reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Tak czytam...i faktycznie niewiele nas tu zostało? Więc może teraz nasza kolej? ;-) Dziewczynki, transfer mam 1 grudnia :-) mój wynik prg w 16dc był niższy niż w 12dc hehe ;-) nie wiem od czego to zależy? Endo było ok, prg też więc dostaliśmy zielone światło. Od dziś już się faszeruje lutka i dupkiem ;-)

dziewczyny ja tu mocno trzymam kciuki Hess ,Kwiatuszek ,anika,DW87 mam nadzieję że teraz kolej na was nie ma innej możliwości :tak:
niebajka i jak tam u Ciebie bo czekam i czekam aż dasz znać włączyli Tobie insulinę
wszystkim mamuśkom powodzenia :tak::-) trzymam kciuki

Kasiu przepraszam ale u mnie urwanie tylka.. dzisiaj o 18 wyszlam z pracy...w sumie 11h.. na forum nie moglam rano sie zalogowac:/ aplikacje wywalalo:/

Nie mam insuliny. Dokladnie mnie odpytank co jadlam i co robilam po jedzeniu. Nie ma siedzenia po sniadaniu w weekend.. trzeba zasuwac:/ 2 kromki max, a w tabelkach mialam np 75g -3 kromki. Raz tak zjadlam te 3 kromki i cukier poszybowal....
Raz zjadlam pierogi, bo niby mozna.. i tez poszedl:/ nie wolno:/
Takze teraz mam jesc to, po czym mi cukier nie skakal i ruszac sie po posilku i za tydzien znow kontrola:) teraz juz lepiej wiem co i jak:)

info dla dziewczyn przed crio lub przed kolejną stymulacją, które ejszcze po 1 listopada nie były na wizycie... może wiecie, a może nie, więc piszę..

od 1 listopada do stymulacji ivf i crio wymagane są nowe badania (z krwi i posiewy: HBc przeciwciała, toxo igg, igm, różyczka igg, igm, cmv igg/igm, cytologia, biocenoza pochwy i wymaz na chlamydię)

dowiedziałąm się o tym z innego forum i tak sobie myślę, że kliniki powinny o tym informować, bo potem parom przesuwają transfery o miesiąc, bo np posiew jeszcze nie wyhodowany :/ bez sensu! mogliby maile powysyłać czy coś, a tak na twarz sie człowiek dowiaduje w 11dc, a za tydzień crio ma być - no i nie bedzie, jesli z posiewami się nie wyrobią :.

w perspektywie crio, co którego mam podejsc na poczatku stycznia, zadzowniłąm dzisiaj do swojej klinki, dowiedziałąm się, co i jak i w ten sposób na niedzielnej wizycie moja gin oprócz usg pobierze też posiewy i będą miała je ze sobą i nie będę się stresowac, że do crio nie zdążę... oczywiscie badania z włąsnej kieszeni płatne :D

Anika no ja właśnie dostałam cała liste badan za które grubo zaplacilam. I też lekarz miał mi pobrać na te biocenoze pochwy i nie zrobil tego? Ja o tym zapomniałam, on chyba też? Ale na transfer jesteśmy umówieni. Więc mi chyba to nie pokrzyzuje planów?

reklama
Do góry