reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

anika11 - pierwsze tygodnie mnie ćmiło w podbrzuszu, tak do 13-14 tc, I teraz znowu. Czasem bardziej ćmi po lewej czasem po prawej. Lekarka powiedziała, że to normalne, że to macica rozrasta się.
Brzuch miałam taki bardziej napięty na dole do tego 13-14 tc, a potem poszło mi w górę nad pępek. Takie wybrzuszenie się zrobiło, też napięte, a na dole miękko. Na wysokości pępka taki rowek mam pomiędzy tymi fałdkami (Góra, dół). Ale zaczyna powoli znikać i robi się taki idealny krągły brzuszek. Po prostu mam dość wysoką ciążę :D.

U mnie teraz w 16 tygodniu pojawiło się cmienie w podbrzuszu i takie lekkie bóle jakny zwiastujace @. Wczesniej tak nie miałam i sie zastanawiam, czy to coś niepokojącego, czy efekt rozrastania się macicy :/

reklama
Dziewczynki zamieszczam kalendarz proszę sprawdzić wszystkie wizyty jeśli coś nie wpisane zgłosić ;-)

KWIECIEŃ

14 - Bernadetta - I beta
15 - Ilka_a - usg pęcherzykowe
15- Kaiina - usg prenatalne
20 - Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23- Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23 - Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
25 - Kate23 - wizyta w klinice
27 - Hess - usg połówkowe
29- 24magda09- usg genetyczne plus pappa

MAJ

9- 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
13 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę

Ostatnia edycja:
anika11 - jeśli to nie są ostre bóle, nie ma plamień itd, to pewnie macica. Tak mi lekarka mówiła. Nie biorę nic na te bóle, bo to w zasadzie takie silniejsze ćmienie. Ale lekarka powiedziała, że w razie czego mogę brać paracetamol, nospe lub magnez. No może raz wzięłam nospe. Wczoraj brzuch mnie nie ćmił, a dziś znowu tak.
Mnie tak jeszcze oprócz ćmienia, bolała lewa strona, jakby jajnik, a potem jakby mnie to piekło. Lekarka mówi, że to typowe objawy rozrasta im się macicy.
Ale jeśli Cie coś nkepokoi, to idź do lekarza.

anika11 - no to dobrze. Może te bóle faktycznie z bakteriami układu moczowego związane......kto wie. Ja akurat podczas tego ćmienia byłam na wizycie u lekarki z morfologią i moczem i było wszystko ok. Podczas badania też. Więc została tylko powiększająca się macica. Mam nadzieję, że u Ciebie to samo będzie :).
Ooooo, u mnie już zakończony 19 tc :D Jupi!!

A zatem kochane postanowione kciuki trzymamy jutro oczywiście za moją betę ;-)

14- Bernadetta- I Beta

KWIECIEŃ

15 - Ilka_a - usg pęcherzykowe
15- Kaiina - usg prenatalne
20 - Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23- Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23 - Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
25 - Kate23 - wizyta w klinice
27 - Hess - usg połówkowe
29- 24magda09- usg genetyczne plus pappa

MAJ

9- 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę