reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie dziewczynki [emoji4] wracam do gry ,toxoplazmoza przebyta antybiotyk poradził sobie w 3 tyg , lekarz sam w szoku .

Mam pytanie odnośnie długiego protokołu ,bo mam długi i juz zaczęłam gonapeptyl od piątku ,antyki jeszcze przez dwa dni i 8 kwietnia wizyta ,ale kiedy zaczyna sie brac zastrzyki stymulujące ? Tzn w ktorym dniu cyklu ?

reklama
Witajcie dziewczynki [emoji4] wracam do gry ,toxoplazmoza przebyta antybiotyk poradził sobie w 3 tyg , lekarz sam w szoku .

Mam pytanie odnośnie długiego protokołu ,bo mam długi i juz zaczęłam gonapeptyl od piątku ,antyki jeszcze przez dwa dni i 8 kwietnia wizyta ,ale kiedy zaczyna sie brac zastrzyki stymulujące ? Tzn w ktorym dniu cyklu ?

Tutaj masz mój długi protokół....u mnie zaczął się w 5dc, po wybraniu atyków.

Długi protokół - Hess

16.02 - start z antykoncepcją - Ovulastan (19 dc)

20.02 - (23dc) - dochodzi Gonapeptyl 0,1 co 2 dni

26.02 - koniec Ovulastanu (@ przyszła 3 dnia po odstawieniu, trwała 6 dni). Gonapeptyl nadal co 2 dni.

05.03 - (5dc; 1DS)
USG, estriadol 77 pg/ml; prg 2,47 ng/ml (już jest za wysoki, odroczony transfer)

06.03 - (6 dc; 2DS)
Gonapeptyl 0,1 + Menopur 225 j.

07.03 - Menopur 150 j.

08.03 - Gonapeptyl 0,1 + Menopur 225 j.

09.03. - Menopur 225 j.

10-12.03 - Gonapeptyl 0,1 + Menopur 225 j.

13.03 - (13dc; 9 DS)
USG, estradiol 2277 pg/ml; prg 3,55 ng/ml. 15 pęcherzyków 14-16 mm; 15 pęcherzyków drobnych, endometrium 12 mm
Gonapeptyl 0,1 + Menopur 225 j.
Wyznaczenie pick-up na 18.03.

14-15.03 - Gonapeptyl 0,1 + Menopur 150 j.

16.03 - (16dc; 12DS)
estradiol ok 8000 pg/ml (nie mogłam znaleść dokładnych wyników); prg ?? (ale wysoki)
Choragon 5000 (zastrzyk na 36h przed punkcją na dojrzenie komórek)
Luteina dopochwowo 2x1 tabl (po 100mg)

17.03 - Luteina bz. + Unidox Solutab 2 x 1 tabl. (rutynowy antybiotyk)

18.03 - pick-up (18 dc)
Pobrano 26 kumulusów (4 zdegenerowane, 5 pustych), było 17 dojrzałych komórek, zapłodniono 6 z nich, zapłodniły się 4, uzyskano 1 zarodek - blastocystę 1BB. Zapłodnienie IVF.

do 20.03 - Unidox Solutab
do 24.03 - Luteina dopochwowo

A tu link do grupy - słownik in vitro, masz tam jeszcze inne długie protokoły. :)
Link do: Slownik in vitro

Fajnie, że wracasz do gry :)

bernadetta - pęcherzyk jak ta lala. Trzymam kciuki za zbliżający się wielkimi krokami transfer :)

KATE23 - tą @ się nie przejmuj aż tak bardzo. Przyszła i to ważne. Ja miałam po 6 dni i do ostatniego dnia obfite były i nagle znikały. Nieraz mnie lekarz badał podczas.......mało komfortowe, ale w niczym to nie przeszkadzało lekarzowi. No niestety nasze organizmy nafaszerowane lekami, nawet pare cykli po mogą wariować.

Hess wielkie dzięki teraz mam jasna sytuacje ;) nie wiem dlaczego mi sie ubzduralo ,ze od początku brałam dwa zastrzyki przy poprzedniej stymulacji [emoji848]

Ilka, widze, że Hess już wszytsko napisała o nawet link do słownika dała. Ja tylko dodam, ze u mnie na gonapeptylu nie było typowej @, ale tym sie nie należy sugerować ;)

Kate, mało przyjemne będzie badanie w trakcie @, ale.dla lekarza to żadna nowość. A Ciebie niech koniecznie zbadaja, żeby żadnych obsuniec nie było ;)

Jutro trzymamy kciuki za Kate23 i udaną wizytę ;-)

30 - KATE23- wizyta w Gamecie

MARZEC

31- Bernadetta - wizyta w klinice

KWIECIEŃ

2 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
4 - Hess - wizyta w Novum
4 - Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8- Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8 - Ilka_a- wizyta plus badania
11 - 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
20 - Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę 27 - Hess - usg połówkowe

Ostatnia edycja:
Witajcie moje kochane;) dziś nadrobilam wszystko ;) dziękuję DZIEWCZYNKI że się martwilyscie ale niepotrzebnie. U mnie wszystko ok,wizyty nie miałam musiałam odwołać. Niespodziewanie wyjechałam do rodziców na święta za granicę nie miałam internetu,dopiero niedawno wróciliśmy i od razu uruchomiłam neta i od razu na forum ☺☺☺ Przepraszam dziewczynki. A przed świętami nie pisałam,miałam wielkiego doła...problemy rodzinne z którymi nie umiałam sobie poradzić niestety życie płata figle. Ale już koniec o mnie ;) Cieszę się kochane że u was wszystko dobrze.

reklama
Do góry