reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Cześć dziewczyny. Mam pytanko? Przy jakim prg nie wskazany jest transfer? Ja mam dziś 12dc prg 2,08 nmol / l lub w innej jednostce 0,653ng/ml? Ok czy za wysoki? Endo jeszcze cienkie, nastepna wizyta we wtorek i dowiem się co dalej?

reklama
DW87 - w Inviccie zawsze mi mówili, że transfery robią do chyba 1,5 progesteronu. Ja zawsze miałam za wysoki i dlatego mieli mrozić zarodki i robić crio.

Baby jedne, piszecie, że macie jakieś wizyty, a mnie do kalendarza nie zgłaszacie!!! Już mi tu wszystko wypisać i co to za wizyta!!!

Ostatnia edycja:
Dziś trzymamy kciuki za DW87 :tak:

DW87
- po wizycie daj znać co ustaliliście :)

LISTOPAD

20 - DW87 - ustalenia do crio

23 - Madziulka Rz - ostatnie spotkanie w brzuszku / rozpakowuje się ??
24 - DW87 - podglądanie endometrium przed crio
28 - Madziula_87 - podglądanie Maluszka

GRUDZIEŃ

STYCZEŃ

anika11 - crio!!

Dziewczyny, czy kogoś dopisać do kalendarza ??

Ostatnia edycja:
KasiaMakaronik wpładłam zobaczyć co u Ciebie i widzę, że synek się szykuje, gratki. Co do cukrzycy to podpytaj Kotuśkę ona walczyła z cukrzycą w ciąży.

Czekam kiedy w końcu uda się Hess, w końcu przecież MUSI :tak::tak::tak:

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam ale nie jestem w stanie już Was nadrobić.

No więc...endo mam jeszcze cienkie, 6 z haczykiem? We wtorek kolejna wizyta i zobaczymy czy endo podrosnie? Od dziśestrofem 3*1, czyli o jedna tabletke wiwięcej. Ale ten prg mnie niepokoi? Na wizycie nie miałam jeszcze wyniku, więc dr nie skomentował go. Napisalam mu smsa, zobaczę co odpisze?
Dziś generalnie poplynelam z kasą. Bo przecież MZ wyznaczylo nowe warunki, druczki itp. Nawet dla starych pacjentów. Więc musialam odświeżyć badania, a tylko 4 były refundowane przez MZ. Za resztę sama placilam. Żal :-( A jeszcze dojdą leki po transferze? Ehhh, żeby tylko warto było?

DW87 - spokojnie, endo jeszcze podrosnie. Jedz orzechy brazylijskie i lampka wina pomogą na endo.
Lipa z tymi badaniami, a nie było czasu zrobić je na NFZ ze skierowania od np internisty? Ja tak zrobiłam.
Leki po transferze to tylko luteina z tego co pamiętam.
Tak czy siak, warto!!

Hess ja po transferze jeszcze brałam clexane, za które placilam 100%, duphaston co jak się podsumuje to trochę wyjdzie. Wiem ze warto, po prostu dzis mam gorszy dzień. A myslisz ze internista dalby mi skierowanie na te tokso, IgM, anty itp?
Z ta lampka wina dobry pomysł ;-)

Dw japo transferze mialam estrofem, acard, encorton, duphaston, i albo lutke albo lutinus. Lutinus drogi jak pies:/(teraz podobno znow podrozal.ja placilam 130pln/tydzien) pozniej go zamieniłam na lutke bo moj portfel plakal.
To jakie bafania masz na nfz tera???
Daj znac co z prog!
na endo -orzechy beaxylijskie jedz! Garsc dziennie!

Hess noe krzycz:p mnie na 3 grudnia mozesz wpisac - kontrola u gin.
A 25 listopada kontrola w poradni patoli;)

Hess, to po tej nowelizacji ustawy, nawet w komercyjnym podejściu można zaplodnic tylko 6 komórek? Nie mam gonalu, nie pomogę. Ale na kciuki możesz.liczyć ;)

DW87, Endo na pewno podrośnie, ale orZechy i wino nie zaszkodza. U mnie tez transferow powyzej 1,5 prg nie robia, dlatego miałam przesunięty. Napisz, które badania miałaś refundowane. Wszystkie powinny być, to zawsze.sporo kasy :/ ech. Co do leków po transferze, to J miałam estrofem, encorton, fraziparine i luteine. A jak zaczęły się plamienia, to Jeszce duphaston i prolutex.

Madziula, Ola, Wy już na ostatnich nogach :) Ale ten czas przeleciał!

Madziula, rośnie zdrowo!

Niebajko, dziękuję :*

Czekam na @ i umawiam się na wizytę kontrolną. Dam znać Hess ;)

reklama
Anika, a jaka jednostka tego prg w waszych klinikach? U mnie dr patrzyl na ngl/ l?
Niebajka, na nfz byly tylko te hcv itp. Nie pamiętam dokładnie, bo lista badań została w laboratorium.
Orientuje się może któraś z was ile kosztuje badanie na chlamydie z posiewu z szyjki macicy? To też muszę zrobić.

Do góry