reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Cześć dziewczyny. Mam pytanko? Przy jakim prg nie wskazany jest transfer? Ja mam dziś 12dc prg 2,08 nmol / l lub w innej jednostce 0,653ng/ml? Ok czy za wysoki? Endo jeszcze cienkie, nastepna wizyta we wtorek i dowiem się co dalej?

reklama
DW87 - w Inviccie zawsze mi mówili, że transfery robią do chyba 1,5 progesteronu. Ja zawsze miałam za wysoki i dlatego mieli mrozić zarodki i robić crio.

Baby jedne, piszecie, że macie jakieś wizyty, a mnie do kalendarza nie zgłaszacie!!! Już mi tu wszystko wypisać i co to za wizyta!!!

Ostatnia edycja:
Dziś trzymamy kciuki za DW87 :tak:

DW87
- po wizycie daj znać co ustaliliście :)

LISTOPAD

20 - DW87 - ustalenia do crio

23 - Madziulka Rz - ostatnie spotkanie w brzuszku / rozpakowuje się ??
24 - DW87 - podglądanie endometrium przed crio
28 - Madziula_87 - podglądanie Maluszka

GRUDZIEŃ

STYCZEŃ

anika11 - crio!!

Dziewczyny, czy kogoś dopisać do kalendarza ??

Ostatnia edycja:
KasiaMakaronik wpładłam zobaczyć co u Ciebie i widzę, że synek się szykuje, gratki. Co do cukrzycy to podpytaj Kotuśkę ona walczyła z cukrzycą w ciąży.

Czekam kiedy w końcu uda się Hess, w końcu przecież MUSI :tak::tak::tak:

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam ale nie jestem w stanie już Was nadrobić.

No więc...endo mam jeszcze cienkie, 6 z haczykiem? We wtorek kolejna wizyta i zobaczymy czy endo podrosnie? Od dziśestrofem 3*1, czyli o jedna tabletke wiwięcej. Ale ten prg mnie niepokoi? Na wizycie nie miałam jeszcze wyniku, więc dr nie skomentował go. Napisalam mu smsa, zobaczę co odpisze?
Dziś generalnie poplynelam z kasą. Bo przecież MZ wyznaczylo nowe warunki, druczki itp. Nawet dla starych pacjentów. Więc musialam odświeżyć badania, a tylko 4 były refundowane przez MZ. Za resztę sama placilam. Żal :-( A jeszcze dojdą leki po transferze? Ehhh, żeby tylko warto było?

DW87 - spokojnie, endo jeszcze podrosnie. Jedz orzechy brazylijskie i lampka wina pomogą na endo.
Lipa z tymi badaniami, a nie było czasu zrobić je na NFZ ze skierowania od np internisty? Ja tak zrobiłam.
Leki po transferze to tylko luteina z tego co pamiętam.
Tak czy siak, warto!!

Hess ja po transferze jeszcze brałam clexane, za które placilam 100%, duphaston co jak się podsumuje to trochę wyjdzie. Wiem ze warto, po prostu dzis mam gorszy dzień. A myslisz ze internista dalby mi skierowanie na te tokso, IgM, anty itp?
Z ta lampka wina dobry pomysł ;-)

Dw japo transferze mialam estrofem, acard, encorton, duphaston, i albo lutke albo lutinus. Lutinus drogi jak pies:/(teraz podobno znow podrozal.ja placilam 130pln/tydzien) pozniej go zamieniłam na lutke bo moj portfel plakal.
To jakie bafania masz na nfz tera???
Daj znac co z prog!
na endo -orzechy beaxylijskie jedz! Garsc dziennie!

Hess noe krzycz:p mnie na 3 grudnia mozesz wpisac - kontrola u gin.
A 25 listopada kontrola w poradni patoli;)

Hess, to po tej nowelizacji ustawy, nawet w komercyjnym podejściu można zaplodnic tylko 6 komórek? Nie mam gonalu, nie pomogę. Ale na kciuki możesz.liczyć ;)

DW87, Endo na pewno podrośnie, ale orZechy i wino nie zaszkodza. U mnie tez transferow powyzej 1,5 prg nie robia, dlatego miałam przesunięty. Napisz, które badania miałaś refundowane. Wszystkie powinny być, to zawsze.sporo kasy :/ ech. Co do leków po transferze, to J miałam estrofem, encorton, fraziparine i luteine. A jak zaczęły się plamienia, to Jeszce duphaston i prolutex.

Madziula, Ola, Wy już na ostatnich nogach :) Ale ten czas przeleciał!

Madziula, rośnie zdrowo!

Niebajko, dziękuję :*

Czekam na @ i umawiam się na wizytę kontrolną. Dam znać Hess ;)

reklama
Anika, a jaka jednostka tego prg w waszych klinikach? U mnie dr patrzyl na ngl/ l?
Niebajka, na nfz byly tylko te hcv itp. Nie pamiętam dokładnie, bo lista badań została w laboratorium.
Orientuje się może któraś z was ile kosztuje badanie na chlamydie z posiewu z szyjki macicy? To też muszę zrobić.

Do góry