reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

I oto mamy piękny wrzesień :)

WRZESIEŃ

8/9 - Hess - termin porodu ??
8 - anika11 - KTG
12 - anika11 - posiew i usg
15 - anika11 - KTG
19 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
27 - anika11 - rozpakowanie przez cc

Kogoś dopisać, coś zmienić??

reklama
Hess, coś mi się wydaje, że zdominowałyśmy kalendarz :D dziewczyny, podawać terminy, choć przybliżone!

Hess, czy Ty miałaś już jakieś ktg? dlaczego nie możesz się kłasc na plecach?MAły bedzie miał bardzo fajną wagę:)

Iga, zawsze coś! ale dzielna babka jesteś, no i październik przyniesie lepsze wiesci :*

anika11 - ja to tam już tylko jeden termin zajmuję w sumie, reszta to Ty ;).
Na plecach mam się nie kłaść, żeby Mały się nie przyniósł, bo już ma wolniejsze tętno, ale to norma ponoć im bliżej porodu. Ale i tak w zasadzie od początku ciąży na plecach nie leżę, bo mi tchu brakowało lub brzuch bolał.
Na ktg mam się zgłosić 08.09, jeśli poród sam się nie zacznie.

Ja nie mam narazie co podać bo na wizytę będę się umawiać jak @ przyjdzie.

Mam takie nadzieje że październik okaże się szczęśliwy. Fajnie by było.

No ale jak narazie czekamy na wasze porody. Będzie będzie się działo i znowu nocy będzie malo;)

Wyspijcie się teraz dzielne mamuśki bo czekają was zarwane nocki. Trzymam za was kciuki.

I oto mamy piękny wrzesień. Nudzimy się do czwartku.....lub nie ;) Któż to teraz wie, hehe.

WRZESIEŃ

8/9 - Hess - termin porodu ?? Lub idę na KTG
8 - anika11 - KTG
12 - anika11 - posiew i usg
15 - anika11 - KTG
19 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
27 - anika11 - rozpakowanie przez cc

Kogoś dopisać, coś zmienić??

Ja nadal w tandemie jakby co. I do jutra włącznie nie mogę urodzić, bo mam mycie okien :D. Tzn nie ja będę je myć, żeby było jasne, hihi. A potem niech się dzieje co chce.
Raz się czuję lepiej, raz gorzej, ale generalnie nie mam żadnych konkretnych objawów zbliżającego się porodu.

Ostatnia edycja:
Iga może to jakiś znak:))) czyli październik należy do was:))))

Hess prawidłowe tętno to 120-170 położnych się pytałam:)) szoruj szoruj okna:) to może urodzisz:))) hihihih czekamy na ciebie;D

Anika potem twoja kolej:) jak się czujecie dziewczyny???? Mozliwe że w tym samym dniu będziemy miały cesarkę:)))

A my własnie po kolejnym USG Jagoda tadammmmm 2200 waży:) jestem prze szczęśliwa! uffff się strachu najadłam trochę... dziewczyny konkretnej daty jeszcze nie znam:) ale wstępnie to między 16.09 a 29.09:) już wszystko gotowe mamy ale ten czas gzuje!!!!
chyba się nie załapię na październikową cesarke no ale zobaczymy :D im później tym lepiej:)
A tak to wszystko w porządku czuje się rewelacyjnie:) czasami nuda ale dobrze ze mam laptopa to chociaz czas leci szybko już 2 tyg. zleciały:) chociaż pare dni temu miałam stresa bo plamić zaczęłam ale w ten sam dzień miałam wymazy pobierane i dr powiedział ze to prawdopodobnie przez to....

Madziula ta twoja Lencia to jest przecudna:))) jak sie czujesz w roli mamy?:)

DZIEWCZYNY jak to jest z położna środowiskową b nic na ten temat nie wiem...;/

kaiiina - super, że humor dopisuje. Śliczna waga Małej, mój w 34tc ważył niecałe 2400g :). Ciekawe do ilu teraz dobił ;) Oby nie za dużo, to będzie łatwiej rodzić......teoretycznie :D
Moja lekarka mówiła, że tętno dobre, a ogólnie im bliżej porodu, to maleje. Na szkole rodzenia mówili, że do 100 jest ok, a poniżej już źle.
Trzymam kciuki, by Jagoda była jak najdłużej w brzuchu :)

Kaiiinko cieszę się, że Jagódka tak pięknie rośnie :) do połowy września już tuż tuż i też będziesz mamusią :) ...a ja?! czuję się w tej roli rewelacyjnie i czasami ciężko uwierzyć, że to dzieje się naprawdę :) Leneczka jest kochana, guga, śmieje sie w głos, rozpoznaje twarze i co niektórych się boi reagując płaczem :/ ...trzyma głowę już długo i zabiera się do siedzenia, ale to stanowczo za szybko :/ ...jest bardzo towarzyska i uwielbia podróżować - ma coś po mnie :)
Hess, Anika jeszcze chwilka i Wy też będziecie mamusiami ❤
Za pozostałe walczące moc kciuków!

reklama
Hess, halo ?! Jesteś w dwupaku? Jakieś objawy zapowiadajace pojaawienie się synka w terminie? :) cały czas mi siedzisz w głowie!

Kaiina , Twoją mała M bardzo piękna wagę jak na ten tydzień, nic się nie martw;) ciekawe, czy w podobnym terminie pojawią się nasze dziewczyny na swiecie:) położna środowiskowa masz z przychodni, do której należysz (chyba ze wybierzesz inna). Jak sie Małą urodzi, to niech M idzie do Waszej przychodni i zgłosi ten fakt. Wybierze też wtedy pewnie pediatra.
Ja mam położna z innej poradni i mam się odezwać w dniu porodu, a potem wyjścia że szpitala, by ustalić pierwszą domową wizytę za 2-3 dni.
Czuje się dobrze, nie dociera do mnie, ze w tych trzech tygodniach Pola będzie z nami♡

Madzia, ale cudnie czyta sie o Twojej Lence:) niech zawsze bedzie taka radosna:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry