reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Tak czytam...i faktycznie niewiele nas tu zostało? Więc może teraz nasza kolej? ;-) Dziewczynki, transfer mam 1 grudnia :-) mój wynik prg w 16dc był niższy niż w 12dc hehe ;-) nie wiem od czego to zależy? Endo było ok, prg też więc dostaliśmy zielone światło. Od dziś już się faszeruje lutka i dupkiem ;-)

dziewczyny ja tu mocno trzymam kciuki Hess ,Kwiatuszek ,anika,DW87 mam nadzieję że teraz kolej na was nie ma innej możliwości :tak:
niebajka i jak tam u Ciebie bo czekam i czekam aż dasz znać włączyli Tobie insulinę
wszystkim mamuśkom powodzenia :tak::-) trzymam kciuki

Kasiu przepraszam ale u mnie urwanie tylka.. dzisiaj o 18 wyszlam z pracy...w sumie 11h.. na forum nie moglam rano sie zalogowac:/ aplikacje wywalalo:/

Nie mam insuliny. Dokladnie mnie odpytank co jadlam i co robilam po jedzeniu. Nie ma siedzenia po sniadaniu w weekend.. trzeba zasuwac:/ 2 kromki max, a w tabelkach mialam np 75g -3 kromki. Raz tak zjadlam te 3 kromki i cukier poszybowal....
Raz zjadlam pierogi, bo niby mozna.. i tez poszedl:/ nie wolno:/
Takze teraz mam jesc to, po czym mi cukier nie skakal i ruszac sie po posilku i za tydzien znow kontrola:) teraz juz lepiej wiem co i jak:)

info dla dziewczyn przed crio lub przed kolejną stymulacją, które ejszcze po 1 listopada nie były na wizycie... może wiecie, a może nie, więc piszę..

od 1 listopada do stymulacji ivf i crio wymagane są nowe badania (z krwi i posiewy: HBc przeciwciała, toxo igg, igm, różyczka igg, igm, cmv igg/igm, cytologia, biocenoza pochwy i wymaz na chlamydię)

dowiedziałąm się o tym z innego forum i tak sobie myślę, że kliniki powinny o tym informować, bo potem parom przesuwają transfery o miesiąc, bo np posiew jeszcze nie wyhodowany :/ bez sensu! mogliby maile powysyłać czy coś, a tak na twarz sie człowiek dowiaduje w 11dc, a za tydzień crio ma być - no i nie bedzie, jesli z posiewami się nie wyrobią :.

w perspektywie crio, co którego mam podejsc na poczatku stycznia, zadzowniłąm dzisiaj do swojej klinki, dowiedziałąm się, co i jak i w ten sposób na niedzielnej wizycie moja gin oprócz usg pobierze też posiewy i będą miała je ze sobą i nie będę się stresowac, że do crio nie zdążę... oczywiscie badania z włąsnej kieszeni płatne :D

Anika no ja właśnie dostałam cała liste badan za które grubo zaplacilam. I też lekarz miał mi pobrać na te biocenoze pochwy i nie zrobil tego? Ja o tym zapomniałam, on chyba też? Ale na transfer jesteśmy umówieni. Więc mi chyba to nie pokrzyzuje planów?

reklama
Do góry