka wyszły bardzo niskie.
Pytałam doktorka czy widzi coś między nóżkami bo w pierwszej ciąży dobrze przepowiedział i mówi że wydaje mu się że Antoś będzie miał braciszka.
Wiadomo że to jeszcze wcześnie ale zobaczymy czy się sprawdzi.

reklama
Iga - super, że na badaniach wszystko ok. Trzymam kciuki by wszystko szło książkowo i była to nudna ciąża [emoji4].

Ostatnia edycja:
Do góry