info dla dziewczyn przed crio lub przed kolejną stymulacją, które ejszcze po 1 listopada nie były na wizycie... może wiecie, a może nie, więc piszę..
od 1 listopada do stymulacji ivf i crio wymagane są nowe badania (z krwi i posiewy: HBc przeciwciała, toxo igg, igm, różyczka igg, igm, cmv igg/igm, cytologia, biocenoza pochwy i wymaz na chlamydię)
dowiedziałąm się o tym z innego forum i tak sobie myślę, że kliniki powinny o tym informować, bo potem parom przesuwają transfery o miesiąc, bo np posiew jeszcze nie wyhodowany :/ bez sensu! mogliby maile powysyłać czy coś, a tak na twarz sie człowiek dowiaduje w 11dc, a za tydzień crio ma być - no i nie bedzie, jesli z posiewami się nie wyrobią :.
w perspektywie crio, co którego mam podejsc na poczatku stycznia, zadzowniłąm dzisiaj do swojej klinki, dowiedziałąm się, co i jak i w ten sposób na niedzielnej wizycie moja gin oprócz usg pobierze też posiewy i będą miała je ze sobą i nie będę się stresowac, że do crio nie zdążę... oczywiscie badania z włąsnej kieszeni płatne